ZEVS Forum

Vremenska postaja-Družinska vas (Šmarješke toplice)

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 13:15:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

H2o

Citat od: MaVeRiCk dne 18. Maj 2007, 21:06:15 POPOLDNE
Citat od: URŠA dne 18. Maj 2007, 21:01:58 POPOLDNE
http://druzinskavas.postaja.net/podatki/aktuell.gif
Domena postaja.net je že nekaj časa mrtva :icon_eek:
Popravi si povezave na spletni strani :icon_arrow:

v customu si popravi te povezave,nato pa resetiri pc in ga na novo zaženi pa bo :icon_wink:

Ok sj ne bi bil rad siten al pa kaj.. Samo zakaj bi po tistem ko nekej spremenis, restartal pc. Zgolj restart programa je ponavadi dovolj. Da bi v linuxih restartal za vsak popravek. :icon_haha:

A drugače kdo pozna dežemeter, ki se priklopi na PC, pa da ni del kake VP? Kar sem gledal v conrad-u, nimajo nič.
lp

fredek

Za to je dober vsak dežemer in ne rabiš nič elektronike le dežemer. V njem je navano stikalo (reed) ki ga lahko priklopiš ali na Joyport, ali par ali pa ser in z ustreznim programom beležiš impulze. Za en impulz se ve koliko mm padavin pomeni, potem pa lahko delaš s tem kar hočeš. Seveda govorim za linux, ki si ga prej omenil in še najlažje je preko joystick porta (fire tipka), ker za to že obstaja gonilnik, potem še samo določiš kater program (al pa skripto) zalaufa ko pride impulz.

Ja, ja Linux rulz. Teoretično je celo možno sistemski disk menjat brez restarta. Edini opravičljivi razlog za restart je zamenjava kernela (pa pri upgradu libc je tudi nekaj jamral), vendar je pri nekaterih stvareh restart lažja in hitrejša pot. Da bi pa bil zdarvilo za težave, pa gotovo ne. Jaz ko kličem v službi na support (w2k sistem kliente, serverje pa že tudi mamo linux) je prvo vprašanje operaterja: Pa ste že resetirali računalnik?

blazek

Še pred 15.uro mi je spleta stran normalno laufala, potem pa ničl več. :icon_sad:

H2o

Hvala @fredek za odgovor. Tega se bom lotil po izpitih, poleti. Drugače pa Mainframe & zOs rulz. Sam cena je mal visoka za vsakdanjo uporabo.  :icon_lol:

Sorry @blazek za smetenje.  :icon_redface:

Lincolin

Citat od: Vreme dne 17. Maj 2007, 20:25:02 POPOLDNE
Blažek a mi lahko poveš kateri digitalni dežemer s termometrom je in kje si ga nabavil???
Mogoče obstaja kakšen dežemer, ki je priklopljen direktno na PC?

L.P. Grega

blazek

Vremenski podatki so ponovno dosegljivi na spletni strani.

blazek

Spletna stran ponovno deluje normalno (normalno deluje že kar nekaj časa), z skoraj vsemi grafi. :icon_biggrin:

Vreme

Citat od: blazek dne 11. Avgust 2007, 11:28:49 DOPOLDNE
Spletna stran ponovno deluje normalno (normalno deluje že kar nekaj časa), z skoraj vsemi grafi. :icon_biggrin:

Za eno nimaš napisane prave poti:
http://www.slometeo.net/druzinskavas/podatki/mini_y2007t.gif

za drugo pa ti manjka kakšna kljukica v wswinu!

blazek

TA graf sem spremenu, za pritisk pa ne znam narihtat. Ne vem kje bi lahko kakšno klukco spustu. :icon_question:

blazek

Problem je bil v baterijah, ki se na konzoli kar hitro spraznejo. Pa čeprav je priključena na adapter.

blazek

NE ve kako je možno, da mi vlago takoj po sončenm vzhodu, spusti tako zelo nizko. A je to mogoče kakšna naaka senzorja, al kako? :icon_question:

blazek

Jutri bo med 8. in 12. uro moteno delovanje vremesnke posatje zaradi del na električnem omrežju. Za izpad podatkov se že vnaprej opravičujem.

jaka

Citat od: blazek dne 17. Maj 2007, 20:33:32 POPOLDNE
Nabavljen je bil preko speta na www.conrad.si . Cena znaša 39.95evra, s poštnino te pride nekaj čez 40.

Tako izgleda konzola, na kateri se pokaže tedenski graf količine padavin. Beleži pa padavine v eni rui, dnevno in skupno. Skratka zelo uporabna stvarca, dokaj natačna in ne preveč draga. No kakor za koga.

se opravičujem za smetenje...kakšen je domet pri tem dežemeru, vsaj približno?

EDIT: problem rešen...me ne zanima več :icon_wink:

blazek

Evo, potem ko mi je posataja dolgo časa delala brez problema. MI je kar naenkrat vse crknilo in se je vse ustavilo na ničli. Seveda sem v Ljubljani in ne morem nič zrihtat. Takrat ko pa sem doma, pa vse normalno laufa, me ta postaja včasih res pošteno za nos vleče.

Po vsej vrjetnosti so baterije fuč, bo treba na adapter priklopit.