Živjo in hkrati hvala lepa za dobrodošlico. Ja tale vremenska postaja je v nastajanju, wisky je naredil nekaj slik, kjer sva postavila vetromer, ki je na višini 5,5m in nadmorski višini 410m. Dežemer je trenutno še kr na nadstrešku v bližini hiše, termo-hygrometer pa pod nadstreškom kjer pa temperature niso povsem realne. Cca 1-3
oC je razlike kot se prikazuje saj dopoldne rahlo sije sonce na senzor skozi strešno folijo...skratka vremenska postaja nastaja in BO postavljena in na voljo na ogled in vpogled vsakomur, ki ima veselje in željo malce spremljati vremenske spremebe in vreme samo

Naj omenim še to da sem začel izdelovati meteorološko hišico(po malce zakompliciranih načrtih arso), kamor bom kasneje postavil termo-hygro senzor in dežemer, hkrati pa v tako veliko hiško postavil tudi analogni živo-srebrni termometer, hygromer in baro. Seveda, kot se za aviatorja spodobi, tudi tukaj ne morem mimo duplikacije ali mogoče celo triplikacije vseh instrumentov....poklicna deformacija pač...saj razumete

No programska shema je pa taka, da trenutno podatke, spremlja sobna vremenska enota, tudi na internetu so podatki dostopni, vendar ne vedno. Za začetek sem na hitro naredil spletno stran z Weather Displayem, ki tudi spremlja podatke postaje z priloženim Heavy Wettrom, edina težava je najt eno zastonjsko gostovanje, ki ima up time VSAJ 99,9%!!! preizkusil sem kr nekaj teh mednarodnih host-ov in dogaja se da spletna stran ni na voljo, ne prikazuje vseh elementov spletne strani, ad-ji, celo phishing site mi je že javljalo čeprav sem samo prezkusil svojo spletno stran in ponudniki "garantirajo" da pa njihova gostovanja pa so ja najboljša itd...skratka vse je v nastajanju, računalnika pa nimam 24h prižganega ker se mi ga ne da cele dneve poslušat, čeprav ni tak strašno glasen....

Bomo uredili vse ob svojem času, počasi in zanesljivo....
Na hitro narejena WD stran:
http://flymajestic.eu/vremeNekaj sem na hitro spocal sam skupaj:
http://flymajestic.eu/vreme/display.htmlSpletna slika(pardon da ni trenutna

)

še na hitro strojna oprema:
kot omenjeno vremenska postaja Primus Solar IT ( ki mi jo je priporočal wisky in uredil vse da sem jo nabavil in dela zelo lepo!)
spletna kamera MS Lifecam HD 5000 v ohišju namontirana zunaj
En malce starejši rač. AMD Athlon 2500 Mhz z 1Gb Ram-a in to je to.
Pa lep pozdrav,
Seba