Geostik

<< < (2/16) > >>

mat89:
Res da so amaterske postaje,in s tem prihaja do netočnih meritev. Ampak da nekaterim kaže temperaturo za 5 ali10 stopinj preveč pa je smešno.Ne rečem za kakšno stopinjo ali dve,ampak te ,ki kažejo veliko preveč je treba opozorit lastnika postaje da naredi ustrezen ščit,če ne se jih ostrani iz geostika.Pa naj potem ima samo za sebe te podatke.Ker take postaje so popolnoma neuporabne. :icon_arrow: :icon_banned:

ŠTROMAR:
Citiraj iz: piskec na 20. Junij 2012, 19:15:39

Če začnemo metat ven postaje jih bo samo še par gor. Pa še tiste bi bile vprašljive.
Odstraniti je potrebno le izrazito nerealne-primer je bil danes lepo predstavljen!

Citiraj iz: piskec na 20. Junij 2012, 19:15:39

Naš pa je amaterski in s tem podrvžen nekaterim dejstvom. Temperature je treba vedno gledat v kontekstu ostalih postaj. Težko je imet amaterjem vremenske hišice in tega sigurno ne bomo zahtevali.

Sploh ni treba zahtevati vremenske hišice, čeprav res ni problem tudi to urediti s pomočjo odsluženih ARSO hišk. Povsem zadošča tudi original ali doma narejen ščit. Je pa res, da se je treba tako za prvo kot drugo rešitev malo potruditi.

Citiraj iz: piskec na 20. Junij 2012, 19:15:39

Samoocenitev je pravzaprav edina rešitev, ki pa se ni prijela. Predvsem najbolj iz enega samega razloga - nihče noče lastni postaji zmanjšat točk. Morda se pri tem lahko vsi skupaj zamislimo.


Samoocenitev je kar lepo delovala, dokler se niso postaje množično začele dodajati. Je pa bila samoocenitev dobra osnova, na kateri bi lahko nadgradili ustreznost vseh postaj z opisom, ki naj bi ga vsak lastnik posredoval(to si svoj čas zelo modro predlagal), na koncu pa bi recimo ti na osnovi samoocenitve in opisa lastnika ter konec koncev tudi opaženih ekstremnih odstopanj določil, katere postaje bodo na pregledu.
Zato še enkrat predlagam, da v smislu kredibilnosti društva ZEVS, pod katerim okriljem je konec koncev tudi geostik pristopimo k seleciji postaj na pregledu. Pravzaprav res ni pošteno, da so na pregledu postaje, katerih lastniki se trudijo kar najbolj izpolniti zahteve glede namestitve senzorjev in poleg njih postaje katerih lastniki le postavijo senzore nekam na sonce in posredujejo podatke na splet.
Dokler lastniki ne izpolnijo obrazca za samoocenitev in ne posredujejo tebi opisa svoje postaje, se le ta začasno odstrani iz pregleda.

Duzek:
jest mam pa en drud problemček. V mojem kraju se je pojavila še ena postaja, ki je geografsko nekaj sto metrov južneje in zato geostik prikazuje le njo, da pa vidiš mojo in od maestra postajo moreš pa nazumat do konca.

se da kaj narediti.

Vreme:
Se skorajda v celoti  strinjam s Piskecom. Mogoče bi bilo smiselno v  Geostik dodati besedilo v smislu, da so podatki  postaj neuradni in imajo zgolj informativni značaj.

Kar se tiče samoocene postaj, bi bilo potrebno pozvat lastnike postaj de se kritično samoocenijo, kar smo nekateri že zdavnaj naredili. To oceno pa bi dodali, k podatkom, ki jih objavljamo v MapViewu.


 

Oblak69:
Pred kratkim smo imeli lep primer rešitve prvelikega odstopanja temperature pri VP Tunjice (in še kdo bi se našel ) z nakupom radiation shielda za cca. 70 EUR  ali pa ga preprosto sami izdelate in si zmanjšate stroške.
Nekaj poizved za ščit https://www.google.si/search?q=radiation+shield&hl=sl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8xbiT9qPE4XYtAasvvRw&ved=0CG0QsAQ&biw=1680&bih=880


Težave z merjenjem temperature ima tudi naš član @roky in če smem citirat njegovo izjavo, ki je na mestu:Danes sem naročil novi senzor za oregon wmr 928 ......., če ne bo delalo, sem zaključil s postajami tako,da ne bo podatkov na internetu!

Da pa nebi preveč pametovali te stvari na forumu, bi lahko te in podobne stvari razpravljal upravni odbor društva Zevs prek dopisnih sej. Tu pogrešam malo več aktivnosti na tem področju, saj se le te približno le enkrat na leto, pa še to le za urejanje pravnih postopkov.


Lp, Robert

EDIT: Mogoče kdo ve zakaj že dolgo časa ni na seznamu VP Bovec  (@Pihe)?  Sem ga kontaktiral, a se mi ne javi.Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Predhodna stran