piskec
|
|
« Odgovori #15 dne: 21. Junij 2012, 07:25:36 » |
|
Tole je super! Iz tega bi bilo treba zdaj pripravit en vprašalnik, na fredeka težko računamo, da bo svojo aplikacijo popravil/spremenil/dopolnil. Bi bil to kdo pripravljen naredit - google anketa je najlažje po mojem... Potem bomo skupaj ta vprašalnik še pregledali in nato ga pošljemo naokoli. Tri slike bodo dovolj? Mogoče raje štiri - z vseh štirih koncev slikano, da se vidijo vse ovire. Samoocenjevanje je hudir, na koncu imamo vsi vse najbolje postavljeno... Edino, s čim se ne strinjam, je zadnji stavek. Pač nisem za omejevanje, veliko jih bo padlo na vetromeru in zakaj potem ne bi bila postaja vseeno gor, saj je za druge podatke ok? Tako naprimer tudi moja, saj ni šans, da bi šel na svoj košček zemlje postavljat desetmetrsko železno beštijo... Pa ne gre samo za mojo, najbrž ni prav veliko takih, ki sploh imajo pogoje in svoj košček zemlje. Pri postajah bo pač napisan disclaimer kako do teh podatkov pride, slike in ocena. To je po mojem dovolj tudi za motivacijo za naprej, za spremembe. Nekako bo treba vodit tudi spremembe, to bo še cel hudir. Me tudi zanima, koliko članov se bo aktivno ukvarjalo s temle. Se mi kar nekako dozdeva, da bova na koncu sama debatirala o vsem skupaj... kot že velikokrat.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Oblak69
Stratus
Odsoten
RD: 1969-08-17
Sporočila: 6554
|
|
« Odgovori #16 dne: 21. Junij 2012, 07:49:35 » |
|
Naj upravni odbor te stvari ureja, če smatra, da je tu potrebno kaka sprememba ali ne, ne da mi tu naveliko razpredamo kako in kaj. Zakaj ga potem sploh imamo Sicer se pa večino gleda le temperature, ki je prva najbolj zanimiva vremenska spremenljivka.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Smučar
Stratus
Odsoten
RD: 1981-07-05
Sporočila: 5778
|
|
« Odgovori #17 dne: 21. Junij 2012, 07:53:49 » |
|
Edino, s čim se ne strinjam, je zadnji stavek. Pač nisem za omejevanje, veliko jih bo padlo na vetromeru in zakaj potem ne bi bila postaja vseeno gor, saj je za druge podatke ok? Ena od rešitev je, da se postaje, ki ne dosegajo 80% standarda označi na pregledu z drugačno barvo (recimo dobre postaje z zeleno, ostale z oranžno). Tako lahko uporabnik takoj vidi, ali je meritev zaupanja vredna ali pa jo je treba jemati z rezervo. Tako ni potrebno nobenega odstraniti, takoj se pa opazi pričakovana kvaliteta meritve.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joze
Gost
|
|
« Odgovori #18 dne: 21. Junij 2012, 09:42:41 » |
|
Hja, to ocenjevanje zna biti problem! Recimo jaz živim na zelo strmem hribu, zato je že sam hrib ovira. Če bi hotel recimo vetromer dvigniti od hriba bi potreboval vsaj 30 metrski drog, po mojem tudi takšna meritev nebi bila točna.
Kupil sem Davis postajo z radiacijskim ščitom z aspiracijo in se maksimalno potrudil z namestitvijo. Vendar, če bi kdo ki ne pozna mikro lokacije, ocenjeval namestitev, bi mi po vsej verjetnosti dal slabo oceno.
Čeprav sam vem, da sem se s takšno namestitvijo (s testiranji), najbolj približal realnim meritvam.
Seveda pa nikakor ne trdim, da se nebi dalo še kaj izboljšati.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piskec
|
|
« Odgovori #19 dne: 29. Junij 2012, 08:18:34 » |
|
Opažam pravi naval članov, ki bi radi pomagali. Danes si grem kupit bič, da jih bom lahko odganjal, gneča je postala neznosna!
Kot vedno.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
max
|
|
« Odgovori #20 dne: 29. Junij 2012, 10:48:55 » |
|
Opažam pravi naval članov, ki bi radi pomagali. Danes si grem kupit bič, da jih bom lahko odganjal, gneča je postala neznosna!
Kot vedno.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mat89
Cumulonimbus
Odsoten
RD: 1989-07-22
Sporočila: 11872
|
|
« Odgovori #21 dne: 29. Junij 2012, 20:12:39 » |
|
Kot vedno.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Oblak69
Stratus
Odsoten
|
|
« Odgovori #22 dne: 29. Junij 2012, 21:28:37 » |
|
Kot vedno.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Vreme
Uprava ZEVS
Altostratus
Odsoten
RD: 1962-05-10
Sporočila: 1132
|
|
« Odgovori #23 dne: 30. Junij 2012, 09:35:45 » |
|
Aleš pa saj na to pa bi bil lahko že pripravljen Saj veš,da ponavadi tistih ko so najglasnejši potem več ni!
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joze
Gost
|
|
« Odgovori #24 dne: 30. Junij 2012, 10:37:32 » |
|
Jaz sem že mislim da lani, ko se je govorilo o ocenjevanju poslal krajši opis, pa ni bilo nič. Zato sem tudi sedaj pričakoval takšen odziv... Zato menim, da je to ocenjevanje brez potrebe, ker se bo premalo postaj odzvalo.
|
|
« Zadnje urejanje: 30. Junij 2012, 10:40:05 od joze »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Oblak69
Stratus
Odsoten
|
|
« Odgovori #25 dne: 30. Junij 2012, 12:09:19 » |
|
Aleš pa saj na to pa bi bil lahko že pripravljen Saj veš,da ponavadi tistih ko so najglasnejši potem več ni! Kaj res ? Kako pa naj član pomaga pri takih zadevah, če je že v kali predlog negativno sprejet in s pesimizmom. Razumem in zelo spoštujem posameznike, ki so in se trudijo za te stvari, ki jih nudi društvo. Sam pomagam pri ustvarjanju biltena. Dal sem v razmislek, da bi te in podobne predloge lahko razpravljal upravni odbor na eni izmed naslednjih sej, ki pa so nažalost le v zelo redkih primerih. Sam kakega posebnega računalniškega znanja nimam, lahko pa pomagam pri ostalih malo manj zahtevnih stvareh. Jaz sem že mislim da lani, ko se je govorilo o ocenjevanju poslal krajši opis, pa ni bilo nič. Zato sem tudi sedaj pričakoval takšen odziv... Zato menim, da je to ocenjevanje brez potrebe, ker se bo premalo postaj odzvalo. Davis postaje imamo svojo evidenco in opis le teh , ki sicer ni popolna, lahko pa je morebiti vzgled za ostale. EDIT: Danes sem pozval osebno še vse tiste, ki jih ni v evidenci. Mogoče se bo kdo ojunačil in podal svoj opis
|
|
« Zadnje urejanje: 30. Junij 2012, 14:42:04 od Oblak69 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Vreme
Uprava ZEVS
Altostratus
Odsoten
RD: 1962-05-10
Sporočila: 1132
|
|
« Odgovori #26 dne: 30. Junij 2012, 12:24:25 » |
|
No ja za Alešov predlog pač ni potrebeno imeti kakšnega posebnega računalniškega znanja. Kar se tiče biltena, super, da ga ustvarjate
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mat89
Cumulonimbus
Odsoten
RD: 1989-07-22
Sporočila: 11872
|
|
« Odgovori #27 dne: 30. Junij 2012, 12:42:13 » |
|
@Oblak69 ,žal tako pač je v našem društvu .Če daš kak predlog ali idejo te takoj odbijejo češ to se pa ne da itd Crometeo je svetlobna leta pred nami .
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
Odsoten
RD: 1958-10-24
Sporočila: 9861
|
|
« Odgovori #28 dne: 30. Junij 2012, 13:47:14 » |
|
Aleš pa saj na to pa bi bil lahko že pripravljen Saj veš,da ponavadi tistih ko so najglasnejši potem več ni!
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Oblak69
Stratus
Odsoten
|
|
« Odgovori #29 dne: 30. Junij 2012, 15:03:14 » |
|
Sem pripravljen s pomočjo mojih kolegov narediti nadgradnjo v geostiku, kjer bi se lahko prikazovalo min. max. vrednosti obstoječih spremenljivk, podobno kot imajo na Istrametu. Morebitne stroške sem pripravljen sam pokriti. Seveda bom potreboval izvorno datoteko. Verjetno bo dalj časa trajalo, ker nisem odvisen le od sebe, ampak upajmo da ne več kot dva meseca (so ravno dopusti). Če se društvo strinja s tem predlogom, naj mi sporoči. Lp, robert
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|