Geostik

(1/16) > >>

Oblak69:
Podatki, ki te dni najbolj zbodejo v oči na prvi pogled, kjer so temperaturna odstopanja navzgor vsekakor preveč in o katerih bi bilo smiselno razmislit ali jih nebi bilo potrebno vsaj v dnevnem času izklopiti zaradi uglednejšega pregleda geostika.

Tu navajam naslednje postaje z temperaturami 20.06.2012 ob cca. 13:15

VP Mekotnjak T= 38,6 °C
VP Brezula= T= 35,9 °C
VP Ajdovščina= T= 35,5 °C
VP Leskovec= 35,0 °C
VP Koper T= 35,0 °C
VP Begunje T= 34,1 °C
VP Palčje= 33,6 °C
VP Katarina T= 32,2 °C
VP Rakitna T= 31,0 °C

mat89:
Se popolnoma strinjam z tabo Robert. Te postaje bi trebalo odstranit iz Geostika,saj mečejo slabo luč za to stran in na ostale vremenske postaje ter s tem na društvo Zevs.

Smučar:
Poleg tega se mi zdi podajanje decimalk nekako brezsmiselno za amaterske VP, ker je napaka meritve (zaradi lokacije, zaradi zaščite itd) zagotovo večja od tega.

ŠTROMAR:
Se popolnoma strinjam z @Oblak69 in @mat89 ter le dodajam, da je izvirni greh v tem, da se ne preverja minimalnih pogojev za uvrstitev na pregled. Dosti dobra rešitev je bila predvidena in je nekaj časa tudi funkcionirala samoocenitev - http://fredek.pointclark.net/ZEVS/ocenavp/ in kasnejši poskus - http://forum.zevs.si/index.php/topic,3485.0.html

piskec:
Fantje, no, ne postajat bolj papeški od papeža.

Če začnemo metat ven postaje jih bo samo še par gor. Pa še tiste bi bile vprašljive.

Tak pregled, kot si ga vi želite, je tule: http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/vreme_si.html

Malo manj zahteven je tule: http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/vreme_avt.html

Naš pa je amaterski in s tem podrvžen nekaterim dejstvom. Temperature je treba vedno gledat v kontekstu ostalih postaj. Težko je imet amaterjem vremenske hišice in tega sigurno ne bomo zahtevali.

Samoocenitev je pravzaprav edina rešitev, ki pa se ni prijela. Predvsem najbolj iz enega samega razloga - nihče noče lastni postaji zmanjšat točk. Morda se pri tem lahko vsi skupaj zamislimo.

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran