Sam pa nimam glih neki pojma o ustvarjanju teh kart zato sem raje tiho in ti ne smetim teme.
Korektno.

Konec koncev se te stvari na nek način ne morejo primerjati z neko reportažo nekega dogodka oziroma jih ne moremo dajati v isti koš. Reportaža dogodka je predstavljena, nato pa se objavo komentira in recimo tudi pohvali. Nato pa je zadeva več ali manj zaključena.
To kar počneš ti pa je v bistvu nadaljevanje in sestavljanje delov v celoto tekom daljšega časovnega obdobja. Po mojem mnenju bi bili komentarji na vsako karto v taki temi lahko tudi moteči in bi temo naredili slabše berljivo. Predstavljaji si po vsaki karti 20 komentarjev. Tako bi se hitro nabralo cel kup solate.

Skratka, verjamem da lahko v imenu marsikaterega člana tule rečem, da je stvar še kako zanimiva in si zasluži vse pohvale.

Keep up the good work
Jasno kar se tiče reportaž, mislil sem tiste kjer je le nekaj slik oblakov. To kar se tiče komentarjev je povsem razumljivo in jasno, da nihče ne bo smetil z nepotrebnimi smeškoti samo za to. Vseeno pa bi kak komentar na rezultate človek kdaj v takšnem času pričakoval. In ko človek tako nikoli ne dobi nobene povratne informacije ali je zanimivo, ali ne ali smetim ali ne ali bi moral kaj popraviti ali so rezultati pravilni itd. logično da se vpraša to kar sem se. Kakšen takšen komentar pa v 3 mesecih sem pričakoval.
Vsekakor vedno z zanimanjem gledam te tvoje zloženke.

Zanimivo bi bilo tudi, če bi predstavil na kakšen način to počneš, s katerim programom itd.
Zdaj sem se spravil enemu nekaj razlagat pa sem videl, da mi razlaganje vzame cel kup časa in da tega kar napišem še sam ne bi razumel.
Daleč od tega je da bi bilo enostavno. Če bi videl, da ima smisel razlagati bi že.
Program je ImageJ.
V osnovi je treba dat animacijo vseh radarskih v sive tone, tem priredit nove vrednosti primerne pričakovani intenziteti iz določene barve, naredit povprečje za piksle skozi celo animacijo, upoštevat št. radarskih slik, malo množit malo logaritmirat, da dobimo nelinearno barvno lestvico tako kot pri osmerju, priredit sivim tonom nazaj barve, obračat iz 8 v 32 bitne in nazaj, piksle spremenit v zaokroženo obliko, zopet dodajat državne meje z logično operacijo, na fino za največ 10% poskušati dobljeni rezultat kolikor je možno vklopiti z meritvami na terenu, dodat skalo oz. legendo, reševat probleme ki nastanejo ob vsem tem premetavanju in od zdaj naprej bom upošteval še razdaljo od radarja, kar je pomembno zlasti ob enakomernih deževjih.
V ozadju pa je kar nekaj matematike, da se vrednosti na skali vklapljajo lepo z pričakovanimi padavinami in tistimi na karti.
Izdelava in objava mi običajno vzame dobre pol ure časa (če ni preveč radarskih za shraniti ali jih dopolnjevati če so luknje v arhivu in če ne gre nič narobe) ko si enkrat "zverziran" in potem še pol ure ko zijam vanjo.

Kar se tiče prekrivanja kartografske podlage in Lisce ali osmerja je to bistveno bolj enostavno.
Nekako je potrebno dobiti enako merilo za podlago karte in radarsko sliko ter z translacijami narediti pravi zamik in z logičnimi operacijami združit dva sloja.
Vsake oči imajo svojega malarja.
Tudi jaz po vsakem poslabšanju z nestrpnostjo čakam na te tvoje katre in sem jih tudi že uporabljal pri biltenu-brez tvoje vednosti, mislim da ni zamere, kajne
Stog, kot so že ostali omenili, verjemi, da nas je zlo veliko, ki zelo radi pogledamo te karte in tudi vse tvoje zanimive prispevke o kakšnih dugih vodnih bilancah ob vseh večjih poslabšanjih oziroma poplavah.
Le tako naprej

,
Pozdrav v Polhov Gradec
Seveda lahko delate s temi kartami kar želite.

Le vsi se morate vedeti, da se iz 4 razredov barv in vsemi izvirnimi napakami ne da delati bolj natančno kot delam jaz. Rezultate je tako treba jemati z rezervo. V večjem razredu kot je območje večja je možnost, da je tam padlo veliko dežja in na približno nekje v okviru legende.
Enkrat se bom moral lotiti še enega projekta ki je v bistvu že narejen v zvezi z vodotoki, samo ni časa.
Hvala vsem za spodbudne besede. Očitno vendarle je zanimivo. Saj pohval ne rabim ampak komentiranje na dobljene rezultate v postih, ki bi jih tako ali tako napisali (pod podatki s svojih postaj) so pa vedno dobrodošli.

V prihodnje:
Nadaljeval bom z izdelavo če bom imel vse ali skoraj vse radarske slike na voljo, sicer ne, ker nima smisla delat lažnivih kart, če imamo obdobja ko radar ni delal. Če me ne bo doma ali ne bom imel časa pa izdelek pride ko bom imel čas. Najprej objavim v temo Trenutno vreme, ko se mi zljubi pa tudi semle za arhiv.