Štromar, se strinjam, da gremo na roko tem, ki ne vpisujejo, ker drugače ostane zgolj peščica, ki vsak mesec vestno in takoj v prvih dneh vpisujete podatke. Na žalost sam ne poznam načina, kako motivirati lastnike, da bi si vzeli 2 minuti na mesec. Drugače kot poslati en reminder enkrat na mesec se mi zdi pretirano, ker potem bi lahko vsakega posebej kar naprej prosil in težil, če lahko vpiše podatke. Na žalost bi mi to vzelo še več časa, pa tudi po naravi zelo nerad težim
Če poznaš način, kako spodbuditi motivacijo za bolj redno vpisovanje in sodelovanje, kar na dan z idejami, res bi potrebovali eno konkretno reorganizacijo, pa ne samo v biltenu, tudi na splošno na portalu/forumu. Če bi ti želel prevzeti zbiranje in opominjanje uporabnikov na vpis podatkov v tabelo, ti z veseljem predam to nalogo, če le imaš voljo do tega.
Mislim, da z reporesijo oz. obveznostjo vpisovanja ne bo pravega učinka, k večjemu bo dosežen nasproten učinek, kar pa si verjetno nihče ne želi.
Jaz zagovarjam, da se naj bi čim več stvari avtomatiziralo in poenostavilo, kar se z mojo prvotno idejo že na nek način začne. Topli, hladni, vroči dnevi bodo ostali, kot sem že napisal, da se bo zadeva preračunala iz mapview tabele. Pri spremenljivkah, ki jih postaje ne merijo pa žal ne bo šlo drugače, kot da se vpisuje na roko (snežna odeja, nevihte...). Tu pa se bo zagotovo pojavil ta problem, da bo redno vpisanih morda 5 postaj, 40 pa bo praznih. Ne vem, morda se samo meni zdi, da je potem bolje, če teh podatkov niti ni. Če pa se ostalim zdi, da naj ostanejo, pa jih seveda pustim not, me ne stane nič več ali manj
Kar se tiče portala, ko so podatki zbrani, ne bi smel biti problem dati podatkov tudi na naslovnico. Na žalost se na obstoječem portalu to ne da kdove kako dobro narediti, bi pa veljalo poskusit kak mesec. Take ideje pridejo prav, zato pa se vsake toliko časa tudi organizirajo razna mesečna srečanja, kjer se pogovarjamo o takih zadevah. Ker pa nas ponavadi pride le enih par, potem se težko zmenimo za kaj bolj konkretnega.
Se zavedam, da vsem zmanjkuje časa na vseh področjih, zato pa je tudi bilo na začetku zasnovano tako, da je bilo zadolženih več članov za bilten in portal, potem pa je vse skupaj počasi zamrlo, kar je morda tudi po malem moja krivda, vsaj pri biltenu.
Skratka, kar z idejami na plano, da se dogovorimo, kam naj zapeljemo bilten v prihodnje oz. da mu damo nov zagon, da le ostane debata konstruktivnem nivoju. Jaz pa se bom bolj zavzel in redno izdajal biltene od sedaj naprej, samo da se prebijem čez ta zaostanek, ki sem si ga nakopal v zadnjih mesecih.