Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumBilten ZEVSArhiv biltenov (Moderator: medovreme)Mesečni bilteni
Strani: 1 [2] 3
Natisni
Avtor Tema: Mesečni bilteni  (Prebrano 286207 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1990-09-19
Sporočila: 1845

Email
« Odgovori #15 dne: 29. Junij 2018, 20:08:33 »

Štromar, se strinjam, da gremo na roko tem, ki ne vpisujejo, ker drugače ostane zgolj peščica, ki vsak mesec vestno in takoj v prvih dneh vpisujete podatke. Na žalost sam ne poznam načina, kako motivirati lastnike, da bi si vzeli 2 minuti na mesec. Drugače kot poslati en reminder enkrat na mesec se mi zdi pretirano, ker potem bi lahko vsakega posebej kar naprej prosil in težil, če lahko vpiše podatke. Na žalost bi mi to vzelo še več časa, pa tudi po naravi zelo nerad težim Smiley Če poznaš način, kako spodbuditi motivacijo za bolj redno vpisovanje in sodelovanje, kar na dan z idejami, res bi potrebovali eno konkretno reorganizacijo, pa ne samo v biltenu, tudi na splošno na portalu/forumu. Če bi ti želel prevzeti zbiranje in opominjanje uporabnikov na vpis podatkov v tabelo, ti z veseljem predam to nalogo, če le imaš voljo do tega.

Mislim, da z reporesijo oz. obveznostjo vpisovanja ne bo pravega učinka, k večjemu bo dosežen nasproten učinek, kar pa si verjetno nihče ne želi.
Jaz zagovarjam, da se naj bi čim več stvari avtomatiziralo in poenostavilo, kar se z mojo prvotno idejo že na nek način začne. Topli, hladni, vroči dnevi bodo ostali, kot sem že napisal, da se bo zadeva preračunala iz mapview tabele. Pri spremenljivkah, ki jih postaje ne merijo pa žal ne bo šlo drugače, kot da se vpisuje na roko (snežna odeja, nevihte...). Tu pa se bo zagotovo pojavil ta problem, da bo redno vpisanih morda 5 postaj, 40 pa bo praznih. Ne vem, morda se samo meni zdi, da je potem bolje, če teh podatkov niti ni. Če pa se ostalim zdi, da naj ostanejo, pa jih seveda pustim not, me ne stane nič več ali manj Smiley

Kar se tiče portala, ko so podatki zbrani, ne bi smel biti problem dati podatkov tudi na naslovnico. Na žalost se na obstoječem portalu to ne da kdove kako dobro narediti, bi pa veljalo poskusit kak mesec. Take ideje pridejo prav, zato pa se vsake toliko časa tudi organizirajo razna mesečna srečanja, kjer se pogovarjamo o takih zadevah. Ker pa nas ponavadi pride le enih par, potem se težko zmenimo za kaj bolj konkretnega.

Se zavedam, da vsem zmanjkuje časa na vseh področjih, zato pa je tudi bilo na začetku zasnovano tako, da je bilo zadolženih več članov za bilten in portal, potem pa je vse skupaj počasi zamrlo, kar je morda tudi po malem moja krivda, vsaj pri biltenu.
Skratka, kar z idejami na plano, da se dogovorimo, kam naj zapeljemo bilten v prihodnje oz. da mu damo nov zagon, da le ostane debata konstruktivnem nivoju. Jaz pa se bom bolj zavzel in redno izdajal biltene od sedaj naprej, samo da se prebijem čez ta zaostanek, ki sem si ga nakopal v zadnjih mesecih.

Prijavljen
ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9862

« Odgovori #16 dne: 29. Junij 2018, 20:33:06 »

Matic mislim, da si z enkratnim opominjanjem naredil dovolj. Za normalne ljudi, ki slučajno pozabijo nekaj narediti, je takšen opomin dobronameren in hkrati znak za akcijo-vpis podatkov. Žal imamo na forumu vse preveč članov, ki so zmožni napisati nekaj deset postov na dan(malodane za vsako snežinko, ki pade na tla, za vsakoo strelo, ki udari daleč naokoli, itd), po drugi strani pa jim je nameniti minuto ali dve za vpis podatkov vse preveč. Po drugi strani se zapletajo v debate in prepire(kjer priznam tudi sam večkrat sodelujem) do nezavesti in to je ves njihov prispevek n forumu, medtem ko sam poskušam furati tako vremenske stave in fotografijo meseca(ki žal prav tako umira na obroke-tudi zaradi neupravičenih komentarjev in pripomb posameznih članov foruma, ki sodelujejo s svojimi fotografijami), pa vremenske postaje in statistiko na tem našem ljubem forumu.  wavey
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

« Odgovori #17 dne: 29. Junij 2018, 20:47:45 »

Take ideje pridejo prav, zato pa se vsake toliko časa tudi organizirajo razna mesečna srečanja, kjer se pogovarjamo o takih zadevah. Ker pa nas ponavadi pride le enih par, potem se težko zmenimo za kaj bolj konkretnega.

Že dolgo nisem zasledil vabila za kakšno takšno srečanje  icon_question
Prijavljen

mat89
Cumulonimbus

Odsoten Odsoten

RD: 1989-07-22
Sporočila: 11875

Email
« Odgovori #18 dne: 30. Junij 2018, 09:24:32 »

Se strinjam z napisanim, res ne razumem da si nekdo na vzame par minut in odda podatke. Jaz bi še vpisoval nevihtne dni ter dni s snežno odejo, pa čeprav nas bi mesečno oddalo 5 do 10 te podatke. Jaz se še trudim pri opisu biltena, ampak mi ne vzame tako veliko časa, kot si morda nekateri misli. Imam svoj sistem, glede da na spletu dobiš tudi podatke za nazaj itd. Tudi za ostale stvari gled eportala in FB mi ni težko si vzet nekaj minut.
Prijavljen

stajercx
Gost
« Odgovori #19 dne: 01. Julij 2018, 20:44:15 »

Sam sem ta mesec pozabil oddat podatke, ker sem bil prepričan, da sem jih že. Moja napaka. Komu jih lahko naslovim, da bodo vključeni v bilten meseca maja?
Prijavljen
matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #20 dne: 01. Julij 2018, 20:48:20 »

Meni, na ZS ali mail.
Prijavljen
mat89
Cumulonimbus

Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #21 dne: 02. Julij 2018, 21:53:04 »

Pravkar primerjal podatke z Geostika in realnimi podatki v programu za mesec junij. Kar se tiče temperaturnih podatkov kaže občasno za največ do 0,3 desetinke netočno(premalo ali preveč). Končni podatki o min, max in povprečni mesečni temperaturi so enaki. Vlaga malo odstopa, za +-1-3%. Padavine so zelo točne, le tu in tam pokaže manj, sicer ne vem zakaj. Tako da bi kasneje imel malo popravljanja, če bi uvedli ta način zajemanja.
Prijavljen

mat89
Cumulonimbus

Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #22 dne: 31. Julij 2018, 20:45:24 »

Kako je sedaj z bilteni? Ali mislijo izit?
Prijavljen

matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #23 dne: 31. Julij 2018, 23:08:45 »

Če bi se sami izdajali, bi verjetno bilo hitreje Smiley Evo, danes sem imel samega sebe poln kufer in sem do sedaj spravil skup še dva april in maj 2018. Tako sem pravkar naložil na portal 5 številk biltenov, januar - maj 2018. Manjkata mi še junij in letni 2018. Danes jih ne bom delal, je že prepozno, morda jutri, če bom doma ob razumnih urah. Enostavno se tole odlašanje ne izplača... Potem me samo še lovijo ostale stvari in potem se mi vse skup samo še nabira. Ko naredim še junij in letnega, potem sem pa na zeleni veji. Takrat bo tudi čas za spremembe glede statistike, o kateri smo že debatirali.

http://zevs.si/index.php/bilteni-zevs/mesecni-bilteni
Prijavljen
ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

« Odgovori #24 dne: 31. Julij 2018, 23:34:12 »

Matic vsaka čast. Zdajle sem pogledal januar 2018, ostale pogledam jutri.
Z eno besedo - hvala ti, da nam prinašaš na kup zbrane pregledne podatke o minulem vremenu. Ne boš verjel, ampak nekateri ta tvoj trud še znamo ceniti  praise
Prijavljen

mat89
Cumulonimbus

Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #25 dne: 01. Avgust 2018, 08:14:48 »

No super, pa je večina številk pod streho  icon_wink Samo letni bilten 2017, ter junijska številka še ti ostane pa je to to. Je kar nekaj dela z opisi, verjetno še naredim opise za avgust in september, potem pa bom videl, glede na situacijo če še nadaljujem z opisi.
Prijavljen

mat89
Cumulonimbus

Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #26 dne: 01. Avgust 2018, 18:14:17 »

@matic za julij je malo več strani opisa(54strani) je bilo veliko dogajanja. Pa glede na to, da bo julijska številka 100 številka, kar je lep podatek, si zasluži obširnejši opis. Ker sem edino jaz ostal, ki se še zaenkrat trudim pri opisu biltenov, je teh 100 številk res pohvale vreden.
Prijavljen

matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #27 dne: 01. Avgust 2018, 20:33:23 »

Za 100. številko se pa res spodobi malo bolj obširen opis  praise Do lepega jubileja smo privedli tale naš bilten, tako prvi ustvarjalci, kot sedaj midva, ki peljeva ta voz naprej. Bilo bi škoda, če bi šla zadeva v pozabo. Verjamem, da se to ne bo zgodilo  icon_wink
Prijavljen
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2189

www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #28 dne: 02. Avgust 2018, 07:49:48 »

Bravo obema, ki se še trudita, res čestitke in pohvale!

Stotka, kaj? Madonca, to je pa že spoštljiva številka!
Prijavljen

inaj
Cirostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1960-01-03
Sporočila: 200

Email
« Odgovori #29 dne: 03. Avgust 2018, 06:24:09 »

@matic za julij je malo več strani opisa(54strani) je bilo veliko dogajanja. Pa glede na to, da bo julijska številka 100 številka, kar je lep podatek, si zasluži obširnejši opis. Ker sem edino jaz ostal, ki se še zaenkrat trudim pri opisu biltenov, je teh 100 številk res pohvale vreden.
Vse čestitke za 100 številko, a vem, da ni malo dela, ves ta trud pa s takim delom nikoli ni poplačan. Odlično še enkrat vse čestitke!!! bouncy icon_wink buttrock
Prijavljen

Inaj
Strani: 1 [2] 3
Natisni
Pojdi na: