Froš
Cirostratus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 169
|
 |
« Odgovori #75 dne: 27. Julij 2008, 14:23:37 » |
|
Bom še enkrat zamenjal z baterijami ki sem jih posebej šel kupit pa bomo vidli. Tiste ki sem jih dal včeraj noter so bile stare že kar nekaj let, ampak nerabljene  aja, pa naredil sem še novo stran, samo ni še dokončana VP Stara Vrhnika
|
|
« Zadnje urejanje: 27. Julij 2008, 14:41:44 od Frošek »
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus

Odsoten
RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950
Vreme bo!
|
 |
« Odgovori #76 dne: 27. Julij 2008, 14:37:59 » |
|
Lepo si naredil spletno stran. Čestitke. 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #77 dne: 27. Julij 2008, 14:40:08 » |
|
ker sem skoraj povsod prešaltal že na akumulatorske, da mi ni treba kupovat alkalnih... spet sem sam sebe nategnil  upam pa da je to to, da nebom spet gnjavil, jokcal in težil  aja, pa naredil sem še novo stran, samo ni še dokončana VP Stara VrhnikaČeprav veliko uporabljam akumulatorske baterije v aviomodelarstvu in sem že skoraj doktoriral na njih, ti jih ne priporočam tukaj, zato ker imaš premajhno porabo, imaš pa tudi samopraznjenje. Malo boljše alkalne baterije ti lahko držijo tudi do dve leti, akumulatorske baterije pa po tako dolgem času in malim tokom praznjenja, ne boš mogel več napolniti do 100%(max 80%...itd...) Jaz ti to odsvetujem, ker stroškovno ne boš nič prišparal  , poleg tega pa imaš pri accu. bat. še nižjo napetost(2,4V), kar zna biti tudi problem  zato pa ima backup accu v oddajniku tri baterije (3,2V)!!! Dobro premisli, ker zna biti spet problem  Spletna stran je pa dobra 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #78 dne: 27. Julij 2008, 14:46:56 » |
|
Mja, hvala za pohvale  kar se tiče akumulatorčkov sem pa hotel reči samo da nimam kaj dosti alkalnih na zalogi ker uporabljam akumulatorje povsod, in je nastala ta težava da še tiste baterije ki sem jih imel na zalogi (alkalne) so stare kar nekaj let, ampak ni to problem, postaja še vedno ne dela kot bi morala, kljub četrtim baterijam, sveže kupljenim kako uro nazaj...  fajn, res fajn 
|
|
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #79 dne: 27. Julij 2008, 14:51:21 » |
|
Mja, hvala za pohvale  kljub četrtim baterijam, sveže kupljenim kako uro nazaj...  fajn, res fajn  Kontakti......špricaj....nič drugega ni tukaj 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #80 dne: 27. Julij 2008, 15:26:27 » |
|
Vse spucal, pošprical, pa še vedno nič.. kvečjemu še slabše 
|
|
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #82 dne: 27. Julij 2008, 15:30:47 » |
|
Vem kaj je kontakt spray...  bomo vidli kaj bo , nekaj muti, malo gor, malo dol...  optimistično pa ravno ni zaenkrat.
|
|
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus

Odsoten
RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803
|
 |
« Odgovori #83 dne: 27. Julij 2008, 18:20:50 » |
|
Jaz sem tako naredil z dežemerom in anemometrom, ko sem dobil postajo od @Piheta  zdaj pa vse dela ko urca, prej ga je pa vse sral  sem bil raje tiho, da ne bi @piheta dražil  (no, bo pa zdaj zvedel  ) Kako sralo?  Ko je odšla od mene je delalo vse normalno.  Ne razumem. Še nekaj!Prav zanimivo je to, kako postaje, ko gredo stran od prvega lastnika, kar nenadoma ne delujejo več OK.Tudi Jožetova Oregonka je v Ravnah delala brez problemov, Frošku pa kar nekaj trokira. Imam občutek, da je s temi zadevami nekako takole: Ko enkrat zmontiraš in postaviš na mesto in deluje, PUSTI PRI MIRU! 
|
|
« Zadnje urejanje: 27. Julij 2008, 18:26:39 od Pihe »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #84 dne: 27. Julij 2008, 18:31:53 » |
|
evo, ostalo na 35%  svašta, klinčeve postaje 
|
|
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #85 dne: 27. Julij 2008, 19:32:10 » |
|
Kako sralo?  Ko je odšla od mene je delalo vse normalno.  Ne razumem. Saj ni bilo tako hudo kot se bere  Kabli, kontakti..kar nekajkrat so se mi izpisale črtice, potem sem pač zamenjal kar se tiče štromarije, pa je bilo vredu in je še sedaj  Ko enkrat zmontiraš in postaviš na mesto in deluje, PUSTI PRI MIRU!   Je pa dobro naredil @Nartabulš, ko je kable zaščitil s cevmi, proti UV žarkom in ostalimi neposrednimi vplivi vremena  OFF: Da ne bomo zasmetili preveč te teme 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #86 dne: 28. Julij 2008, 11:21:41 » |
|
Okej, jaz resnično več ne vidim rešitve s tem hygrometrom... Zadevo sem razstavil, najprej je kazala 33%, potem sem pa direktno na senzor z vatirano palčko nanesel malo vode in bum, v trenutku 98%, potem ko sem pa stvar osušil in očistil pa spet dol na 19%... Jaz ne vidim več rešitve drugje kot da zadevo zamenjam... Se sploh dobi samo senzor posebej? Ne da bi dal za en kurč** senzor spet kašne večje vsote?! Ali pa če ima kdo kako boljšo idejo, meni jih je zmanjkalo  lp
|
|
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #87 dne: 28. Julij 2008, 11:36:56 » |
|
Če ti je senzor pokazal 98%, potem o zamenjavi ne razmišljaj ampak išči vzrok drugje  Napajanje oddajnika, razdaljo(možne ovire), sprejem.... preko net-a ti več ne moremo narediti  Na hitro(horuk) probavati ne bo obrodilo veliko uspeha. Rokovanje z elektroniko je potrebno skoraj z rokavicami  Če sprejmeš ponudbo, se lahko enkrat oglasim in skupaj pogledava zadevo 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #88 dne: 28. Julij 2008, 11:42:39 » |
|
Ovir praktično ni, ker vso stvar delam na mizi, torej je razdalja med postajama kak meter mogoče.. Zamenjal sem š transmitter z onim z dežemera, in je isto.. Tako da je več kot očitno senzor nekaj hin. Zakaj je zadeva hin pa tudi ne vem, ker s temi stvarmi ne delam ravno ko svinja z mehom  bolj ko je človk previden slabše je očitno  Lahko se zmeniva da se oglasiš ja, samo nevem kaj bi lahko sploh še naredila, ker sem poskusu že skoraj vse.. 
|
|
« Zadnje urejanje: 28. Julij 2008, 12:03:36 od Frošek »
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
_Roba_
Cirokumulus