Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumVremenske postajeVremenske postaje po Sloveniji (Moderatorji: ŠTROMAR, mat89)Vremenska postaja-Stara Vrhnika
Strani: 1 [2] 3 4 ... 7
Natisni
Avtor Tema: Vremenska postaja-Stara Vrhnika  (Prebrano 55106 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950

Vreme bo!

Email
« Odgovori #15 dne: 10. December 2007, 22:12:18 »

telefonski kabel ne pali. sem kakopak ze poskusu...

ti mas 2300 al 3600? (al kaj je ze  icon_smile)

Pri meni pali in zagotovo tudi pri tebi - ws 2300.  icon_wink

Pojdi v Anvino na Vrhniki in kupi spojko za dva telefonska kabla, vtakni skupaj vsakega v dolžini 10 metrov in mora delati. Vzemi dva nova telefonska kabla 10 metrov in eno novo spojko. In če ne dela, jest kupim postajo in kablovje, pa boš videl, da dela v enem dnevu.  icon_haha  icon_lol
Prijavljen

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9977

« Odgovori #16 dne: 10. December 2007, 22:26:57 »

telefonski kabel ne pali. sem kakopak ze poskusu...  icon_question

bom seenkrat poskusil.. za vikend morda, prej ne, ni časa  shrug
Tudi pri meni je delalo brez problema s telefonskim kablom in spojkami do dolžine cca.22m, ko sem kable podaljšal pa sem raje uporabil UTP kabel v celotni dolžini od senzorja do konzole.
Ne obupaj prehitro, je treba imeti nekaj potrpežljivosti in vztrajnosti. icon_wink
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 169

« Odgovori #17 dne: 16. Marec 2008, 16:38:03 »

vremenska postaja do nadaljnega nebo  "pošiljala" podatkov na pregled postaj po sloveniji, ker mi grejo na živce napačno izmerjeni podatki v jutranjih urah in poslušanje po radiu "ljubljana 5°C, Stara Vrhnika PA KAR 10°C..." na strani pa bodo zaenkrat še dosegljivi podatki.

prosim pa da se je kljub temu ne izbriše iz pregleda..

postajo je pa potrebno definitivno zamenjat, saj enostavno nemorem zagotovit pravih podatkov, ker imam zelo neugodno lego.. in otežkočeno možnost merjenja temperatur po pravih kriterijih.
- računalniki v najvišji možni točki hiše (beri: 2 štuk)
- zelo razgiban teren kjer je naša hiša, veliko takšnih in drugačnih preprek
- težka kablovna povezljivost

skratka, kliče po WMR-u, al 200ka al pa 928ka.. zamenjal bom pa ko bo zadosti financ..

ko pa bo , bom izdelal tudi manjšo vremensko hišico in spletno stran z vsemi moznimi podatki, tko kot treba, ker tole sedaj je en ku*** Smiley

lp
« Zadnje urejanje: 16. Marec 2008, 16:50:13 od Frošek » Prijavljen

WMR 928-NX
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

Vreme bo!

Email
« Odgovori #18 dne: 16. Marec 2008, 20:03:35 »

Frošek, svetujem ti, da si narediš za začetek en primeren in zračen zaklon. Obvezno bele barve. Morda bi bilo najbolje, da narediš vremensko hiško. Sicer pa sem videl, da so eni naredili "plastični" zaklon iz podstavkov za rože, na sredini imaš luknjo kamor spraviš senzor. Seveda mora biti bele barve. Tudi, če boš kupoval druge postaje, boš moral pred tem urediti zaklon.  icon_wink
Prijavljen

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si
Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

« Odgovori #19 dne: 16. Marec 2008, 20:50:02 »

kakopak nameravam narest zaklon, ampak je en mali problemcek tudi v tem ker je na crni podlagi.. ampak pač drugače ne gre, imam samo eno možno varjanto postavitve senzorjev in to je to surprised bom vidu kaj bom pogruntu..

drugace pa kadar ma hrast tik ob bajti liste, sonce nikakor ne more v senzor posvetit..

še en problem je pa da morm menjat komplet vse konektorje v termo/hygro , moške in ženske..
Prijavljen

WMR 928-NX
Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

« Odgovori #20 dne: 19. Marec 2008, 21:11:39 »

no tkole, sem danes malo švasal, naredil nek nosilec za termo/hygro, res da je stvar še vedno kak meter previsoko samo boljše kot pa temperature za 10°C previsoke.. naredil sem še nek ščit pred le tem, da sonce nemore posvetiti nanj... postajo sem tudi "vključil" nazaj na pregled postaj  icon_wink
Prijavljen

WMR 928-NX
Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

« Odgovori #21 dne: 30. Marec 2008, 14:42:31 »

spet nekaj novega :

v sodelovanju z PGD Stara Vrhnika

še novo postajo in stran nucam  icon_smile
Prijavljen

WMR 928-NX
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

Vreme bo!

Email
« Odgovori #22 dne: 30. April 2008, 15:49:07 »

Lepa izboljšava.  icon_wink

Frošek, nemudoma pa se loti umerjanja dežemera. Predlagam ti, da ga med prazniki odpreš, poglej, če je vse čisto in nimaš zabasane svinjarije v dežemeru. Nato malce z WD40 podmaži nosilce tehntince. Nato veselo zapri dežemer in ga vsekakor umeri. Tvoje padavine so odločno premajhne glede na realne vrednosti. Omenjeno umerjanje ti svetujem, ker se podatki objavljajo v medmrežju in je seveda zaželjena natančnost objavljenih podatkov. Za pomoč lahko pogledaš dnevno količino moje postaje, ki nebi smeli biti bistveno drugačni. Še bolje bi bilo, da bi imel poleg kakšno menzurco za padavine, ki bi ti bila referenca za umeritev dežemerja. Eno menzurco imam tudi sam in ti jo lahko posodim. icon_wink

Lepe praznike.  icon_wink
« Zadnje urejanje: 30. April 2008, 15:50:55 od Astra » Prijavljen

Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

« Odgovori #23 dne: 03. Junij 2008, 20:11:49 »

ehe, stavim da ste že opazili da mi za to postajo praktično.. ehem... "visi dol".. 

meritve so pa enkrat premale, drugič prevelike, zaradi tega ker se mi konstantno zaredijo ose notri, ali pa ker preveč piha veter in mi "gunca" vagco. Poleg tega se mi ne da poslušat očeta, ki stalno javka, da mu bom potrl vso kritino, če skačem preveč gor  icon_smile  tako da se sploh nebom več poglabljal v probleme te postaje in njene napačne meritve...

kakorkoli, ta postaja se bo počasi upokojila.. to pa itak že vsi veste Smiley enostavno nimam pogojev za ws2500.. že pošteno kliče po  wmr-u, nekako sem pa tudi dogovorjen, čakam samo še da jo dejansko spravim k hiši, in zmontiram, naredim novo stran itd....

do takrat bi jo bilo pa res najboljše izključiti iz medmrežja  shrug

me čaka še veliko dela, ampak sem trenutno zabasan z šolo  icon_sad
« Zadnje urejanje: 03. Junij 2008, 20:13:22 od Frošek » Prijavljen

WMR 928-NX
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

Vreme bo!

Email
« Odgovori #24 dne: 03. Junij 2008, 21:05:14 »

Saj ti sploh ne manjka veliko. Podatki so OK, samo padavine še urihtaš, pa si na konju.

Pozdrav.  icon_wink
Prijavljen

Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

« Odgovori #25 dne: 03. Junij 2008, 22:33:16 »

oja pa še kako manjka... situacija je zelo nerodna pri meni. računalnike imam v 2 štuku, na podstrehi oz. mansardnih sobah ker pač drugje ni primernega prostora, in tu nastane problem, prva stvar je ta da zaradi omejene dolžine kablov nemorem senzorjev postaviti na višino 2h metrov, torej se zadeva skriva na vzhodni steni hiše (enih 10m od oka, stran hiše kjer je najvišja stena.. smo na taki lokaciji ko je teren zelo razgiban, in je hiša napol vkopana). res da imamo pri tej steni ogromen hrast ki dela senco praktično celo poletje oz. dokler ima liste. tu pa nastane problemček ker jih pozimi in spomladi nima, in mi zjutraj meče ven take temperature da adijo.. in ni in ni drugačne možnost razen brezžičnega, kar me pa ne gane niti malo, ker ni nikoli lovilo tako kot treba in brez izpadov. temu primerno so omejeni tudi kabli do strehe (komaj da pride čez rob nad streho, kjer sta locirana vetromer in dežemer, napaka dežemerja pa je ta da je na istem drogu kot vetromer, kljub temu da je dežemer dobro fiksiran nevem kako mu uspe da se trese...

pa še to, če bi prevrtal steno bi prišel na  južno stran hiše (1.5 m stran od serverja, ker je praktično v kotu hiše) kjer je kar dolg nadstrešek, in bi komot skril termosenzor tja, vendar nastane spet problemček: zeloo prekratki kabli za vsaj približno primerno lokacijo vetromera... začaran krog skratka.

enostavno nimam več veselja s to postajo. torej je wmr nalašč za moje pogoje, je brezžičen, in ima lastno napajanje. kaj čem boljšega  icon_biggrin poleg tega imam pa še povn kufer težav z sinhronizacijo heavyweatherja in wswina... wswin pa naj bi bral podatke direktno.. ampak pustimo to...

lokacije za hiško in vetromer imam pa zelo lepe, samo pač nikakor ni možno pridit do njih s kablom. no, je, samo ne z telefonskim od ws2300.. Smiley  vetromer pa lahko po želji lociram na "telegrafarco" ki nam podpira telefonski kabel ali pa celo na rezervni daljnovod na 10m  icon_lol

pa še to, trenutno mi ni težko reskirat ta denar za wmr, ker sem dobil lepo poravnavo od prometne nesreče  icon_biggrin poleg tega je pa pri meni večji delež za zanimanje za tehniko kot pa dejansko "preučevanje" vremena  icon_redface

lp Smiley
« Zadnje urejanje: 03. Junij 2008, 22:37:17 od Frošek » Prijavljen

WMR 928-NX
Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

« Odgovori #26 dne: 13. Julij 2008, 19:40:39 »

sem danes obiskal jožeta  icon_biggrin

drool

postavil jo bom pa v roku 14 dni, ker grem jutri na dopust  icon_biggrin
btw: dežemer je zunaj na terasi, se malo kopa, da vidim razliko med ws2300 pa wmr  drool
Prijavljen

WMR 928-NX
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8251

WWW Email
« Odgovori #27 dne: 13. Julij 2008, 20:22:11 »

Pa ravno dežemer si moral izbrati  icon_rolleyes
Beleži samo cele mm. Pa saj ga lahko modificiraš icon_arrow
Naj ti dobro sliuži icon_wink

Bom rekel kot @Pihe - WMR je zakon buttrock, dokler se ne pojavi Davis icon_mrgreen icon_lol
Prijavljen

Froš
Cirostratus

Odsoten Odsoten

« Odgovori #28 dne: 13. Julij 2008, 20:36:32 »

ne ne ne, za davis pa nisem tak vremenski fanatik   icon_smile

koneckoncov bi ostal na ws 2300 če bi mi ustrezala, predvsem kablovno (glej razloge 2 posta višje Smiley)
Prijavljen

WMR 928-NX
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #29 dne: 13. Julij 2008, 20:43:19 »

Frošek.Naj ti dobro služi! Take je*e, kot si jo imel z WS2300, ziher ne bo. icon_arrow icon_lol
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
Strani: 1 [2] 3 4 ... 7
Natisni
Pojdi na: