Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumVremenske postajeVremenske postaje po Sloveniji (Moderatorji: ŠTROMAR, mat89)Vremenska postaja-Bovec
Strani: 1 2 [3] 4 5 ... 25
Natisni
Avtor Tema: Vremenska postaja-Bovec  (Prebrano 194845 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #30 dne: 17. November 2007, 12:56:11 »

To je za razmislit ves  icon_question  icon_biggrin  Pa za rasmislit je kje hodi 200€ viska  icon_question

Ker sem imel fantastično srečo na Ebayu sem jo dobil za cca 270 €.Zdaj, ko je pa že stara več kot leto in pol, je treba malce odbit, pa še extra popust za člane ZEVS-a in je cena taka. icon_haha shrug
Drugače pa se strinjam, da je cena v Sloveniji(okrog 500€-  naravnost oderuška!).
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
_Roba_
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 271

roba@siol.com
WWW Email
« Odgovori #31 dne: 17. November 2007, 14:43:14 »

Zdaj pa nebom mogo spat,ko bom studiral kje je visek € Cheesy
Prijavljen
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #32 dne: 28. November 2007, 18:08:27 »

Počasi začenjam odklop Oregonke in priklop Daviske. Ker sem mojster "strašnega" kalibra, bo znalo to trajat kar en cajt (dokler me ne rešijo ta stari računalniški mački s tega foruma  icon_redface). Skratka, od zdaj naprej podatki en čas ne bodo emitirani na Mapview. shrug
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #33 dne: 28. November 2007, 21:06:01 »

Daviska je on-line! Z veliko pomočjo Mareta sva davisko sinhronizirala v WsWin in že pošilja podatke(Daviska in ne Mare  icon_biggrin)
Hvala za pomoč Mare še enkrat na tem mestu! clap beerchug bouncy
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950

Vreme bo!

Email
« Odgovori #34 dne: 28. November 2007, 23:09:50 »

Hoho. To je bilo pa ekspressss.  icon_wink
Prijavljen

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si
markokorosec.net
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 1078

*STORM CHASER*

« Odgovori #35 dne: 28. November 2007, 23:29:33 »

Dobro sva jo zrihtala icon_arrow icon_wink Še mal poporodnih krčev je za pričakovat, a smo večinoma fertik.

PS: @Pihe, da ti zaračunam vse porabljene ure za to, bi videl zakaj pri nas stane postaja 300€ več icon_lol icon_lol icon_lol
Prijavljen

paradolf
Član VD ZEVS
Cumulonimbus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1971-07-11
Sporočila: 11381

robi.dolnicar@avtera.si
Email
« Odgovori #36 dne: 29. November 2007, 06:51:17 »

Dobro sva jo zrihtala icon_arrow icon_wink Še mal poporodnih krčev je za pričakovat, a smo večinoma fertik.

PS: @Pihe, da ti zaračunam vse porabljene ure za to, bi videl zakaj pri nas stane postaja 300€ več icon_lol icon_lol icon_lol

icon_haha Drobni tisk
Prijavljen

Kdor visoko leta dalec vidi Smiley
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #37 dne: 29. November 2007, 12:14:36 »

Postaja se je izgleda kar dobro udomačila pri meni. icon_haha Sicer so še vedno "porodni" krči, ki pa jih ekipa stručkotov iz našega foruma (Skywarn.si in Urša) odpravlja oz.poizkuša to naredit. Hvala fanta! beerchug
Medtem, ko je sedaj upload podatkov v redu, precej škripa pri importu starih podatkov.Nekje je neka napaka in upam, da mi jo bo uspelo skupaj z Uršo najt. icon_question Drugače pa Say hello to Hollywood! icon_cry
In prvi vtisi: Kaj naj rečem? To je vremenska postaja, ki bi morala bit pravzaprav tista začetna. La Crosse in Oregon so na žalost premalo precizne in premalo stabilne(la Crosse) za kolikor toliko resno opazovanje.(zdaj bi me ornk zaje***a, da bi mi crknila, kaj? icon_haha icon_lol).
Vsem tistim, ki bi želeli to postajo, bi pa priporočil nakup sedaj, ko je dolar tako slaboten.Končna cena moje, skupaj z data loggerjem in Weatherlinkom, se je ustavila pri 570 €. Lahko pa bi bila še kakih 100 € nižja, če ne bi jaz ubral napačne taktike na slovenski carini (še enkrat Twister, prav si imel! icon_redface).
No ja, končna cena je lahko tudi za 300 € višja, če mi bosta Skywarn.si in Urša izstavila račun za pomoč pri namestitvi. icon_haha icon_exclaim
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #38 dne: 30. November 2007, 08:20:11 »

Zelo velikokrat se sprašujem, kaki so smisli teh forumov, pa raznih srečanj, ki se prirejajo, pa klepeta v backgroundu, itd.
In, ko se znajdeš pred tem, da sam nimaš zadostnega znanja in si pred zate nerešljivo uganko, kako npr.: kaj porihtat pri vremenski postaji ( katero si v tistem hipu pripravljen od jeze vrečt skoz okno), dobiš potrditev. Več ljudi več ve.In če so to še frendi s foruma, ki jih osebno poznaš(ali pa tudi ne) in ti tisto tvojo "nerešljivo težavo" s precej nesebičnosti odpravijo in rešijo, potem preprosto veš, zakaj si na forumu! icon_wink
Urša in Skywarn.si: še enkrat hvala! Brez vaju bi bila moja Daviska le eksponat na moji mizi. icon_redface Z vajino pomočjo pa sedaj "bruha" podatke tudi na net. bouncy Tako je zadnjo zame nerešljivo uganko, import starih podatkov, ki jih je beležila WMR, z lahkoto rešil Urša! Bravo stari! icon_biggrin clap beerchug
Fajn je biti Zevsovec! Naj tudi tisti, ki še niso, na podlagi mojega primera premislijo in se nam pridružijo. icon_wink
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Gorazd
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1972-12-15
Sporočila: 1504

WWW Email
« Odgovori #39 dne: 30. November 2007, 08:35:23 »

Pihe, imam eno vprašanje. Ti si ugotovil kar velika odstopanaj pri meritvi padavin na svoji prejšnji postaji. Kako pa je s ten pri ta poceni variantah? Ali je tudi možno tako odstopanje.
Kot je rekel Mare, da živi na vetrovnem območju, jaz pa sem bolj na deževnem. In zato bi nekoč rad imel nekaj, ki meri padavine dovolj natančno, da nadomesti sedanjo MINMAX-ovo radensko. Radenska vsekakor nima 25% napake.

Lep dan,
Gorazd
Prijavljen

Mejte se radi
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #40 dne: 30. November 2007, 08:42:46 »

Pihe, imam eno vprašanje. Ti si ugotovil kar velika odstopanaj pri meritvi padavin na svoji prejšnji postaji. Kako pa je s ten pri ta poceni variantah? Ali je tudi možno tako odstopanje.
Kot je rekel Mare, da živi na vetrovnem območju, jaz pa sem bolj na deževnem. In zato bi nekoč rad imel nekaj, ki meri padavine dovolj natančno, da nadomesti sedanjo MINMAX-ovo radensko. Radenska vsekakor nima 25% napake.

Lep dan,
Gorazd

Gorazd živijo!

Glej, jaz imam pač to srečo, da je tu tudi ARSO postaja in lahko podatke primerjam z njihovimi. Prej sem imel WS 3600, pa WMR 928 in zdaj Davisa. Mare je že napisal, da se z nizkocenovnimi ne gre več. Jaz se mu pridružujem! Če ti je opazovanje npr.: padavin že malce več kot hobi, potem si nabavi vsaj Hellmanna! Ni sicer možen prenos na net, bodo pa podatki 100% točni. In tudi cena je zelo sprejemljiva: trenutno malce pod 60 €!
Če bi si želel pa kaj s prenosom na net, pa si kupi kako Vaisalino zadevo. V kolikor pa ti ni za toliko točne podatke, ti lahko jaz prodam konzolo Huger (WMR 918) za 60 €, dokupiš si še senzor za padavine (raingauge) - ki ni toliko drag in si vsaj na konjičku, če že ne na konju. icon_biggrin
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Gorazd
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1972-12-15
Sporočila: 1504

WWW Email
« Odgovori #41 dne: 30. November 2007, 09:17:29 »

Hvala in vse dobro,
Gorazd
Prijavljen

Mejte se radi
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #42 dne: 30. November 2007, 13:19:50 »

Pihe:
Glede padavin pa je res zanimivo, kako ti ga je tvoja WMR biksala. Jaz z svojimi postajami praktično nimam odstopanj (do 5%), je pa res da v Prekmurju intenzitete in količine niti približno niso podobne tvojim...

LP Ciril

Ciril,

Postaja ga niti ni tako biksala (na letnem nivoju so podatki z ARSO Bovec podobni). V tem primeru se je šlo za to, da je praktično dva dni bilo eno švoh rosenje, katero je pa za Oregonko strup(prav tako najbrž hud naliv, ko je RR več kot 30 mm/h). Večkrat sem opazil, da je v slabotnem dežju ali rosenju Oregonka zelo nebogljena in mislim, da ima WS 2300 boljše rezultate v takem primeru.
Še enkrat: Oregonka je dobra postaja, ki pa ima seveda tudi svoje muhe.Ena od njih je premajhna odzivnost na slabotne padavine.Bi pa želel, da se še kak Oregonec oglasi in pove svoje mnenje. icon_wink
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
joze
Gost
« Odgovori #43 dne: 30. November 2007, 14:27:11 »

No ja, v zadnjem poslabšanju sem izmeril 52mm, po mojem opazovanju je to kar točno. shrug
Koliko dežja je bilo v Novi Gorici? icon_question Daviska mi je všeč tudi zaradi vetromera...

EDIT
Uuuu, Pihe, ma kje si ti danes dobil 0,4mm dežja? icon_eek icon_question
« Zadnje urejanje: 30. November 2007, 14:49:02 od joze » Prijavljen
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #44 dne: 30. November 2007, 15:12:30 »

EDIT
Uuuu, Pihe, ma kje si ti danes dobil 0,4mm dežja? icon_eek icon_question

To je pa tisto! Prevelika preciznost daviske, ki zajema padavine na 0,2 mm! icon_arrow Tista količina "padavin" je seveda stopljena slana v dežemeru. icon_wink
Me je že Mare opozoril na to.In bo treba v WsWinu ročno to editirat. shrug
Tudi Daviska ni suho zlato,hehe. icon_haha
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Strani: 1 2 [3] 4 5 ... 25
Natisni
Pojdi na: