Jutri začenja "službo" moja nova pridobitev Davis Pro Vantage 2. Zaenkrat bodo podatki samo za primerjavo Oregonki, ki ostaja do odprodaje na svojem "delovnem mestu", kasneje ko pa se bo pujs kaj poredil, bomo pa spraskali skupaj še za Weatherlink software.
Prosil bi pa tiste, ki imate kaj izkušenj s priklopom te postaje direktno na WsWin (brez uporabe Weatherlinka), da mi napišejo kaj vzpodbudnega ali naj mi preprosto povedo, kako jo damo v "plajbo".

Še izkušnja uvoza iz ZDA za tiste, ki bodo poskušali slediti moji poti:
Prva zadeva: Pri prodajalcu(ki je med drugim izredno fer in uslužen - če kdo rabi, mu napišem kontakte), sem postajo preko EBaya zdilal na 438 USD.Sedaj vem, da bi ob primerni sitnosti postajo lahko dobil celo samo za
375 USD!(sem videl feedbacke drugih kupcev, ki so prav tako licitirali oziroma barantali z njim). Strošek, ki se mu ne moremo izognit, je poštnina 70 USD. Skupaj je torej moja postaja stala 508 USD. In tu sem jo zasral! Nisem poslušal Twisterja in sem hotel preveč.

Prijazni prodajalec mi je v skrbi, da bi plačal čimnižjo carino in DDV postajo poslal deklarirano kot rabljeno in to kot darilo z vrednostjo 65 USD. Če bi bil v kaki normalni državi, bi carinik spremljajoče dokumente priznal in bi plačal bagatelno carino oz.davek.Ker pa so naši cariniki še vedno iz kumrovške šole in pač skrbijo za to, kako ljudem čimbolj izpraznit žepe, namesto da bi jih za blaginjo vsaj napol polne pustili, je gospod carinik preprosto poklikal na internet in tam dobil ceno nove Daviske. Sicer je bil fer, to moram priznat in me je "odrl" le za slabih 100 €. Končna cena postaje tako znaša 450 €. Kar je pa še vedno 200 € manj, kot če bi zadevo kupil v Evropi in kakih 500 € manj, kot če bi to kupil v Sloveniji.
Aja, Twisterja nisem poslušal v tem, da bi prosil prodajalca, da napiše račun za bolj realen znesek, npr.: 200 USD in pol g.kumrovčan ne bi zastrigel z ušesi in očmi in bi mi upalil carino le na ta znesek,tako pa......izkušnja več.Upam, da tudi za druge.