Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumVremenske postajeVremenske postaje po Sloveniji (Moderatorji: ŠTROMAR, mat89)Vremenska postaja-Bovec
Strani: 1 [2] 3 4 ... 25
Natisni
Avtor Tema: Vremenska postaja-Bovec  (Prebrano 193333 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
gradiščan
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1965-06-30
Sporočila: 5990

Lokacija: Gradišče-Brkini - 590,2 m, 11.km od Kozine proti Reki, na južnem delu je slavniško pogorje
robert.drgan@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #15 dne: 03. Avgust 2007, 10:35:33 »

clap
Prijavljen
TWISTER
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1981-08-19
Sporočila: 1470

VREME JE ZAKON

Email
« Odgovori #16 dne: 03. Avgust 2007, 11:02:38 »

in tale Pihe nam nič ne pove... ga bo treba čez kolena dat clap
Prijavljen

Postaja Ljubljana Koseze:

http://pljusak.com/koseze/wx.htm

[img]http://www.rtvslo.si/cache/vre
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #17 dne: 05. Avgust 2007, 08:28:38 »

Napaka z vetromerom odpravljena.Vzrok napake: Nimam pojma,izgleda da je konektor malo slabo legel v ležišče. icon_question
Zanimivo pa je to, da kontrolni Huger ne "lovi" tako dobro signala od vetromera.Na razdalji 15 m stran namreč že izgublja signal.Se pa bolje sinhronizira z atomskim časom, kot Oregonka. icon_wink
Skratka, od danes so podatki za mojo postajo spet v "polni postavi". clap
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #18 dne: 21. Avgust 2007, 16:16:18 »

Tisti nelogičen porast temperature pri moji postaji zjutraj med sedmo in osmo uro je izključna posledica izpada elektrike in PC-ja. shrug
Ne ljubi se mi brisat v WsWinu zdaj napačnih podatkov, saj na letno povprečje ne bodo vplivali praktično nič. icon_arrow shrug
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #19 dne: 02. September 2007, 20:29:44 »

Zaradi odhoda na dopust bo moja postaja od jutri zvečer (ko se mi vsakodnevno podre ADSL linija - zakaj mi to dela!?) pa do nekje sobote nedosegljiva na netu.Upam, da kakega izpada štroma ne bo, tako da podatki se bodo beležili vseeno. icon_wink
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Dejan
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1992-01-14
Sporočila: 1289

WWW Email
« Odgovori #20 dne: 02. September 2007, 21:26:05 »

Kljub slabim obetom ti želim prijeten dopust icon_wink
Prijavljen

Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si
Gorazd
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1972-12-15
Sporočila: 1504

WWW Email
« Odgovori #21 dne: 03. September 2007, 07:15:26 »

Ti ga pa pihneš.
Pa ravno sedaj, ko nas bo zalilo.
Vseeno se lepo imejte (bundo pa kar pozabi doma, da se boste imeli bolj radi).

Lep dan,
Gorazd
Prijavljen

Mejte se radi
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #22 dne: 03. September 2007, 12:18:19 »

Ti ga pa pihneš.
Pa ravno sedaj, ko nas bo zalilo.
Vseeno se lepo imejte (bundo pa kar pozabi doma, da se boste imeli bolj radi).

Lep dan,
Gorazd

V glavnem: Ušive 3-4 dni nazaj je kazalo, da razen manjšega poslabšanja iz ponedeljka na torek, kake resne stvari ne bi smelo bit.Zdaj pa tvorba tega višinskega jedra,grrrrrrrrr! mah, bom pa fotkal burjo in njene efekte tam dol v Kroaciji.
Bom pa preden grem resetiral računalnik tako, da bo potem brez breaka delal 24 ur in bodo upam tudi podatki za padavine z moje postaje na voljo vsaj jutri do enih 14.-ih. icon_wink

P.s.: Pa hvala za lepe želje. icon_smile
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #23 dne: 11. September 2007, 08:57:47 »

Zaradi drugega polčasa mojega dopusta, bo postaja spet out predvidoma od jutri zjutraj pa do nedelje.
Tistim, ki uporabljajo podatke s te postaje, se opravičujem. icon_redface
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #24 dne: 02. Oktober 2007, 19:58:40 »

Fanta iz ARSO-ta sta mi na moje veliko presenečenje danes pripeljala odsluženo ARSO hiško. Ob tej priložnosti se moram zahvaliti g.Štucinu na ARSO, ki ni pozabil na obljubo. beerchug
Hiška je v kar dobrem stanju, potrebno bo le nadomestiti dve nosilni leseni nogi z novima, pa bomo zadevo lahko šibali naprej. icon_wink
Samo....hmmm....imam pa en manjši problem.Pravzaprav ne jaz,ampak enostavno na naši mali parceli ne najdem primernega kotička, kamor bi jo postavil. icon_redface
V kolikor ne najdem ustrezne rešitve, jo bom rade volje odstopil komu drugemu.Bom obvestil. icon_wink
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #25 dne: 16. November 2007, 23:36:26 »

Jutri začenja "službo" moja nova pridobitev Davis Pro Vantage 2. Zaenkrat bodo podatki samo za primerjavo Oregonki, ki ostaja do odprodaje na svojem "delovnem mestu", kasneje ko pa se bo pujs kaj poredil, bomo pa spraskali skupaj še za Weatherlink software.
Prosil bi pa tiste, ki imate kaj izkušenj s priklopom te postaje direktno na WsWin (brez uporabe Weatherlinka), da mi napišejo kaj vzpodbudnega ali naj mi preprosto povedo, kako jo damo v "plajbo". icon_biggrin

Še izkušnja uvoza iz ZDA za tiste, ki bodo poskušali slediti moji poti:
Prva zadeva: Pri prodajalcu(ki je med drugim izredno fer in uslužen - če kdo rabi, mu napišem kontakte), sem postajo preko EBaya zdilal na 438 USD.Sedaj vem, da bi ob primerni sitnosti postajo lahko dobil celo samo za 375 USD!(sem videl feedbacke drugih kupcev, ki so prav tako licitirali oziroma barantali z njim). Strošek, ki se mu ne moremo izognit, je poštnina 70 USD. Skupaj je torej moja postaja stala 508 USD. In tu sem jo zasral! Nisem poslušal Twisterja in sem hotel preveč. icon_redface
Prijazni prodajalec mi je v skrbi, da bi plačal čimnižjo carino in DDV postajo poslal deklarirano kot rabljeno in to kot darilo z vrednostjo 65 USD. Če bi bil v kaki normalni državi, bi carinik spremljajoče dokumente priznal in bi plačal bagatelno carino oz.davek.Ker pa so naši cariniki še vedno iz kumrovške šole in pač skrbijo za to, kako ljudem čimbolj izpraznit žepe, namesto da bi jih za blaginjo vsaj napol polne pustili, je gospod carinik preprosto poklikal na internet in tam dobil ceno nove Daviske. Sicer je bil fer, to moram priznat in me je "odrl" le za slabih 100 €. Končna cena postaje tako znaša 450 €. Kar je pa še vedno 200 € manj, kot če bi zadevo kupil v Evropi in kakih 500 € manj, kot če bi to kupil v Sloveniji.
Aja, Twisterja nisem poslušal v tem, da bi prosil prodajalca, da napiše račun za bolj realen znesek, npr.: 200 USD in pol g.kumrovčan ne bi zastrigel z ušesi in očmi in bi mi upalil carino le na ta znesek,tako pa......izkušnja več.Upam, da tudi za druge. shrug icon_wink
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
_Roba_
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 271

roba@siol.com
WWW Email
« Odgovori #26 dne: 17. November 2007, 02:07:32 »

Slike,slike   icon_biggrin icon_biggrin Oregonka se je vedno na prodajo?  icon_question
Prijavljen
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #27 dne: 17. November 2007, 08:46:15 »

Slike,slike   icon_biggrin icon_biggrin Oregonka se je vedno na prodajo?  icon_question

Oregonka je še naprodaj.Za člane ZEVS jo prodam za 200 €.Mislim, da takega popusta ne dobiš niti na Ponterossu. icon_biggrin
Prijavljen

www.bovec-vreme.si
_Roba_
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 271

roba@siol.com
WWW Email
« Odgovori #28 dne: 17. November 2007, 11:39:19 »

Oregonka je še naprodaj.Za člane ZEVS jo prodam za 200 €.Mislim, da takega popusta ne dobiš niti na Ponterossu. icon_biggrin

To je za razmislit ves  icon_question  icon_biggrin  Pa za rasmislit je kje hodi 200€ viska  icon_question
Prijavljen
jaka
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1986-09-18
Sporočila: 1610

jaka_sporin@hotmail.com
WWW Email
« Odgovori #29 dne: 17. November 2007, 12:01:39 »

če jo še kak mesec ne boš prodal pol maš kupca  icon_biggrin