ZEVS Forum

Android Apps

Začel/a Duzek, 21. Marec 2011, 22:14:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gore

Malo obujam tole staro temo.
Zanima me, katere vremenske aplikacije uporabljate na telefonu?
Sam imam narejeno bližnjico na zaslonu, ki mi v Firefoxu odpre ARSO napoved. Še najbolj me moti, da je (predvsem v Firefoxu) počasno premikanje po radarski sliki.
Aplikacij, widgetov in spletnih strani je ogromno in resnično nimam volje preizkušati zadev.
Kakšne so vaše izkušnje? Želje - kakovostna vsebina, enostaven in hiter uporabniški vmesnik, po možnosti brez reklam ...

hudi

Yr. Obstaja tudi poseben app za widget za meteogram. Priporočam...

komar

Vse na vseh. Tako je še najmanjša možnost, da človeka kaj preseneti...:icon_lol:
A kdo uporablja Microsoft Bing? A pri vseh krajih tako bezlja s trenutno temperaturo? Danes se je za Lesce sicer začuda ustavil pri (realnih) 20 °C. Sem se bal, da bo kazal že blizu 25... :smash:

gore

Citat od: hudi dne 03. Maj 2022, 14:57:46 POPOLDNE
Yr. Obstaja tudi poseben app za widget za meteogram. Priporočam...
Tega sem pred časom imel na spletni strani na blogu. Pa je bilo tako pogosto (močno) zgrešeno, da sem ga zamenjal.  :icon_question:

TgT

meteoblue se najbolj realna

komar

ČETRTEK:

Ljubljana / Bežigrad:

minimalna 8,7 °C (napovedano 9 °C)
maksimalna 21,6 °C (napovedano 22 °C)
Veter JZ povprečno 7,4 km/h (tudi napovedano približno toliko)

Veter maksimalni sunek 25,2 km/h (napovedano 18 km/h)

PETEK:

Ljubljana / Bežigrad:

minimalna 12,3 °C (napovedano 12 °C)
maksimalna 15,8 °C (napovedano 17 °C)
Veter SZ povprečno 4,1 km/h (tudi napovedano toliko)
Veter maksimalni sunek 18,0 km/h (napovedano 15 km/h)

Vir: Ogimet.com (podatki ARSO)

komar

Citat od: TgT dne 05. Maj 2022, 03:48:35 DOPOLDNE
meteoblue se najbolj realna

Že danes (najvišje dnevne) temperature, ki so jih oni napovedali šele za jutri.

EDIT: sem pa z njihovo pomočjo pri 1. vremenski stavi končal vsaj na 4. mestu.

TgT

gore

Mislim, da vprašanje kar spada v tole temo (Android Apps).
Katero aplikacijo uporabljate za pregled neviht (strel) na Androidu? Sam že kar dolgo uporabljam Blitzortung Lightning Monitor. Občasno pa je koristno preveriti, ali se je pojavilo kaj novega  ;D
Seveda je vedno na voljo tudi spletna stran www.lightningmaps.org.

komar

Citat od: gore dne 03. Maj 2022, 06:00:19 DOPOLDNE
Zanima me, katere vremenske aplikacije uporabljate na telefonu?
Aplikacij, widgetov in spletnih strani je ogromno in resnično nimam volje preizkušati zadev.

Meni bo pa očitno do polnoči le uspelo "prepričati" kar deset aplikacij (enajsta v času uporabe pač ni nalagala podatkov), da po svoje (beri: izven konkurence) sodelujejo v naši tokratni vremenski stavi. Je pa jeba to in te povsem razumem... ;D

EDIT: približne (ročno popravljeno za kakšne 0,5 °C navzgor) povprečne napovedane vrednosti večine aplikacij so zdaj dosegljive v tabeli na povezavi http://forum.zevs.si/index.php?topic=7394.0 (pod @komar). Skoraj pri vsakem kraju kakšna aplikacija močno odstopa od drugih (tudi za več stopinj C), več kot polovica aplikacij pa je kar enotnih in napove pravzaprav isto temperaturo, seveda zaokroženo na celo stopinjo C.

Takole je stavilo deset aplikacij (po vrsti od četrtka do nedelje, spodaj so povprečne vrednosti, namesto Orešja je skoraj povsod Ptuj, namesto Podgorja je v večini primerov Kamnik):

Četrtek, petek:

Sobota, nedelja:

tomaza

Bom kar tukaj vprašal.
Ali obstaja kakšna aplikacija, da me obvesti (sms ali mail), v primeru, da je na moji postaji (Davis Vantage pro2) rain rate večji kot 10 mm/h.
Podatki so tudi na WU in awekas, če to kaj pomaga.
Če pa ne obstaja, pa prosim za kak nasvet, kako naj pridem do tega obveščanja, ker mi je to pomemben podatek in tudi da sem pravočasno obveščen.
lp

tomazsta

Citat od: tomaza dne 21. Julij 2022, 21:25:05 POPOLDNE
Bom kar tukaj vprašal.
Ali obstaja kakšna aplikacija, da me obvesti (sms ali mail), v primeru, da je na moji postaji (Davis Vantage pro2) rain rate večji kot 10 mm/h.
Podatki so tudi na WU in awekas, če to kaj pomaga.
Če pa ne obstaja, pa prosim za kak nasvet, kako naj pridem do tega obveščanja, ker mi je to pomemben podatek in tudi da sem pravočasno obveščen.
lp

Pozdravljen,

Preveril sem Weatherlink.com in ponuja naslednje pošiljanje alarmov na e-mail ali mobitel. Bi pa bilo potrebno preveriti kako to deluje.
Seveda mora postaja pošiljati podatke na weatherlink.com.

VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

tomaza

Hvala
Bom testiral še to varianto.

komar

Citat od: dbdeki dne 20. Januar 2023, 08:22:42 DOPOLDNE
Mene pa nekaj drugega preseneča, vsaj za mojo lokacijo, kako je natančna napoved na mobilnem telefonu oziroma zelo veliko uporabljam aplikacijo Windy in obe zadevi sta neverjetno natančni, tudi za napoved snega.
Pri napovedi snega je pa neverjetno natančna napoved pri telefonu...celo napiše, da bo v naslednjih par urah zapadlo 2cm snega in glej ga zlomka, tako tudi je. Da bo pričelo rahlo snežiti čez uro pa pol, pogledaš ven in tako je.
Od kje tako natančne napovedi?

Citat od: Perice dne 20. Januar 2023, 08:31:57 DOPOLDNE
No, sem si namestil aplikacijo na telefon in mi kaže, da bo v ponedeljek in torek pri nas zapadlo okrog 40cm snega  :icon_biggrin: Povem v sredo kako natančno je zadel napoved  :icon_mrgreen:

Gledam tale Windy zdaj na računalniku. Tovarniško (prioritetno) je nastavljeno na ECMWF, imam pa možnost preklopiti še na GFS in ICON-D2, možnost Meteoblue pa je "zatemnjena" (onemogočena oz. ni dosegljiva). ECMWF kaže, da naj bi danes v Radovljici padlo še 0,8 cm snega. Gleda na to, da nas res čaka še ena manjša pošiljka, je to povsem realna napoved.

TgT

Hm, zanimivo. Pri meni ni zatemnjeno, lahko dam tudi compare pa pokaže vse 4 modele