ZEVS Forum

Računalniški program za vremensko postajo

Začel/a Marky84, 21. Januar 2014, 09:11:38 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Marky84

Pozdravljeni,
zanima me, katere programe uporabljate za zajemanje podatkov iz postaje in katere priporočate.

Hvala.

Oblak69

Dobrodošel med nami  :wavey:
Veliko lastnikov Davis VP nas uporablja WeatherLink, nekateri pa še sočasno Wswin.
Bi nam zaupal katero davis postajo imaš in kje se bo nahajala  :drool:

gradiščan

Trocki

Vendar cumulus ne podpira vseh postaj. Za mojo WS3650 že ne pride v poštev, kakor sem prebral v navodilih. Ali je mogoče sedaj z novimi verzijami programa tudi to omogočeno? Tudi jaz iščem program kjer bi izvedel podatek rain-rate (mm/h) ker tale heavyweather ki ga uporabljam sedaj, tega ne omogoča.
Vreme bo! :)

Marky84

Citat od: Oblak69 dne 21. Januar 2014, 09:18:12 DOPOLDNE
Dobrodošel med nami  :wavey:
Veliko lastnikov Davis VP nas uporablja WeatherLink, nekateri pa še sočasno Wswin.
Bi nam zaupal katero davis postajo imaš in kje se bo nahajala  :drool:

Hvala za dobrodošlico  ;D
Trenutno še nimam nobene oz. še čakam, da prispe pošta. Nabavil pa sem si Davis Vantage Vue, nameščena pa bo na nadstrešku pred hišo - okolica Slivnice pri Mariboru.

gradiščan

Citat od: Trocki dne 21. Januar 2014, 09:46:26 DOPOLDNE
Tudi jaz iščem program kjer bi izvedel podatek rain-rate (mm/h) ker tale heavyweather ki ga uporabljam sedaj, tega ne omogoča.

Cumulus to omogoča, sam sicer uporabljam Wswin, vendar bom prešaltal na Cumulus, samo da še pogruntam kako spravit stare podatke iz enega programa v drugega.

zelva

V preteklosti sem imel wswin, sedaj pa že 2 leti Cumulus. Osnova niti ni kaj posebnega, se ga pa da z raznimi kombinacijami lepo nadgradit. Tukaj en super primer, kakšne grafe se da narediti on-line.
http://weather.wilmslowastro.com/index.htm

levjos

Tudi jaz sem imel na začetku Wsvin, pa probleme tudi ( čeprav nekateri prisegajo nanj). Sedaj imam od oktobra Cumulus in nobenega problema.
Pa cel kup že narejenih predlog ( ki jih seveda lahko prilagajaš), pa še slovensko zna: http://sandaysoft.com/products/cumulus
Probat ni hreh pravijo in jaz sem z njim zadovoljen.

max

Jaz imam WsWin od začetka, se pravi l.2008, vzporedno mi laufa še Cumulus od l.2009, oba brez prekinitev ali problemov  ;D

komar

A si že kdo od forumašev pri programiranju oz. reševanju tovrstnih težav pomaga s ChatGPT-jem?