Crknil laptop

<< < (2/5) > >>

chris93:
če prav razumem, se računalnik vedno znova restarta/resetira?
sem imel podoben problem, ker mi je program "RegistryBooster", ki sicer popravlja registre, popolnoma "zjebal" registre in se je računalnik vedno znova resetiral. Težavo sem rešil s formatiranjem diska.
Obstaja tudi več drugih možnosti. Poskusi naslednje:
- Pritisni tipkoF8, ko se bo računalnik zaganjal (verjetno boš moral večkrat pritisnit)
- Potem se bo odprlo okence. Tam izberi "Safe mode with command prompt" ali nekaj podobnega in pritisni enter
- Ko se računalnik naloži, odperi command prompt oz. "CMD" in napiši naslednje:  cd C:\windows\system32\restore

Obstaja sicer še ena možnost, ki je bolj enostavna, ampak potreboval boš Windows Vista disk.
Torej vstaviš disk v CD-ROM in ga "bootaš" (pred tem moraš nastaviti v biosu pod "boot", 1.st boot device na "CD-ROOM"
Ko se naloži, pritisneš oz. klikneš na "repair your computer". Potem pa dalje nisem čisto ziher... Mislim, da nekaj v smislu ("return your computer to the previous state")

LP

TgT:
Jaz bi pa najprej v BIOSu izklopil fast boot, potem še, da ne kaze kakšne slike, temveč da pokaže kako zaznava disk, cdrom in ostalo šaro. Če zazna disk bi poskusil potem kot že gor opisano, f8 itd... ali pa kr Ubuntu oz. LinuxMInt na USB ključek pa hopla na laptopa :)

MINIMAX:
Problem je očitno bolj hardwarski, namreč: ne morem narediti nič, ker perioda zaganjanja od takrat ko pritisneš gumb za vklop ni daljša od dveh treh sekund. Vklopiš, zagori lučka, slišiš kako se hoče zagnati DVD, pomežikne še disk in že crkne lučka vklopa in postopek se ponovi. Tudi ko sem nekako uspel odpreti DVD in vtakniti notri bootable disk, ki sem ga naredil ob nakupu računalnika ni žal nič nucalo; ob tem monitor niti ne pomežikne. Zadeva mora biti očitno nekaj okoli kontrole samega vklopa računalnika, morda je crknila sama plata z BIOSom vred

polo:
Če ne prideš niti v BIOS je "skoraj zagotovo" matična. Če ti je kaj poznano, probaj še ročno reseterat BIOS. Meni je to enkrat pomagalo.

MINIMAX:
Vedno bolj se mi zdi, da je tole zadnje. BTW; kako se ročno resetira BIOS?

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Predhodna stran