Naj kar na začetku omenim, da je Wviewweather programska oprema za zajemanje vremenskih podatkov ki deluje na Lunix-ovi platformi, verjetno za to ni posej potrebno pudarjati, da je program brezplačen. Za vse, ki se Linuxa še vedno bojite je treba povedati, da Linux ni več tak bau bau, nekaj osnovnega računalniškega znanja pa je le treba imeti. Sam imam na svojem strežniku že nekaj let nameščen operaciski sistem
Debian, ki deluje brez kakršno kolih problemov že nekaj let, ob minimalni strojni opremi seveda.
Pa na zaj se vrnem nazaj k programu. Primeren je za večino vremesnkih postaj, tako za Deviske, Oregonke, kakor tudi za osnovne vremenske postaje tipa WS 23xx. Sam program nam posreduje prav vse podatke ki jih potrebujemo, dnevne, tedenske, mesečne, letne kot tudi abolutne v razno raznih oblikah. Tudi arhivskih podatkov je je več kot dovolj. Vsa vremenska dogajenja si lahko ogledamo tudi s pomočjo grafov. Vse vremsnke podatke je možno pošiljati tudi tako na Awekas, Wunderground, CWOP kakor tudi na WeatherForYou
Po inštalaciji si je možno vremenske podatke ogledati s pomočjo najprej priravljene
spletne strani, za tiste ki pa so malo bolj vešči pa si lahko spletno stran priravijo tudi sami. Sam sem uporabil in v ta namen za potrebe wview-a posodobil
ZEVS-ovo spletno stran.To in še več pa najdete na uradni spletni strani
wviewweather.comSam sem zaenkrat s programom več kot zadovoljen. Začetniške težave mi je pomagal premostiti H2o, ki ima prav tako že nekaj časa nameščen ta program, sam pa si sedaj najbolj razbijam glavo kako podatke spravit v SQL bazo. Namreč preko Phpmayadmina kjer se nahaja baza arhivskih podatkov je možno podatke tudi po potrebi korigirati. Se priporočam za pomoč.