Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumRaznoAnkete (Moderator: ŠTROMAR)Stroški ogrevanja in vreme
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Stroški ogrevanja in vreme  (Prebrano 15680 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9977

« dne: 14. November 2010, 21:44:28 »

Ker kljub pozivu administratorjem, da naj odpro posebno rubriko, kamor bi postavljali anketna vprašanja, le tega niso storili, bomo nadaljevali kar tule. Tokrat glasujemo o zadnje dni kar konfliktni debati na tem našem forumu o vremenu in z njim povezanih stroških, recimo za ogrevanje?
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
TgT
Altostratus

Prisoten Prisoten

RD: 1983-06-04
Sporočila: 1664

LFC :)

« Odgovori #1 dne: 15. November 2010, 00:54:13 »

Dejansko je povezava ampak ne sodi na forum. MImogrede, kurilna sezona ni nic kaj daljsa/krajsa kot zadnja leta. Podatke si lahko preverite http://www.meteo.si/uploads/probase/www/climate/table/sl/by_variable/cooling-heating-degree-days.txt
Prijavljen

wisky
Nimbostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1957-05-12
Sporočila: 2495

Delaj dobro in bo vse dobro!

WWW Email
« Odgovori #2 dne: 15. November 2010, 09:15:22 »

Vreme je v direktni povezavi s stroški ogrevanja in ohlajevanja tako delovnih, kot domačih prostorov. Žal, je to resnica, ki včasih boli ali smrdi. Seveda za tiste, ki to občutijo v denarnicah.
Lp Wisky smash
Prijavljen

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320
Smučar
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1981-07-05
Sporočila: 5873

Email
« Odgovori #3 dne: 15. November 2010, 10:20:01 »

Ne vem, zakaj ne bi spadala na ta forum argumentirana debata o ogrevanju/ohlajanju stavb v ustrezni temi. Ne pri napovedi in trenutnih podatkih, ampak v določeni temi.
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8251

WWW Email
« Odgovori #4 dne: 15. November 2010, 10:52:26 »

Se pa zelo čudim da se je sedaj začela spet debata o tem.  icon_question Nekaj zahtevate, potem pa naslednji trenutek obrnete vse na glavo
Eden forumaš(veste za katerega gre) je stalno pisal o tem(omenjeno skoraj v vsakem postu), tako da je bilo ogromno protestov na forumu zaradi tega.
Ta forumaš je imel kar nekaj sankcij. Stvar je bila normalizirana, do tega trenutka je bilo dokaj mirno, zdaj pa kar naenkrat kot granata vsi skupaj udarite ravno tisto, zaradi česar ste se stalno bunili.
Res vas ne razumem več...zdaj pa moderiraj, če se sami ne morete odločiti kako in kaj banghead

Najbolje, da postane ZEVS- vremenski forum, vseslovenska klepetalnica o vsem, kar človeku srce poželi, samo brez mene shrug

Ta post ni replika, ampak da vam osvežim spomin za eno leto nazaj icon_arrow

p.s. @smučar, tudi ti si bil eden tistih protestnikov...dobro teme so zdaj ustvarjene...samo če bomo tako nadaljevali, bo forum kmalu postal to kar sem napisal zgoraj
Prijavljen

max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8251

WWW Email
« Odgovori #5 dne: 15. November 2010, 13:36:05 »

Tema vsekakor sodi na ta forum in iz stroškov , ki smo jih imeli z ogrevanjem, lahko ex post sklepamo torej za nazaj kako huda zima je bila in naredimo domačo analizo stroškov in koristi zime (cost/benefit analiza).
Ni kaj gospodarska kriza je pokazala zobe in sedaj je enako mislečih že več. Nekdo pa bo morda to tudi postal, če bo uresničena Bastardijeva napoved o mrzli zimi in bo moral prodati Harley Davidsonov motor.

PS: kaj pa tema o klobasah, nogometu, programski opremi za računalnike a vse to je pa že leta sodilo na ta forum, brez sleherne povezave z vremenom. Novi preobrat mi je zelo všeč: končno so se nam/vam vremena zjasnila, kaj je v turbokapitalizmu, ki ga žal imamo, edino pomembno in kako nas mrzla zima lahko osuši.
Tudi jamranja v temi premik ure sem zelo vesel.
Ni kaj neskromno lahko ugotovim, da sem morda pred časom.

Aleluja, nekdo se je prebudil, se reži nekomu v zobe, ne ne bomo nič prodajal, užival bom kako trpiš s temi stroški, jaz pa zaključujem s tem forumom...ČAO
Prijavljen

Duzek
Administrator
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1983-09-22
Sporočila: 2001

WWW Email
« Odgovori #6 dne: 15. November 2010, 13:41:59 »

a max stara sablja, ne pusti se provocirat, še  vedno si ti moderator zato imaš možnost da brišeš vse kar smatraš da ne sodi sem gor. Ostali pa se bodo mogli strinjati s tabo, drugače pa bomo njim rekli čao. Demokracije tu ne sme biti.

« Zadnje urejanje: 15. November 2010, 13:52:10 od Duzek » Prijavljen

In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si
Smučar
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1981-07-05
Sporočila: 5873

Email
« Odgovori #7 dne: 15. November 2010, 14:19:08 »

p.s. @smučar, tudi ti si bil eden tistih protestnikov...dobro teme so zdaj ustvarjene...samo če bomo tako nadaljevali, bo forum kmalu postal to kar sem napisal zgoraj
No, se ne spomnim dobro, ampak če sem protestiral sem glede stroškovne debate v vremenskih temah (napoved, trenutno vreme itd). Če je pa taka debata v ENI temi v smetišču, pa mislim da nikogar ne moti. Delno je povezana z vremenom, sodeluje pa kdor hoče v njej. Sicer me pa stvar zanima bolj z energetskega stališča, verjetno službena deformacija.. icon_haha
Stroški so ali pa niso veliki, proti vremenu ne moremo nič. In sem vesel, da živimo v tako raznolikem podnebju.

P.S.: itak se pa moderatorji in admini zmenite, ali je taka tema primerna ali ne za ta forum. Se strinjam da tukaj ni demokracije, udeleženci pač samo podajamo želje in predloge.
« Zadnje urejanje: 15. November 2010, 14:20:39 od Smučar » Prijavljen
TgT
Altostratus

Prisoten Prisoten

RD: 1983-06-04
Sporočila: 1664

LFC :)

« Odgovori #8 dne: 15. November 2010, 14:59:52 »

Če so kateremu stroški previsoki naj raje razmisli o svojem domovanju, kje živi in na kakšen način. Kurila sezona, gledano dolgoročno, se počasi znižuje, jo je vedno manj kar pokaže statistika ARSOta stroški pa vedno večji?
In zakaj jočemo sedaj in nismo pred 15leti? Ja ker nas država vedno bolj obira z cenami Wink
Prijavljen

mat89
Cumulonimbus

Odsoten Odsoten

RD: 1989-07-22
Sporočila: 11945

Email
« Odgovori #9 dne: 15. November 2010, 16:50:51 »

@max,tegale fortcida preprosto ignoriraj ker mu ni pomoči ali pa ga banaj.Na živce mi grejo nekateri z temi stroški,kot da jih imajo samo oni.Tako pač je in ne moremo nič spremenit,je pa res da država z draženjem energetov vpliva na stroške.

lp
Prijavljen

blazek
Uprava ZEVS
Stratokumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1987-10-14
Sporočila: 3724

Email
« Odgovori #10 dne: 15. November 2010, 16:59:53 »

Ne vem kako so ljudje preživeli 40let nazaj, ko so bile res hude zime. Ne pa te pomladi, ki jih mamo zadnje čase pozimi.

Ne vem zakaj se potem vsi z avtom vozte na delo, zakaj nihče ne živi v jamah in kuri na drva. Pa ne bo nobenih stroškov. banghead
Prijavljen

krokodil
Član VD ZEVS
Altokumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1988-01-27
Sporočila: 511

« Odgovori #11 dne: 15. November 2010, 17:20:16 »

Tudi meni ste že smešni s tem pogrevanjem stroškov ogrevanja... Zadnja leta izgleda tale naš forum pozimi (žal) tako, najprej se jezimo ker so karte za naprej tople, jamramo, jočemo in še ne vem kaj dokler končno ne pride vsaj nek znak za spremembo snegoljubcem v prid. Potem, namesto da bi gledali in komentirali za naprej, se začnejo tečnarjenja ostalih v stilu, kako bodo zdaj stroški poskočili itd... In tako človek ugotovi, da se tule na forumu samo še spotikamo eden ob drugega, kaj bo pa z vremenom pa se omeni na nekaj postov... Če ne verjamete poglejte rezultat, večina najboljših forumašev (kar se znanja tiče) je zadnje čase izginila od tu, ostajajo vglavnem samo še novinci (V 15 DNEH LE 2 NAPOVEDI V RESNI TEMI NAPOVED VREMENA, pa še to se samo ASTRA trudi --- http://forum.zevs.si/index.php/topic,3350.0.html !!!). Včasih ste bili vsaj malo bolj strogi in se je zahtevalo kako karto, zdaj pa je tu totalen razpust in neke kratke "šlogarije",...Posledično so tudi debate na precej nizkem nivoju in človeka počasi mine, da bi še hodil gor. Zato bo potrebno tukaj nekaj spremeniti in vrniti vsaj malo resnosti, ker drugače bo verjetno forum počasi ugasnil... Dajte no debatirat o stvareh v mejah normale, pa ne provocirat ostalih članov s kozlarijami. icon_arrow
Prijavljen

S vrha katedrale bacat ču banane Smiley
Lluka
Član VD ZEVS
Stratus
*
Prisoten Prisoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 5136

Kaj bi brez letnih časov.

« Odgovori #12 dne: 15. November 2010, 20:11:51 »

stroški..... jih nimam. grejem se z drvmi ki jih napravim v gozdu..... porabim samo za bencin.... ur dela ne štejem... ker mi je to v veselje... in  namesto visenja pred računalnikom...oz pred Tv-jem... ga preživim v gozdu.... Tko da.... bolj ko je mrzlo....bolj sem vesel...da  imam vsaj eno korist od časa, ki ga preživel v gozdu in veselo mečem polena v centralno in špergert.
Prijavljen
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9977

« Odgovori #13 dne: 20. November 2010, 20:08:55 »

Hvala vsem, ki ste oddali svoj glas.  icon_wink
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: