paradolf
Član VD ZEVS
Cumulonimbus
Odsoten
RD: 1971-07-11
Sporočila: 11371
|
 |
« Odgovori #30 dne: 08. November 2007, 07:04:02 » |
|
Mal offtopic pa vseeno. Jaz sem že dvakrat na petrolu naletel na povsem prazne "zajček" (Duracell) baterije. Ko se mi je zgodilo prvič sem mal zabentil pa vrgel stran, ko se mi je zgodilo drugič sem šel nazaj in reklamiral. Prodajalec je sicer nekaj mutil a na koncu zamenjal za nove, ki pa sem jih takoj vtaknil v fotoaparat v pričo njega. Si lahko mislite....spet prazne baterije. Sem potem dobil nazaj denar 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
RD: 1993-12-20
Sporočila: 2161
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #31 dne: 08. November 2007, 13:42:07 » |
|
Danes dela. Izgleda, da se je hotela samo malo odpočit. Naredil sem vse enako. Samo baterije sem dal notri.  Sicer so pa baterije polne. 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
polo
Gost
|
 |
« Odgovori #32 dne: 08. November 2007, 16:59:32 » |
|
Danes dela. Izgleda, da se je hotela samo malo odpočit. Naredil sem vse enako. Samo baterije sem dal notri.  Sicer so pa baterije polne.  Čudne fore s to postajo  Nekaj možnosti se ponuja in to so: 1.Baterije morajo imet 1,5V,zmeri jih z instrumentom da boš siguren. 2.Možno,da je kje okoli kontaktov slab stik in se ti zaradi tega sesuva(primer včeraj ko se ti ni hotela prižgati) Malo premikaj batarije in glej na display če se ugaša,na moji ws ko odstranim baterije se display ugasne čez kake 3s 3.Probaj samo na adapter,baterije odstrani in videl boš če se ti še sesuva.(testeraj 1,2 dneva) 4.Mislim,da imaš sedaj brezžično  poveži jo z kablom in testeraj(napajanje prek adapterja) 5.Diagnoza:Če se še sesuva je problem v sami postaji oz senzorju  6.Če bo nekaj od naštetega krivo daš za pivo :icon_biggrin:razen v primeru pete točke 
|
|
« Zadnje urejanje: 08. November 2007, 17:02:37 od polo »
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #33 dne: 08. November 2007, 18:49:19 » |
|
Čudne fore s to postajo  Nekaj možnosti se ponuja in to so: 1.Baterije morajo imet 1,5V,zmeri jih z instrumentom da boš siguren. 2.Možno,da je kje okoli kontaktov slab stik in se ti zaradi tega sesuva(primer včeraj ko se ti ni hotela prižgati) Malo premikaj batarije in glej na display če se ugaša,na moji ws ko odstranim baterije se display ugasne čez kake 3s 3.Probaj samo na adapter,baterije odstrani in videl boš če se ti še sesuva.(testeraj 1,2 dneva) 4.Mislim,da imaš sedaj brezžično  poveži jo z kablom in testeraj(napajanje prek adapterja) 5.Diagnoza:Če se še sesuva je problem v sami postaji oz senzorju  6.Če bo nekaj od naštetega krivo daš za pivo  razen v primeru pete točke  Bom to uredil. Moram pa še najti rešitev, ker je vprašanje, kjer napeljat kabel...  A sploh dela brez baterij, povezano samo s kablom do vtičnice?!  Dobiš pivo! 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
_Roba_
Cirokumulus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 271
|
 |
« Odgovori #34 dne: 08. November 2007, 19:49:00 » |
|
Konzolo das na strom in zunanji senzor na kabel...In zakaj naj nebi delalo?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #35 dne: 09. Februar 2008, 14:52:14 » |
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #36 dne: 09. Februar 2008, 15:18:46 » |
|
Ravnokar se je sesula!  Ideje? 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #37 dne: 15. Februar 2008, 20:28:37 » |
|
Torej, po nasvetu Astre sem dal zunanji senzor (le za temp. in vlago) na 2 meterski kabel. Vetromer in dežemer sem pustil zunaj odklopljena. S tem sem stestiral, če je razlog (sedaj, ke je bila postaja povezana s kablom) za sesuvanje predolg kabel. No, na krajšem kablu dela, sesula se ni že od jutra. Je možno, da je 20m dolg kabel predolg za povezavo?  Koliko pride ojačevalec podatkov, nekje sem prebral da se da s tem rešit? 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
polo
Gost
|
 |
« Odgovori #38 dne: 15. Februar 2008, 20:40:45 » |
|
Torej, po nasvetu Astre sem dal zunanji senzor (le za temp. in vlago) na 2 meterski kabel. Vetromer in dežemer sem pustil zunaj odklopljena. S tem sem stestiral, če je razlog (sedaj, ke je bila postaja povezana s kablom) za sesuvanje predolg kabel. No, na krajšem kablu dela, sesula se ni že od jutra. Je možno, da je 20m dolg kabel predolg za povezavo?  Koliko pride ojačevalec podatkov, nekje sem prebral da se da s tem rešit?  Zaenkrat pusti tako kot je,če se ne sesuje bomo lažje našli vzrok.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #39 dne: 15. Februar 2008, 21:22:07 » |
|
Sedaj bom postajo en teden pustil na kratkem kablu, vetromer in dežemer pa odklopljen. Ko pa pridem naslednji teden iz sučanja bomo pa videli, kako pa kaj. 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus

Odsoten
RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950
Vreme bo!
|
 |
« Odgovori #40 dne: 15. Februar 2008, 21:29:53 » |
|
Tako je, postajo pusti na tem kratkem kablu še vsaj dan ali dva. S tem bomo bližje odgovoru. Poznam tele fore, čeprav je bilo to pri WS2300. Pa ni bil kriv predolg kabel, ampak slabi konektorji med kabli in lega kabla blizu električnim vodom. Če ti bo postaja delala OK na ta dva metra, je odgovor blizu. Če ne, je možna še ena fora. O tem pa več, ko ugotovimo kako deluje zadeva.  Uživaj med počitnicami.  Kje je že to ... počitnice? 
|
|
« Zadnje urejanje: 15. Februar 2008, 21:31:28 od Astra »
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #41 dne: 15. Februar 2008, 21:40:39 » |
|
Hehe, počitnice bodo v Alta Badii (al kako se napiše, ne vem  ) v Dolomitih.  Bom pustil še nekaj časa, razdrl bom po 24. Boš takrat razložil, kaj naj. 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus

Odsoten
RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803
|
 |
« Odgovori #42 dne: 15. Februar 2008, 22:07:22 » |
|
Verjetno bom izpadel zelo zoprn, če napišem, da Daviska teh problemov niti slučajno nima.  Drugače pa @župi, nasmučaj se še za nas.Pa na digitalca ne pozabi in milijon fotk! 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŽUPMART
Nimbostratus
Odsoten
Sneg in nevihte so zakon
|
 |
« Odgovori #43 dne: 25. Februar 2008, 17:30:15 » |
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus

Odsoten
RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950
Vreme bo!
|
 |
« Odgovori #44 dne: 25. Februar 2008, 19:20:53 » |
|
Župi, ali si imel zadevo non stop na HeavyWeather, da si videl sesutje postaje, ali kako? Da? Če se prav spomnim, se ti postaja čisto resetira, ne prikazuje več podatkov na konzoli, a ne. No, če je temu tako, potem je to nova zadeva in verjetno je res nekaj narobe s konzolo. Če pa ti postaja - konzola kaže podatke in ni znakov, da bi izgubila podatke oz. zmrznila, potem je lahko še kaj na senzorjih - termo / hygro. Tole mi sporoči, da veva, kje sva. Lahko po privat sporočilu, da ne bova smetila tvoje teme za VP Mengeš. 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|