Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumPod oblakiSplošna debataNAFTNI MADEŽ
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: NAFTNI MADEŽ  (Prebrano 3479 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
walter76
Nimbostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1976-03-02
Sporočila: 2019


Lokacija: Portorož-Bernardin
Danes so dovoljene sanje,jutri je nov dan..

valterpetra@hotmail.com
WWW Email
« dne: 02. Maj 2010, 16:32:03 »

Po tem, ko so naftno ploščad v Mehiškem zalivu zaradi eksplozije zajeli ognjeni zublji, je ta potonila, v morje pa se izlilo veliko litrov nafte.
...................

Slabo vreme je začasno ustavilo čiščenje naftnega madeža v Mehiškem zalivu. Okoljevarstveniki se bojijo velike okoljske katastrofe.
....................

Zaradi vse večjega naftnega madeža v Mehiškem zalivu, ki se približuje obali ZDA, je guverner Louisiane razglasil izredne razmere

......................

Po razlitju nafte v Mehiškem zalivu so ZDA začasno prepovedale naftne vrtine na novih območjih. Naftni madež v velikosti Jamajke je medtem dosegel obalo Louisiane, z njim pa se bo zdaj spopadla ameriška vojska.

........................

Madež enak velikosti Puerto Rica
Ameriška obalna straža je sprva ocenila, da v morje vsak dan steče okoli 750.000 litrov nafte, v soboto pa je priznala, da je skoraj nemogoče natančno oceniti količino iztekajoče se nafte.

Satelitske slike, ki jih je analizirala univerza v Miamiju, kažejo, da se je madež povečal in je po velikosti približno enak Puerto Ricu. V nekaj dneh naj bi se povečal na okoli 9.900 kvadratnih kilometrov.

............................
2.5.2010

Nafta, ki izteka iz vrtine v Mehiškem zalivu, bo po najslabšem scenariju iz vrtine tekla še 90 dni. Naftni madež naj bi obalo ZDA  dosegel danes ali jutri, posledic katastrofe nihče ne zna napovedati.

...............................

P.S:tema se lahko prestavi v bolj primerno mesto,če je to priimerno.
Prijavljen

Prijatelj vremena !
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: