ZEVS Forum

Vremenska postaja-Staro Velenje

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 11:55:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Spletna stran meteorološke postaje Kavče pri Velenju je dosegljiva na novem strežniku oz. naslovu :icon_arrow:

http://vreme-velenje.freehost386.com

gradiščan

Astra

Čestitke. Sporoči še Awekas našemu Piskecu, da te da na pregled.  ;)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Ekolog

Vremenski podatki zaradi menjave modema niso bili dosegljivi od 12:30 do 15:10, hvala za razumevanje.

Ekolog

Sveži vremenski podatki niso bili dosegljivi od 20:15 pa do 22:20 zaradi prekinjene dobave električnega toka. @max ali mogoče veš kaj je bilo :icon_question: :shrug:

max

Citat od: Ekolog dne 29. Junij 2009, 22:36:28
Sveži vremenski podatki niso bili dosegljivi od 20:15 pa do 22:20 zaradi prekinjene dobave električnega toka. @max ali mogoče veš kaj je bilo :icon_question: :shrug:

Odbit tokovni lok na enem izmed linijskih stikal na 20kV daljnovodu Andraž :icon_rolleyes:

Ekolog

Sveži vremenski podatki niso bili dosegljivi od 12:25 pa do 13:15 zaradi prekinjene dobave električnega toka, hvala za razumevanje.

max

Citat od: Ekolog dne 30. Junij 2009, 13:31:26
Sveži vremenski podatki niso bili dosegljivi od 12:25 pa do 13:15 zaradi prekinjene dobave električnega toka, hvala za razumevanje.

Danes je pa padlo eno drevo na DV, čisto blizu tebe :icon_mrgreen: :shrug:

Ekolog

Vremenski podatki so po novem dosegljivi le preko dneva, čez noč pa računalnik izklopim, podatki pa se vseeno beležijo v hevivetru :icon_arrow: :icon_wink:

Ekolog

Kratka slikovna predstavitev meteorološke postaje Kavče pri Velenju :icon_arrow:

1. Vremenska hišica

2. Vremenska hišica, elektronski dežemer postaje WS2300, pomožni analogni dežemer za primerjavo, od 01. avgusta 2009 dalje pa je na merilnem mestu tudi Hellmanov dežemer (od 01.08.2009 je meteorološka postaja Kavče pri Velenju tudi uradna padavinska postaja ARSO) :icon_arrow: :) :icon_wink:

3. Anemometer

4. Navodilo za delo na padavinski postaji

5. Navodilo za delo na padavinski postaji (UVOD)

6. Mesečno poročilo padavinske postaje

kekec46

Zdravo!
Zanima me kako si vse to zrihtal da "delaš" za ARSO ? oz kako ti je uspelo da bojo merili tudi padavine v tvojem kraju, ter kako si prišel ti do tega da so te izbrali ?

Hvala
LP

Pihe

Vse lepo in prav Maverick, ampak mislim,da si dobil "licenco" le za opazovanje padavin in ne splošne.Kajti,če je ARSO padel na nivo podatkov iz La Crosse postaj, potem ne vem, kaj naj si mislim.....
Drugače pa mislim,da je hiška preblizu grmovja in s tem seveda izpostavljena njegovemu vplivu. :icon_arrow:
Pa naj ti moj komentar ne vzame veselja,ker drugače le pohvale za tvoj trud. :)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

MaRkUš

Citat od: Pihe dne 16. Avgust 2009, 07:32:04
Vse lepo in prav Maverick, ampak mislim,da si dobil "licenco" le za opazovanje padavin in ne splošne.Kajti,če je ARSO padel na nivo podatkov iz La Crosse postaj, potem ne vem, kaj naj si mislim.....
Drugače pa mislim,da je hiška preblizu grmovja in s tem seveda izpostavljena njegovemu vplivu. :icon_arrow:
Pa naj ti moj komentar ne vzame veselja,ker drugače le pohvale za tvoj trud. :)

Saj ima napisano, da je sedaj uradna padavinska postaja.

Pihe

Citat od: MaRkUš dne 16. Avgust 2009, 07:42:33

Saj ima napisano, da je sedaj uradna padavinska postaja.

Opa bato!Hitri prsti.Sorry Maverick. :icon_redface:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Serpentinšek

Welcome in da club!  :clap:  :clap:
Najprej Iztok S., zdaj pa še ti.

Citat od: kekec46 dne 15. Avgust 2009, 23:08:41
Zdravo!
Zanima me kako si vse to zrihtal da "delaš" za ARSO ? oz kako ti je uspelo da bojo merili tudi padavine v tvojem kraju, ter kako si prišel ti do tega da so te izbrali ?

Jaz sem leta 2005, po nasvetu kolega iz ARSO-ta, napisal prošnjo za padavinsko postajo v Bočni ali Domžalah - in za Domžale so bili navdušeni, ker je ravno na tem območju med LJ in Brnikom bila velika luknja.
Veliko je odvisno od lokacije; za tebe (kekec46) ne vem točno kje se nahajaš in kako pokrito je tvoje območje, mislim pa, da imaš dobre šanse v kolikor ni kakšne pad. postaje v radiju 5-10km od tebe.
:shrug:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg