ZEVS Forum

Vremenska postaja-Staro Velenje

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 11:55:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Iztok S. ima klimatloško postajo.

kekec46

Citat od: Serpentinšek dne 17. Avgust 2009, 14:56:33
Jaz sem leta 2005, po nasvetu kolega iz ARSO-ta, napisal prošnjo za padavinsko postajo v Bočni ali Domžalah - in za Domžale so bili navdušeni, ker je ravno na tem območju med LJ in Brnikom bila velika luknja.
Veliko je odvisno od lokacije; za tebe (kekec46) ne vem točno kje se nahajaš in kako pokrito je tvoje območje, mislim pa, da imaš dobre šanse v kolikor ni kakšne pad. postaje v radiju 5-10km od tebe.
:shrug:
Naše območje je "dokaj" dobro pokrito ... Saj 1 padavinska postaja je na Lokvah (Trnovski gozd) razdalja po cesti je kakih 7 km, zračne kake 3-4km) in 2 padavinska postaja je pa na Vojskem ki pa je že malo bolj odaljena ...
Naj povem tudi to, da je bila nekoč v centru Čepovana ARSO postaja. Kaj vse točno je zajemala pa nevem. (se bom pozanimal ko bo več časa, in mogoče dobim tudi kakšne podatke iz pred kakih 10-20 mogoče tudi 30 let nazaj)

blazek

Poglej v ARSO arhiv, kjer imaš podatke od leta 1963 dalje. ZAgotovo so tudi podatki od Čepovana dosegljivi.

Ekolog

CitatDanes imam v poročilU napisano to ploho, dežemer pri športnem parku pa suh kot poper. Bom še razmislil kaj bom poslal na ARSO
Jaz sem danes ob 16:00 napisal oz. narisal v poročilo strelico (simbol za nevihto) v oklepaju, ki simbolizira nevihto v okolici (kadar je presledek med bliskom in temu blisku pripadajočim gromom večji kakor 10 sekund), poleg pa sem napisal čas, tj. 16:00, sedaj pa ne vem oz. nisem čisto prepričan ali mora biti napisano tudi do kdaj je trajala ta nevihta v okolici, npr. da bi napisal 16:00 - 16:15, samo mi ni logično, da bi pisal do kdaj je trajala, saj vendar ne morem vedeti, če je pa bila v okolici. Jaz bom kar pustil simbol ter čas, ko sem opazil nevihto v okolici, tj. 16:00 :icon_arrow:

Serpentinšek

Jaz pa napišem približno do kdaj je trajala...recimo do takrat ko se sliši tazadnji grom.  :shrug:

Citat od: Ekolog dne 17. Avgust 2009, 21:39:34
...samo mi ni logično, da bi pisal do kdaj je trajala, saj vendar ne morem vedeti, če je pa bila v okolici.

Malo za hec: kako pa veš kdaj se je začela, če je bila v okolici?  :icon_arrow:  :icon_razz:  :icon_wink:

Pa še tole: odvisno kaj smatramo za okolico. Npr, če slišim grmenje nekje daleč za Trojanami in je vreme v tejle občini lepo, te "nevihte" ne bom šel pisat, ker se mi zdi trapasto.
:icon_razz:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Ekolog

:icon_lol: :icon_lol: :icon_haha: :icon_haha:

Malo kompliciram ja, bom kar tako naredil kot si napisal (da se konča približno takrat ko se zadnji grom sliši :icon_wink:). Začetek nevihte v okolici je nekako lažje oceniti kot pa konec :icon_arrow: :shrug:

Saj ni važno ali se tebi zdi trapasto ali ne, v glavnem, ko zaslišiš grmenje, pa če je tudi ne vem kako daleč stran v kakšni drugi občini, moraš v dnevnik zapisati, da je bila nevihta v okolici :icon_arrow:

Serpentinšek

No, ti boš upošteval moj nasvet...jaz pa tvojega.  :icon_wink: 
Čeprav mislim, da je veliko oddaljenih gromov, ki jih preslišimo zaradi dela, hrupa, itd...Vedno pač ne moreš imeti ušesa na pecljih.  :icon_mrgreen:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Ekolog

Ekolog

Ekolog

Aktualni vremenski podatki se bodo od danes pa vse tja do spomladi zopet osveževali vsaki 2 minuti, predvidoma bodo dosegljivi 24 ur dnevno tako da vabljeni na spletno stran :icon_arrow: :icon_wink:

Domček

Ekolog

Danes sem imel na meteorološki postaji vzdrževalna dela oz. sem se danes bolj posvetil samemu dežemeru, znotraj ter zunaj sem ga temeljito očistil, naj povem, da si je en pajek že kar lep domek naredil oz. spletel v mojem dežemeru :) :smash:, zamenjal pa sem tudi obe halogenki (12V, 5W) za topljenje snega :icon_arrow: :icon_wink:

Sedaj pa naj zamede :clap: :icon_wink: :buttrock:

Ekolog

Pozdravljeni, še mal pa bom zaradi klikanja ter mrzličnega iskanja po spletni strani wunderground, spletno stran wunderground kmalu obrnil na glavo :icon_lol: :icon_lol:, namreč nikakor ne morem najti kje se spremenijo nastavitve za ime postaje, za koordinate, nadmorsko višino... vse drugo sem našel (nastavitve za email, favorite cities, conditions icons...) :icon_arrow: :icon_question: :shrug:

Prosim, če bi mi lahko nekdo napisal kje se to spremeni, saj sem že vedel pa sem pozabil, sedaj pa nikakor ne uspem najt teh nastavitev (koordinate, nadmorska višina...) :icon_rolleyes: :smash:

max

Najprej se vpišeš(sign in), potem imaš čisto zgoraj okno my quick menu, odpreš my stations(se ti odpre), potem pa EDIT....