V zadnjem mesecu je bilo nekaj težav z postajo. Težave so bile pri bateriji,kjer ni bilo stika pri pozitivnem delu. Tako da je bila edina rešitev lotanje žice na vezju na oznako C17 in + na drugi strani vezja. Saj postaja od sredine oktobra zjutraj med 4 in 8 uro ni oddajala podatkov. Sprva sem mislil da je kriv kondezator,ki ponavadi po 10 letih gre rakom žvižgat

, a ni bil,a kljub temu sem ga zamenjal.Tako da sedaj postaja dela normalno. Danes sem menjal še senzor za vlago in temperaturo,saj je kazala premala vrednosti vlage,ponavadi je šlo večkrat do 100%,tokrat pa redko do cifre 90%. Nekaj težav je zaznati pri dežemerju, ki kaže občasno veliko premale vrednosti, napram meritvam z analognim dežemerjem. Po vsej verjetnosti je v težavah reed stikalo. Bo treba naročit in rešit zadevo. Tudi vetromer je par dni kazal bistveno premale vrednosti,sedaj je ok. Se pozna da gre postaja že v 11 leto delovanja in so nastopile težave,vseeno je zdržala brez težav dolgo. Z Nemčije imam naročen solarne celice,ki ga bo mi dostavil kolega,ko sprostijo okrepe. Saj je v Nemčiji enkrat cenejše,kot pri nas. Te še mi delajo a so v zelo slabem stanju.