Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumTehnikaVremenske postajeWS 3650 IT
Strani: 1 2 [3]
Natisni
Avtor Tema: WS 3650 IT  (Prebrano 23364 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9803

« Odgovori #30 dne: 07. Maj 2010, 23:42:08 »

@Domček, imel sem WS3650 in mi je dežemer shodil po dveh tednih!

To me je tako zjezalo, da sem nato nabavil Davisko in mi še danes ni žal. Bolje ša malo počakati in dodati kakšen evro na kup in nato kupiti Davisko.  icon_mrgreen

Za take primere pa imamo garancijo, kajne?

100 EUR za WS2300/3600 in 450+ EUR za DAVIS je pa kar občutna razlika in ne le nekaj evrčkov.
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #31 dne: 07. Maj 2010, 23:54:11 »

Moje mnenje,ki je že zarjavelo od nenehnega ponavljanja je še vedno tako:
La Crosse in Oregon vremenskim postajam je z masovno proizvodnjo,ki se je nekje razbohotila prav v preteklih treh letih( ta je seveda posledica ogromnega števila novih in novih "vremenoslovcev") kvaliteta občutno padla.Te postaje so bile sprva razvite in deloma proizvajane v ZDA in Nemčiji,nato pa se je proizvodnja v celoti preselila na Kitajsko oz.Tajvan(pač nižja cena delovne sile in materialov). Ker se to tam za dohajanje svetovnega povpraševanja očitno proizvaja po tekočem traku, je posledica tudi občuten padec kvalitete.
Prve originalne postaje(eno ima tudi naš Slavc) očitno ob primernem vzdrževanju in negi lahko brez problemov in predvsem z veliko zanesljivostjo delujejo kar dolgo časa. Novejši izdelki pa so na žalost bolj "tako-tako".Kot pri vsaki zadevi imaš lahko srečo in ti bo zadeva delovala BP,lahko pa ti vse skupaj krepa že po par tednih.Po prebiranju praktično vsakodnevnih težav,ki jih imajo fantje s temi novejšimi izdelki,lahko vsaj zame rečem,da take postaje niti slučajno ne bi več kupil.Bil pa sem lastnik WS3600(prodana @Želvi - ne vem,če še funkcionira?),Oregon WMR928NX(prodana @Maxu - očitno še odlično funkcionira) in sedaj že cca tri leta Daviske. Kot je že @Ciril omenil,tudi Daviske niso suho zlato.Tudi te postaje imajo svoje fore in tudi napake.In četudi so deloma sestavljene tudi iz kitajskih delov(ugotovil @Jože), so bile zanesljivo skup zmontirane v ZDA!To pa brez dvoma.In kontrola kvalitete tam,ali pa na Kitajskem se manifestira v tem,da te postaje pač bolj poredko crknejo(konec koncev si lahko preberete,koliko postov s težavami je za Daviske in koliko za LaCrossovke - pa je sedaj samo v našem društvu že enih 15 lastnikov Davisk!).In na žalost pač kvaliteta stane(pa ameriški delavec,ki jo je sestavil tudi Grin).
Osebno bom že milijontič svetoval,da je bolje še kak mesec več varčevati in nato kupiti Davisko.Dosedaj mi to lahko potrdijo prav vsi njihovi lastniki,katerim sem jo pomagal nabaviti. Meni ni lepšega,da pozabim na senzorje zunaj in mi ni treba nonstop trepetat,če ni mogoče premraz,pretoplo,prevetrovno,pretočasto,ipd.Ko imaš Davisko,kmalu pozabiš,da jo imaš!Ker dela pohlevno,točno in predvsem ZANESLJIVO. icon_wink
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #32 dne: 08. Maj 2010, 00:01:35 »

Za take primere pa imamo garancijo, kajne?

100 EUR za WS2300/3600 in 450+ EUR za DAVIS je pa kar občutna razlika in ne le nekaj evrčkov.

Hehe Slavc,midva se ujameva v vsem,samo okrog teh WS2300 sva pa vedno v kontra rovih. icon_lol icon_lol
V glavnem, postajo kupim zato,da mi bo delala in ne zato,da jo bom vsak mesec pošiljal na servis.Predvsem pa jo kupim zato,da mi ni treba vsak drugi dan kake modifikacije delat in predvsem,da mi ni treba vsak teden na forumu s frendi delit začudenja,"Kaj jo je pa danes ušpičilo,da spet ne dela!?"
In vsi tisti,ki dirjajo za UTP,ftp,ptt in še ne vem kakimi kabli po trgovinah,(da zagotovijo vsaj kolikor toliko zanesljivo delovanje), naj si začnejo tudi te poti enkrat seštevat in računat(poleg časa in dodatnega materiala), pa bomo videli koliko je tistih začetnih 100 EUR še različnih od 500 EUR(ko kupiš in imaš za vedno mir). icon_arrow beerchug
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9803

« Odgovori #33 dne: 08. Maj 2010, 00:18:04 »

Hehe Slavc,midva se ujameva v vsem,samo okrog teh WS2300 sva pa vedno v kontra rovih. icon_lol icon_lol

Točno tako, jaz ponavadi napadam iz smeri Avstroogrskih rovov v smeri Bovca, ti pa iz ITA rovov v smeri Ljubljane.  icon_lol icon_lol icon_lol

Seveda se strinjam tudi, da postajo kupiš zato da deluje, ne pa da jo stalno pošiljaš na servis. Ampak dobro pa je imeti možnost izkoristiti garancijo, če se kaj zalomi mar ne?

Verjetno bom delil tvoje mnenje, ko/če se mi bodo začelo dogajati nevšečnosti in težave. Ampak zaenkrat stvari delujejo OK in če ekipa zmaguje je ne menjaš.  icon_wink

LP v Bovec, bo treba spet čimprej priti na čompe.  buttrock
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8235

WWW Email
« Odgovori #34 dne: 08. Maj 2010, 07:52:11 »

Verjetno bom delil tvoje mnenje, ko/če se mi bodo začelo dogajati nevšečnosti in težave. Ampak zaenkrat stvari delujejo OK in če ekipa zmaguje je ne menjaš.  icon_wink

LP v Bovec, bo treba spet čimprej priti na čompe.  buttrock

Kot je @Pihe omenil, starejše/prve generacije teh postaj so bile narejene za to kar so namenjene, zdajšnje, pa očitno predvsem za masovno prodajo icon_rolleyes
Tako je! Dokler mi bo WMR predla, je ne menjam, ko bo začelo pa kaj štrajkati, grem pa stopničko višje.
Ja, v Bovec letos sigurno Grin buttrock

Grede WMR....z 98% vlage sem čisto zadovoljen, če podnevi kaže kak procent manj, se ne sekiram, saj nimam uradnih meritev, glede temperature - imam še kontrolni analogni termometer, do zdaj ni odstopanj, še za 0,5°C ne,  poročam takrat ko temp. pade pod -20 in bom videl koliko bo pokazala WMR. Dežener imam modificiran in kaže na četrtinko mm natančno, kar je za amaterske meritve čisto dovolj.
Glede zanesljivosti, sem pa že napisal, wireles senzorje imam razmetane med 10 in 40m okoli bazne enote, do zdaj mi še niso zatajili, baterije menjam pa 1x na leto in pol, pa niso iztrošene do 50%. Te se iztrošijo potem v hišnih urah icon_mrgreen
« Zadnje urejanje: 08. Maj 2010, 07:54:07 od max » Prijavljen

gregach
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1991-01-09
Sporočila: 9172

Email
« Odgovori #35 dne: 08. Maj 2010, 09:08:09 »

Včeraj je od začetka @ekolog čisto vredu pisal, ampak ga nekateri prehitro napadate. Je pa res, da ga je v preteklosti zelo "sral" na forumu......in ste ga takrat verjetno dobili na piko.

Pa še nekaj o vlagi:-WMR----->sam vseskozi spremljam @max-ovo postajo, ker mi je nekako "najbližje" in se mi zdi zdi zelo zanesljiva, ampak vlago pa res kaže tudi do 20% nižje kot meni(lahko da moja kaže narobe shrug).....

-WS2350----->mi je predvčerajšnjim pokazala 98% vlago, prej pa mislim, da 1x celo 99%, samo sem resetiral....
Prijavljen

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."
bbenci2
Nimbostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1985-09-30
Sporočila: 2030

Email
« Odgovori #36 dne: 08. Maj 2010, 11:34:49 »

-WS2350----->mi je predvčerajšnjim pokazala 98% vlago, prej pa mislim, da 1x celo 99%, samo sem resetiral....

Meni je WS2300 4. maja pokazala 92%.
Prijavljen

20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2
Domček
Gost
« Odgovori #37 dne: 09. Maj 2010, 11:28:41 »

Link: http://www.elledishop.it/dettagli.asp?sid=48895395620100507204418&idp=61&categoria

Pri tej postaji so mi najbolj všeč naslednji detajli, ki jih večina ostalih WS postaj nima. To so:

- temperaturni razpon od -40 do 59,9°C
- čas brezžičnega osveževanja temperature in vlage: 4,5 s
- čas brezžičnega osveževanja količine padavin: 6,25 s
- natančnost dežemera: 0,1 mm
- merilec vetra na šalčke ... pa še kaj bi se našlo...

Sem za hec (ker me je zanimalo) pisal tem Italijanom od katerih sem nalimal link, če je res natančnost dežemera pri WS 3650 IT 0,1 mm. Pa so takoj popravili na 0,5 mm.  icon_arrow 
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8235

WWW Email
« Odgovori #38 dne: 09. Maj 2010, 17:26:11 »

Pa še kaj se bo našlo če boš dregal  icon_mrgreen
Prijavljen

Pihe