ZEVS Forum

Slike vsega kar leta po zraku

Začel/a Capillatus, 03. April 2010, 14:23:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Citat od: Azimut dne 20. Maj 2010, 01:27:48 DOPOLDNE

Zanimivo...ni ravno vsakdanja praksa  ::) Si morda opazil za kateri tip letal gre?

Mislim, da je bilo letalo tega tipa,

(http://www.enemyforces.net/aircraft/amx.htm)

nisem pa prepričan...
Raj je v naravi :buttrock:

jonatan

Ne bo držalo.
Popoldne sta Brnik preletela dva italijanska Eurofighterja (za vajo pospremila Pilatusa k pristanku, preletela letališče relativno nizko in odletela nazaj).

Smučar

Ja, sem videl silhueto od enega.  Deltasta krila in bobnenje. Sem se takoj spomnil na prelete MiGov leta 91, brrr...

JaniS

matic

Ja, nova pridobitev Lufthanse, prvo od 15 naročenih A380 z registersko D-AIMA bo na prvi komercialni polet z oznako LH 710 poletelo 11. Junija v Tokyo Narita, dalje Peking in Johannesburg.
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

jonatan

paradolf

Na strani http://www.flightradar24.com/? kjer se spremlja tele leteče zadeve nad nami je prišla manjša posodobitev. Že takoj ima ikonca ki predstavlja letalo tudi obliko dejanskega letala. Torej če je štirimotorc, se že takoj vidi na ikonci da je štitimotorc. Ne rabiš klikat nanje. Prav tako pa so različne oblike med dvomotorci in različne oblike med štirimotorci. Manjše dvomotorce(A319/320) predstavljajo manjše ikone letala, večje (B 767/ A 330...) pa večje ikone.... Osveževanje na 10 sek. ....
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

jonatan

Citat od: paradolf dne 09. Februar 2011, 14:52:30 POPOLDNE
Na strani http://www.flightradar24.com/? kjer se spremlja tele leteče zadeve nad nami je prišla manjša posodobitev. Že takoj ima ikonca ki predstavlja letalo tudi obliko dejanskega letala. Torej če je štirimotorc, se že takoj vidi na ikonci da je štitimotorc. Ne rabiš klikat nanje. Prav tako pa so različne oblike med dvomotorci in različne oblike med štirimotorci. Manjše dvomotorce(A319/320) predstavljajo manjše ikone letala, večje (B 767/ A 330...) pa večje ikone.... Osveževanje na 10 sek. ....

Še bolj pomembno se mi zdi, da se pojavljajo novi senzorji. Tako je ves čas online Ajdovščina (LJAJ), občasno pa opazim Ljubljana 1 in 3(LJLJ in LJLJ3).

Pihe

Citat od: jonatan dne 09. Februar 2011, 15:47:37 POPOLDNE
Še bolj pomembno se mi zdi, da se pojavljajo novi senzorji. Tako je ves čas online Ajdovščina (LJAJ), občasno pa opazim Ljubljana 1 in 3(LJLJ in LJLJ3).

Slabo pa je to, da npr.: Canadair in ATR-ji (pa še nekateri drugi modeli) nimajo ustreznega transponderja, da bi bili prikazani na tej zanimivi aplikaciji. :(
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Aquatic

Citat od: Pihe dne 09. Februar 2011, 16:20:27 POPOLDNE
Slabo pa je to, da npr.: Canadair in ATR-ji (pa še nekateri drugi modeli) nimajo ustreznega transponderja, da bi bili prikazani na tej zanimivi aplikaciji. :(

Za te manjše frčoplane je res škoda, ker nimajo transponderja. Kljub vsemu pa mislim, da so najbolj zanimivi veliki zrakoplovi kot so npr:
B 747 in A 380. Ti so vsaj zame najboljbolj zanimivi za fotkanje.
Davis Vantage Pro2

sasolaguna

mislite da bomo pri nas lahko videli ameriške bombnike, ki letija nad libijo ali nazaj? ali preletov slovenije sploh ne bo?

Pihe

Citat od: sasolaguna dne 19. Marec 2011, 23:48:05 POPOLDNE
mislite da bomo pri nas lahko videli ameriške bombnike, ki letija nad libijo ali nazaj? ali preletov slovenije sploh ne bo?

Ne! Večina poletov bo iz NATO baz v južni Italiji ali letalonosilk v Sredozemlju ter nekaj iz Aviana.Edino ti bi lahko teoretično zavili nad Slovenijo,ampak ne vidim razloga,zakaj bi leteli "okrog riti v žep"? :icon_rolleyes:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Davor

Citat od: Pihe dne 20. Marec 2011, 00:15:59 DOPOLDNE
Ne! Večina poletov bo iz NATO baz v južni Italiji ali letalonosilk v Sredozemlju ter nekaj iz Aviana.Edino ti bi lahko teoretično zavili nad Slovenijo,ampak ne vidim razloga,zakaj bi leteli "okrog riti v žep"? :icon_rolleyes:

Kakšen dan dva nazaj sem v nekem mediju zasledil, da bo zveza NATO nadzirala zračni prostor nad Libijo iz NATO baz v Nemčiji.
Žal se trenutno ne spomnim vira.
Brez oblakov ni ciklona!

max

Citat od: Davor dne 21. Marec 2011, 18:27:10 POPOLDNE
Kakšen dan dva nazaj sem v nekem mediju zasledil, da bo zveza NATO nadzirala zračni prostor nad Libijo iz NATO baz v Nemčiji.

V Nemčiji je glavna baza v Kaiserslauternu, vendar ne letijo čez naše ozemlje!
Kot je že @Pihe rekel, zakaj bi se vozili naokoli :P