Ker se počasi bliža čas za kakšne bolj zmrznjene padavine

, sem se polotil izdelave ogrevanega dežemera.
Notranjost posode sem oblekel s termo izolacijskim trakom 3mm, tako, da bo malo več toplote ostalo v notranjosti
dežemera - vsaj upam tako.

Za ogrevanje sem uporabil 10W žarnico (sulfidko), pozicioniral pa sem jo približno v sredino dežemera.
Kolebal sem med varianto, da bi žarnico namestil čisto spodaj pri vagici vodoravno ali pa pokončno. Zaenkrat je narejena druga varianta.
Če pa slučajno ne bo dovolj gretja, bom pa potem spremenil ali pa dodal še eno žarnico na drugo stran.
Vse pa je odvisno od testiranja - upam da kmalu.

Da pa ponoči vse skupaj ne bo zgledalo kot nek lampijonček, kot je napisal Max pred ene par leti, sem še žarnico pobarval s črno barvo, tako da svetloba ni tako močna.
Ker pa tudi izolacija zaščiti, da svetloba ne uhaja pretirano ven, sem z rezultatom kar zadovoljen (vidi se samo malo za kontrolo, če žarnica še dela) .

Po nekaj urah testiranja, je občutek kar zadovoljiv. Na otip je zunanjost lončka hladna, zgoraj je pa občutiti prijetno toploto, ki se dviga iz dežemera.
Sedaj je samo vprašanje, če ne bo v notranjosti pretoplo in bo tekočina hlapela ali pa da bo spodaj premrzlo in bo voda preden bo odtekla zamrznila ?
Vse se bo pa pokazalo ob prvem sneženju, upam da kmalu.
Lp Tomaž