Glede na največje pretoke v tem deževju, glede na normalne pretoke, škodo ter informacij iz krajev po Sloveniji, opozorilne vrednosti, rekordne vrednosti in količino padavin lahko nekako izrišem karto po tem kako močno so narastli:

Za tiste vodotoke, za katere ni podatkov sem pač ocenil. Če bom kasneje dobil kaj novih podatkov jo bom še obnavljal oziroma če se kdo "pritoži" da so moje ocene resno zgrešene(recimo za dve barvi)
Legenda na desni za vse vodotoke ne more biti enotna. Recimo Drava kaj dosti že ni poplavljala vendar je bil njen pretok precej nad opozorilno vrednostjo. Prav tako ni dorečeno a se govori o poplavljanju travnikov ali cest, hiš. To je veliko odvisno od velikega števila dejavnikov. Zato desne legende ne jemljite preveč zares ampak bolj barve.
Mene je še najbolj presenetilo to , da Idrijca v zgornjem toku ni prišla niti blizu opozorilni vrednosti.
Sava od Bohinja do Dola glede na pretok (ne pa tudi po škodi) diši po črni barvi saj se je močno približala rekordnim pretokom.
EDIT: Hvala Gorazd za popravek. Za omenjen del sem bil v dilemi...
Hvala tudi Jaki za opombo, zanimivo tudi tam sem kolebal med oranžno in rdečo...
Dobrodošla vsaka pripomba.