Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumSrečanja vremenske skupnosti ZEVSIX. SREČANJE ZEVS, KRTINA - 17.10.2009 (Moderator: ŠTROMAR)IX. Srečanje, Krtina, 17.10.2009
Strani: 1 [2]
Natisni
Avtor Tema: IX. Srečanje, Krtina, 17.10.2009  (Prebrano 137061 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950


Lokacija: VP Komenda / Vrhnika
Vreme bo!


Email
« Odgovori #15 dne: 17. Oktober 2009, 22:32:55 »

Alešu in Hani vse pohvale in zahvale za gostoljubnost.  praise Zadeva je prav fletno uspela. Še vreme se nas je usmililo, saj je prva kaplja priletela "šele" po 19 uri, ko je šlo že vse počasi h koncu.  Smiley

Hvala tudi ostalim članom, ki ste se udeležili srečanja, saj smo le tako vse skupaj uspešno izplejalu, tudi občni zbor, katega vsebina sledi v nadaljevanju ...  icon_wink

VREMENSKO DRUŠTVO ZEVS – IX. SREČANJE DNE 17.10.2009
OBČNI ZBOR – ZAPISNIK


Občni zbor se je pričel ob 15.30 uri v Krtini in zaključil ob 19. uri, prisotnih je bilo 16 članov ZEVS. Zbor je vodil in koordiniral predsednik društva Aleš Kermauner (PISKEC) ob prisotnosti ostalih članov.

Povzetek finančnega poročila

V začetku leta 2008 smo imeli 307 eur sredstev, koncem leta 2008 pa 507 eur sredstev.  Za domene smo porabili 30 eur, za gostovanje 143 eur, za reševanje podatkov in arhiva pa dobrih 24 eur sredstev.

Imeli smo 375 eur prihodkov iz članarin, 35 članarin in 1 družinska članarina ter 15 eur donacij. Nateklo se je manj kot 1 eur obresti. Za vodenje računa smo plačali 80 eur banki NLB, občni zbor v letu 2008 je znašal skoraj 170 eur, majice ZEVS za reprezentanco 17 eur. S koledarji smo zaslužili slabih 66 eur.

Statistika

Na spletni strani napovedi ZEVS na domeni krtina.com je od 5. januarja 2006 do 14. oktobra 2009 bilo oddanih 1388 napovedi. Po elektronski pošti prejema napoved 214 prejemnikov, skupaj pa je bilo od začetka obstoja napovedi poslanih preko 462 tisoč elektronskih pošt. Imamo 140 vpisanih vremenskih postaj v bazi pregleda map viewer, od tega 33 združenja ZEVS.  Imamo še domeno ZEVS.si in SLOMETEO.si ter še 39 poddomen ZEVS.si.

Vpisanih je 68 članov, od tega nekaj neaktivnih.

SKLEP 1: ŠTROMAR in NARTABULŠ pripravita dopis za »neaktivne« člane, ki niso poravnali članarine ali se že dalj časa niso udejstvovali na srečanjih ali kako drugače niso stopili v kontakt z združenjem. Spisek posreduje PISKEC.

Na forumu je bilo v tem letu do 13. oktobra preko 460.000 obiskovalcev. Napoved si je ogledalo preko 1.200.000 obiskovalcev, preko grafičnega vmesnika (tudi druge spletne strani) pa je bila napoved obiskana kar v številki 4 milijone.

SKLEP 2: PARADOLFU se javijo vsi zainteresirani in vsaj delno strokovno podkovani člani ZEVS ali izkušeni člani FORUMA, ki se čutijo podkovane v napovedovanju vremena.

Obravnavali smo tudi sodelovanje z ARSO, SKYWARN, PROVREME in SLOMETEO. V preteklosti so bili z vsemi organizacijami / spletnimi portali vzpostavljeni določeni kontakti. V duhu dobrega sodelovanja je združenje ZEVS še vedno pripravljeno na sodelovanje z vsemi zgoraj omenjenimi, vendar v smislu enakovrednega odnosa v dobro vseh vključenih, tako profesionalcev, poznavalcev vremena kakor čistih amaterjev oz. ljubiteljev vremena.

Člani združenja ZEVS bomo skrbeli za pozitiven in korekten odnos uporabnikov foruma in portala do ARSO, saj se zavedamo, da bazira delo združenja ZEVS na amaterski bazi, naša prednost in moč pa se kaže ravno na področju »nowcastinga« in hitre komunikacije.

Glede na določene pripombe s strani ARSO smo opozorila na forumu omogočili vpogledovati le članom, v »neuradni« vremenski napovedi pa smo uvedli rubriko opomnik. Opozorila so tako na vpogled splošni javnosti le na uradnih straneh ARSO.

Koledarji za leto 2010 so v zaključni fazi priprav. Vse člane in forumaše se poziva, da naročijo koledarje. Za pripravo sta zaslužna CIKLON in ŠTROMAR.

SKLEP 3: Naslednje leto naj bi osnutek izdaje koledarja pripravili že v mesecu septembru, tako bi bili morda koledarji zanimivi za širšo javnost. Za ceno enega kosa se uporablja strošek izdelave plus 20% pribitek, velja prva naslednja cela številka. En primer: 7.20 eur se npr. zaokroži na 8 eur! Cena bo znana po pridobitvi števila naročenih majic.

Glede majic ZEVS so osnutki v pripravi. Če ima kdo še kakšno boljšo idejo, naj to sporoči PISKECU. Sicer pa projekt uspešno vodi MEDOVREME. V tem primeru je posameznik odgovoren za design, tisk, torej celotno zadevo. Cena bo znana v nadaljevanju projekta.

Portal ZEVS.si bi moral postati center delovanja združenja ZEVS. Vendar nam to ni uspelo v celoti, saj je forum še vedno precej bolje obiskan. Delno smo za to odgovorni tudi člani ZEVS-a, saj nimamo vedno dnevno objavljenih svežih novic, prispevkov ali česa drugega.

SKLEP 4: Iz omenjenega razloga pozivamo člane ali obiskovalce ZEVS, da se pridružijo uredniku spletnega portala. V kolikor so zainteresirani pri objavljanju novic ali drugih prispevkov, se naj obrnejo na MAESTRA.

SKLEP 5: Vsi člani ZEVS, ki imajo svojo vremensko postajo, so toplo povabljeni, da pripravijo krajši prispevek in sliko svoje vremenske postaje in tako predstavijo svojo »drugo ljubezen« širši javnosti. Gradivo zbirata HANA in MAESTRO. Gradivo bo objavljeno na portalu ZEVS.si.

Na portalu bo poskrbel za posodobitev ankete (prikaz zamenjave ankete, nekatere »mrtve« slike na prvi strani) PISKEC, to pa pokazal tudi MAESTRU.


Na forumu ni večjih pretresov, tudi kakšnih večjih izgredov ni bilo. Največja težava je bila pravzaprav zadnji izpad strežnika na HITROST.com in težave z DNS-ji. Ta zadeva se je počasi stabilizirala. Tako je bilo sprejeto, da zaenkrat ne bomo menjali providerja gostovanja.

SKLEP 6: PISKECU se javijo morebitni poznavalci spletnega programa Joomla. Takšen poznavalec bo zelo dobrodošel pri razvoju spletnega portala ZEVS.si.

Bilo je tudi nekaj govora o »samozadostni« vremenski postaji. Ideja glede tega se še vedno zbira. Če bo moč takšno postajo zgraditi, potem bomo dogovorili tudi lokacijo postaje. Predpogoj je, da takšno stvar uspemo razviti. Išče se ideje.

V primeru izpada foruma ali portala PISKEC obvesti člane združenja ZEVS po elektronski pošti.

Prosta denarna sredstva društva so zaenkrat na čakanju. ŽUPMART in STORMCHASER preverita ponudbo vetromerov. Poleg tega se testira delovanje brezžičnega interneta (USB ključ za mobilno omrežje) za potrebe »live chasinga«. Na osnovi dobljenih informacij se bo sprejela odločitev glede koriščenja prostih sredstev.

ASTRA bo posodobil spletno stran na forumu za področje napovedi, kjer so nekatere slike izostale. Poleg tega bo v zimskem obdobju pripravljena enovita stran za vremenske napovedovalce z namenom lažjega in kvalitetnejšega napovedovanja.

SKLEP 7: PISKEC bo poskušal urediti neposredno nalaganje slik preko foruma ZEVS.

Člane združenja ZEVS obveščamo, da se išče prostovoljca, ki bo organiziral naslednje srečanje, to bi bilo jubiljeno X. srečanje. Vsa pomoč članov združenja in predsednika je na voljo. Obstaja tudi manjša možnost, da bo pozimi srečanje na gorenjskem, na katerem bi bili prisotni ZEVS, CROMETEO in morda tudi Srbsko združenje ljubiteljev vremena. Zadeva je še v povojih in ni potrjena!

SKLEP 8. Imenuje se moja malenkost! To pomeni, da vsak član združenja ZEVS do naslednjega srečanja okvirno razmisli in sporoči, na katerih področjih bi lahko pripomogel k boljšemu razvoju društva. Namreč, s skupnimi močmi bomo lahko še uspešnejši. Torej, s čim bom pripomogel k hitrejšemu razvoju društva. Od vsakega pričakujemo kakšno malenkost.

Na koncu zapisnika pa Vremensko društvo ZEVS s sedežem v Krtini želi vsem članom/icam in bralcem/kam vse dobro in veliko pozitivne energije.

Vreme bo!

Zapisal: Astra  ;-)
Prijavljen

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si
Stormchaser
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1981-11-11
Sporočila: 1016


Lokacija: Ljubljana-Šentvid med tednom ; Štepanjsko naselje med vikendom

Email
« Odgovori #16 dne: 18. Oktober 2009, 09:40:37 »

Lep pozdrav še iz moje strani.Moram se zahvalit gostiteljem za prijetno družbo, ter izredno dobro pecivo in seveda pijačo.Sem bil pa zelo pozitivno presenečen nad vsemi zbrani člani ter njihovo dobro voljo in komunikativnostjo ter prijaznostjo.Zato že komaj čakam na naslednje srečanje.Z nekaterimi pa smo se že menili za naslednja druženja ob lovljenju neviht ter snega  clap !Hvala še enkrat in do naslednjič Lp!  wavey
« Zadnje urejanje: 18. Oktober 2009, 09:42:13 od Stormchaser » Prijavljen
uti
Član VD ZEVS
Cirokumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1991-09-22
Sporočila: 394

Lokacija: Žiri - Jezera (491m)

WWW
« Odgovori #17 dne: 18. Oktober 2009, 10:24:33 »

No da se še jaz lepo zahvalim Alešu in Hani za gostitev:)
Še eno super druženje, in lep pozdrav iz Žirov  Grin Grin
Prijavljen

Aquatic
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1977-06-13
Sporočila: 4727


Lokacija: Trnje,Škofja Loka, 395 nmv

WWW
« Odgovori #18 dne: 18. Oktober 2009, 14:16:08 »

Še moji foto utrinki s srečanja.


Gostitelja srečanja Piskec in Hana


Šef peke kostanja Leander


Pozorna slušatelja debate o vremenu Stormchaser in Lluka


Del zbrane druščine o leve proti desni Ekolog, Serpentinšek, Župmart, Stormchaser in Lluka


Podmladek Zevsa Uti, Ekolog in Serpentinšek


V obvezni del srečanja je spadalo tudi lupljenje pečenega kostanja


Vse je na kamero zabeležil Nartabulš


Malce kasneje sta se nam iz bohinjskega konca pridružila Maestro in Duzek


Sledil je ogled Piskecove vremenske postaje


Premična Pixna je pritegnila kar nekaj pogledov


Pred pričetkom občnega zbora se je razvila burna razprava o vremenskih pojavih


Društvo je pridobilo dva nova člana in sicer Stormchaserja


Ter Serpentinška nad katerim bedi ostro oko Štromarja


Pozdravni govor Piskeca


Za zapisnik je bil zadolžen Astra


Ob obilici statističnih podatkih je bila potrebna posebna svetloba


Prijavljen

Davis Vantage Pro2
maestro
Uprava ZEVS
Stratokumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1981-07-17
Sporočila: 3333


Lokacija: Bohinj (Bohinjska Bistrica) 507m.n.v.
klemen.crnko@yahoo.com
WWW
« Odgovori #19 dne: 18. Oktober 2009, 15:02:07 »

Lepo je blo...  Super ste  buttrock
Prijavljen

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si
Vreme
Uprava ZEVS
Altostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1962-05-10
Sporočila: 1132


Lokacija: Zgornja Velka, 326 m.n.v.

WWW
« Odgovori #20 dne: 18. Oktober 2009, 16:32:24 »

Vidim, da ste se imeli super, tudi občni zbor je očitno uspel. Super!!!
Prijavljen

Ekolog
Gost
« Odgovori #21 dne: 18. Oktober 2009, 17:36:51 »

Super je bilo, hvala Alešu in Hani za pogostitev, prijaznost ter gostoljubje icon_arrow praise icon_wink
Prijavljen
Lluka
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 5076


Lokacija: Planina pri Rakeku 465nmv
Kaj bi brez letnih časov.


WWW
« Odgovori #22 dne: 18. Oktober 2009, 23:25:50 »

 icon_haha icon_haha  Kristus na srečanju?   icon_haha icon_haha

Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8233


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #23 dne: 19. Oktober 2009, 11:10:20 »

icon_haha icon_haha  Kristus na srečanju?   icon_haha icon_hahaHe, he, ko je hčera vidla tvojo sliko, je rekla; Lej tega, ta bi pa lahko igral v filmu Jezus iz Nazareta.  icon_mrgreen
Prijavljen

Lluka
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 5076


Lokacija: Planina pri Rakeku 465nmv
Kaj bi brez letnih časov.


WWW
« Odgovori #24 dne: 19. Oktober 2009, 11:31:56 »

He, he, ko je hčera vidla tvojo sliko, je rekla; Lej tega, ta bi pa lahko igral v filmu Jezus iz Nazareta.  icon_mrgreen

igram na vse 4 ase, da dobim drugo leto avdicijo za Kristusov pasjon v Škofji Loki. Pa kakopak, najbolj da ni "maske",da te otroc ne cukajo in vlečejo... in ti snamejo masko.  

 (mogoče pa ker od odgovornih pri tej proceduri spremlja ZEVS vreme..... in mi vrže tekst pred nos , beri - "križ" ) Cheesy he he.... Splomladi sem falil,da nisem bil pri Mariu na "bitka talentov"  icon_haha icon_haha  
Prijavljen
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2189


Lokacija: Krtina
www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #25 dne: 23. Oktober 2009, 13:37:45 »

Končno še moj prispevek!!!  Roll Eyes

http://www.krtina.com/Blog/2009/10/23/IXSre%c4%8danjeZEVS.aspx
Prijavljen

selicmiha
Altokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 576


Lokacija: Šentjur, Tratna pri Grobelnem
https://www.ecowitt.net/home/index?id=60187


Email
« Odgovori #26 dne: 28. Oktober 2009, 10:44:18 »

Vidim da ste se imeli zelo lepo, drugo leto se vam resnično pridružim   icon_wink
Prijavljen

Strani: 1 [2]
Natisni
Pojdi na: