ZEVS Forum

Vremenska postaja Ljubljana Koseze

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 11:40:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Minilo je 500 dni od začetka delovanja Vremenske postaje Ljubljana Koseze(takrat na začasni lokaciji brez vremenske hišice) in 400 dni od kar so senzorji postavljeni v vremensko hišico na stalno lokacijo in lepo služijo svojemu namenu. Povezava med senzorjem v hišici in samo postajo-konzolo je ves čas s kabli in ni nobenega problema s prenosom podatkov.

Vremenska hišica lastne izdelave v kateri je bil zunanji senzor postaje WS2300 za temperaturo, vlago in pritisk na začasni lokaciji od januarja do aprila 2006  

Vremenska hišica lastne izdelave v kateri je bil zunanji senzor postaje WS2300 za temperaturo, vlago in pritisk na začasni lokaciji 27. februarja 2006

Vremenska hišica lastne izdelave na končni lokaciji od aprila 2006 naprej

V vremenski hišici sta še maksimalni in minimalni živosrebrni termometer firme THERMO SCHNEIDER  

in običajni alkoholni termometer.

Od janurja do junija 2006 je bil v uporabi vetromer na propeler,

katerega sem 15. junija 2006 nadomestil z vetromerom na šalčke. Tudi vetromer je s postajo-konzolo povezan s kablom.

Še pogled na dežemer, ki je tudi povezan s postajo-konzolo s kablom.

Dežemer je ogrevan z žarnicami.

ŠTROMAR

Tako kot vseskozi od začetka delovanja je Vremenska postaja Ljubljana Koseze dosegljiva na naslovu http://rth.mine.nu/vreme.koseze/index.php

ŠTROMAR

Pa še posnetek dela Ljubljane z vrisano lokacijo Vremenske postaje Ljubljana Koseze.

ŠTROMAR

V zimskem času na vrtu merim višino snega z naslednjima snegomeroma domače izdelave.

gradiščan

Zelo zanimivo :icon_wink:, predvsem me je navdušila rešitev ogrevanja dežmetra.. :clap:

ATA

ŠTROMAR - zamenjal lesena metra s plastičnima, ker se leseni začnejo luščit.

gradiščan - priporočam ti gretje dežemera z grelno folijo, kot vidiš na sliki, je dežemer že zdeformiran od prevelike temperature žarnic.

Lp ATA

ŠTROMAR

Citat od: ATA dne 22. Maj 2007, 14:15:32 POPOLDNE

gradiščan - priporočam ti gretje dežemera z grelno folijo, kot vidiš na sliki, je dežemer že zdeformiran od prevelike temperature žarnic.

Lp ATA
Stranica dežemera je deformirana zaradi uporabe grelne folije, ne pa zaradi uporabe žarnic. Tudi sam sem imel na začetku grelno folijo in eno žarnico. Po pregretju folije sem le to raje odstranil in namestil še dve žarnici. Od takrat ogrevanje dežemera super funkcionira in žarnice niti slučajno ne deformirajo sten dežemera!!! :icon_arrow:

ŠTROMAR

Citat od: ATA dne 22. Maj 2007, 14:15:32 POPOLDNE
ŠTROMAR - zamenjal lesena metra s plastičnima, ker se leseni začnejo luščit.
Lp ATA

Meni se leseni meter še ni začel luščiti, ko pa se bo ga bom zamenjal z novim ali pa dal kovinski meter v traku.

_Roba_

Citat od: ŠTROMAR dne 22. Maj 2007, 15:52:55 POPOLDNE
ali pa dal kovinski meter v traku.

Prej ga zlakiraj se 1x,ker rjavet zacne...Vsaj meni ne...

urša

Kot kaže bo sneg,ko imate tako zimsko debato :icon_haha:
Pa še rahlo

ŠTROMAR

Citat od: _Roba_ dne 22. Maj 2007, 17:09:22 POPOLDNE
Prej ga zlakiraj se 1x,ker rjavet zacne...Vsaj meni ne...
Hvala za nasvet, bom upošteval.:icon_wink:

Citat od: URŠA dne 22. Maj 2007, 17:16:57 POPOLDNE
Kot kaže bo sneg,ko imate tako zimsko debato :icon_haha:
Pa še rahlo
Ne vem zakaj offtopic, če se pa pogovarjamo o opremi in dodatkih za eno od vremenskih postaj in koristnih nasvetih? :icon_question:

urša

Zato,ker ogrevanje in snegomeri pašejo sem:(Izboljšave in dodatki) http://forum.zevs.si/index.php?board=28.0

ŠTROMAR

Citat od: URŠA dne 22. Maj 2007, 20:02:59 POPOLDNE
Zato,ker ogrevanje in snegomeri pašejo sem:(Izboljšave in dodatki) http://forum.zevs.si/index.php?board=28.0
Potem bo treba biti pa dosleden pri vseh vremenskih postajah po Sloveniji, kjer se pač piše o vsem mogočem. Ampak meni se zdi prav, da na temi svoje postaje pišeš o tem, ne pa da smetiš drugje po forumu. Moje mnenje pač!

urša

Saj se v bistvu strinjam s tabo z majhno opombo.Kadar bo kdo iskal podatke ali nasvete o ogrevanem dežemerju ali snegomeru jih bo v temi Izboljšave in dodatki postaj.Dvomim,da bo šel to iskat v forum tvoje postaje. :shrug: