ZEVS Forum

Vremenska postaja Ljubljana Koseze

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 11:40:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

URŠA glede tega imaš pa tudi ti povsem prav-na to nisem pomislil! :icon_wink:

ŠTROMAR

Fotografije alkoholnih termometrov, ki že leta merijo temperaturo okoli naše hiše.

Tale se nahaja na zahodni strani - v uporabi 23. leto.

Na severni strani meri temperaturo takšen - v uporabi 34. leto.

Veteran med njimi meri na vzhodni strani - v uporabi 42. leto.

ŠTROMAR

Na vremenski postaji Ljubljana Koseze je bila danes izmerjena najvišja maksimalna temperatura in sicer +37,1 stopinja Celzija.

ŠTROMAR

Zaradi rednih vzdrževalnih del in določenih predelav na instalacijah, podatki iz VP Ljubljana Koseze nekaj časa ne bodo dosegljivi na spletu. Prosim za razumevanje.

ŠTROMAR

Postaja je spet na netu, začasno je spet priklopljen vetromer na propeler. Predelava se nadaljuje sto na uro.

ŠTROMAR

Glede na lepo vreme je treba pohitet v naravo, zato bomo predelavo(menjava telefonskega kabla z UTP kablom od vetromera do termo senzorja v dolžini 24 metrov) dokončali verjetno proti večeru ali pa jutri. :beerchug:

ŠTROMAR

Tako, telefonski kabel sem končno zamenjal z UTP kablom od vetromera do termo senzorja v skupni dolžini 27 metrov. S tem sem upam odpravil občasne motnje pri prenosu podatov iz vetromera, ki so se pojavljali zadnja dva meseca.

polo

Dej napiši v kakšni obliki so se pojavljale motnje,ker mislim, da mene tudi čaka zamenjava kabla z UTP.

ŠTROMAR

Citat od: polo dne 19. Avgust 2007, 16:54:02 POPOLDNE
Dej napiši v kakšni obliki so se pojavljale motnje,ker mislim, da mene tudi čaka zamenjava kabla z UTP.
Malce pozen odgovor, pa vseeno - občasno je na konzoli izpisovalo bistveno previsoke vrednosti vetra(ob šibkem vetru ali brezvetrju kar 90-183,6 km/h). Po zamenjavi kabla in fizični ločitvi podatkovnih in energetskih kablov okoli konzole in samega računalnika je zaenkrat mir pri hiši.

ŠTROMAR

V 36. številki lokalnega glasila Koseški glas iz marca 2007 je bila objavljena naslednja novica o vremenski postaji Ljubljana Koseze.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŠTROMAR

V zadnji 38. številki lokalnega glasila Koseški glas iz septembra 2007 je bila objavljena naslednja novica o vremenski postaji Ljubljana Koseze in vremenski skupnosti ZEVS ter seveda o našem super forumu.

ŠTROMAR

Zaradi težav s strežnikom od zgodnjih jutranjih ur podatki z vremenske postaje Ljubljana Koseze niso dosegljivi na spletu. Upam da se težava odpravi čimpreje. :shrug:

ŠTROMAR

Upam, da so težave s strežnikom dokončno odpravljene. Podatki so spet dosegljivi na spletu. Se opravičujem za izpad danes med 2:50 in 14:50 uro.

ŠTROMAR

Če bo šlo vse po sreči, bomo poskusili z živo sliko tudi iz Kosez. Po Uršinem nasvetu bom aktiviral eno staro analogno SONY video kamero. Držite palce, da mi bo uspelo. :icon_smile: