Nimam dostopa do foruma - kaj sedaj

<< < (2/65) > >>

Pihe:
Citiraj iz: fredek na 10. Junij 2007, 22:19:50

spc me je prehitel. pa nič narobe.

Pozabil sem napisati da bi bilo dobro napisati še kateri operacijski sistem uporabljate (katere windovse al kaj drugega), kateri brskalnik in način priključitve na internet (ADSL, dial-up, kabelska itd...)

Pa tudi "Meni dela" ni treba pisat, ker ne pripomore k reševanju tega problema (pa brez zamere janez24). Dela forum večini vedno, samo trenutno nekateri posamezniki nimajo dostopa.

Napaka, ki jo je opisal pihe, me še najbolj spominja na napako v cache brskalnika, saj je po resetu računalnika delalo vse OK. Zato bi še dopisal, da v primeru omenjene napake poizkusite še:
 - počistiti cache brskalnika
 - na novo zagnati brskalnik (ne glih kar cel comp)

Pri reševanju res pomagajo samo izkušnje uporabnikov in čimbolj natančen opis problema.


Ping številke se ujemajo s tvojimi.Uporabljam Windows server 2003 na ADSL-ju.Brskalnik Firefox (Ko ni delalo,tudi po preizkusu v IE ni!).

fredek:
Pri ff, ctrl-u izpiše kodo strani. Če je ta prazna, se mi že malo sanja, samo mora še več uporabnikov potrditi enak problem.

Pihe:
Citiraj iz: fredek na 10. Junij 2007, 22:46:07

Pri ff, ctrl-u izpiše kodo strani. Če je ta prazna, se mi že malo sanja, samo mora še več uporabnikov potrditi enak problem.


Sedaj, ko mi zadeva dela, seveda normalno izpiše izvorno kodo strani(saj si to mislil,ane?). Moram pa povedat, da se zelo podobna(če ne celo enaka) težava pojavlja še na enem drugem forumu, kjer sodelujem(med.over.net).Tam tudi občasno enaka zadeva(in tudi tam kar nekaj članov toži enako,administrator pa trdi, da je vse v redu).Kaj bližje rešitvi?

fredek:
Seveda sem mislil takrat, ko ti ne dela.

Forum, ki ga omenjaš, na prvi pogled ne uporablja iste kode (ni isti program), zato je mogoče povbezava napak naključna (ali pa napaka ne izvira iz kode foruma, pač pa nekje drugje).

Jaz sem vsekakor prepričan, da če uporabniki jamrajo (se pritožujejo), da napaka obstaja, samo jo je zelo težko locirati, ker se pojavlja navidezno naključno. Zato pa je potrebno veliko poročil o napaki in primerjave le teh.

Najlaže je napako najti, ko ugotoviš, kako ali kdaj se pojavi, se pravi da je ponovljiva pod določenimi pogoji, le pogoje je potrebno najt.

Zato je napačno pričakovat, da bi se rešila pri prvem pojavljanju. Glede na izkušnje uporabnikov, ki so bile objavljene v čvekafonu, pa se pri nobenem ni pojavila večkrat ali bila dolgotrajna.

V tej fazi odpravljanja napake je ključnega pomena zbiranje informacij o njej.

jože:
Včeraj popoldne zopet nisem mogel na forum, prilagam sliko, ko sem pingal forum in pa sliko brskalnika.
Pozkusil sem s vsem mogočim, počistil sem cache pa nič, tudi internet explorer ne dela, edino kar pomaga
je ponovni zagon compa :icon_question:Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Predhodna stran