ZEVS Forum

Sinoptična postaja ARSO Ljubljana - Bežigrad

Začel/a Iztok S., 18. Junij 2009, 13:48:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Iztok S.

Danes sem bil na ARSO in sem priložnostno malo poslikal vsem imensko dobro znano postajo Ljubljana - Bežigrad.

Merilni prostor in opazovalec v času jutranjega opazovanja

Opazovalec

Delovni prostor opazovalca

Na strehi je tudi precej naprav

Spletna kamera

JaniS

kekec46

hrošč

Zanimivo. Mi je prav zal, da nas letos ni Ogrin v okviru vaj peljal na ARSO. Bo ocitno treba enkrat na dan odprtih vrat :)

gradiščan

Astra

Hvala za razkritje te postaje. Enkrat bo treba na dneve odprtih vrat, letos sem ga namreč zamudil.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Iztok S.

Pravzaprav sta v uporabi le dve hišici. V srednji sta suhi in mokri termometer ter higro in termograf, v eni pa je tipalo samodejne postaje ter min in max termometer.

gandalf

Kaj kdo ve točen naslov od teh postaj na Bežigrajski? Ker bi si šel to ogledat! Samo od daleč  :icon_redface:

ŠTROMAR

Citat od: gandalf dne 06. Februar 2011, 18:35:36
Kaj kdo ve točen naslov od teh postaj na Bežigrajski? Ker bi si šel to ogledat! Samo od daleč  :icon_redface:

Sedež Agencije, Vojkova 1b, Ljubljana - ogledaš pa si lahko tudi od blizu, seveda po predhodnem dogovoru in najavi.

Aquatic

Spremljaj kdaj imajo dneve odprtih vrat oz. se udeleži meteorološke šole in si boš vse inštrumente lahko od blizu ogledal, pa še kaj pametnega se boš naučil :)
Davis Vantage Pro2

gandalf

Imam napisano kdaj imajo dan odprtih vrat! Ki pa se jih bom z veseljem udeležil  :buttrock:

komar

Citat od: Serpentinšek dne 03. Februar 2023, 19:14:02
Takole pa izgleda 3 cm snežne odeje na ARSO livadi   :icon_mrgreen:
Če se to kvalificira za 3 cm, naj vsak presodi sam. Kopno je že skoraj 50%. Je pa spodnji del opazovalnega prostora celo v senci nekih visokih dreves, ki sedaj niso olistana.
Območje, od koder sem slikal, zaradi parkirišča celo rahlo pada proti severu, a opazovalni prostor je že na čisti ravnini.