Opozorilna vremenska karta ZEVS

<< < (2/4) > >>

piskec:
Huh, ideja je zelo dobra!

Malce težje sprogramirat, vendar ne pretežko. Mah ja, saj se vse da, anede? :)

Najtežje je tole vzdrževat. Edino primerno je, da se vzdržuje s strani napovedovalcev, saj so edini, ki so "dežurni" in na voljo. Vendar pa morajo to sami povedat, ali bi se kaj takega šli ali ne.

Takele grafične predstavitve je še malo težje izvajat, ker moraš biti že geografsko precej dovršen. Poleg tega pa so tudi precej zavezujoče.

Napovedovalci, kaj pravite?

Capillatus:
Jaz sicer nisem napovedovalec, toda mislim da bi bilo smiselno da je opozorilna karta dodana samo takrat ko je potrebno. Recimo če je nekaj dni brez kakih posebnosti je recimo ni :)  Bi se prihranilo kar nekaj časa  :wavey:

lp

max:
Saj tako je bil tudi podan predlog, karta bi bila aktivna samo takrat, če bi se dodalo opozorilo.

Astra:
Tudi sam podpiram idejo.  :icon_wink:

Dva dneva sta več kot dovolj, saj ni moč izdajati podrobnejših napovedi za več kot 48 ur vnaprej.  :icon_wink:

Ker sem že nekaj časa skupaj z ostalimi napovedovalci, bi predlagal če se da narediti tudi prenovo grafičnih in vremenskih pojavov, da morda dodamo namesto statičnih JPG slik kar GIF animacije iste velikosti kot so bile sedaj slike. Recimo, da preskoči strela iz nevihtnega oblaka in recimo da sonce žarke premika ... Če je to izvedljivo pač. Za prva dva dneva bi lahko dodali na tole "zevsalarm" shemo še ikone za vreme po pokrajinah. To pa preprosto rečemo gorenjska in možni znaki, osrednja Slovenija in možni znaki, primorska in.... za vse predele.

Za napovedovalce bi se obseg dela povečal po mojem mnenju cca. za 30 do 40%. Zato bi bilo po mojem bolj smiselno narediti bolj grobo napoved za od + 7 dni naprej, ker je tam že več ali manj uganka, da se modeli poklopijo za toliko časa vnaprej. Razen, če ni nad nami "svinjskega" anticiklona sredi zime in ...

Če lahko pomagam, bi poiskal kakšne fletne animacije. Morda pa je kdo med nami odličen "oblikovalec" in bi izdelal JPG pripone, jest jih pa lahko potem spravim v preprosto GIF animacijo. Imam program.  :) Seveda bi to delal bolj ponoči, saj vendar gradim bajto.  :icon_haha:

Pihe:
Zelo dobra zamisel,ki pa bo od napovedovalcev terjala maksimalne napore in mogoče včasih celo timsko delo. :clap:

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Predhodna stran