Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumVremenske postajeVprašanja in odgovori (Moderatorji: ŠTROMAR, mat89)Davis VP2 napajanje konzole
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Davis VP2 napajanje konzole  (Prebrano 4132 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Gorazd
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1972-12-15
Sporočila: 1502


Lokacija: Zatolmin - 260m

WWW
« dne: 10. Junij 2009, 14:58:30 »

Pozdravljeni,

ker nas je kar nekaj, ki imamo Davis postajo, me zanima, ali ima kdo napajanje konzole preko električnega omrežja in usmernika. Meni namreč zadnji teden konzola javlja "Low console bateries". Ali je poleg napajanja preko usmernika potrebno imeti vstavljene tudi baterije?

Prebral sem že Pihetov nasvet, da Davis svetuje samo napajanje preko baterij. Kakšen usmernik je priložen evropski verziji postaje (izhodna napetost, tok,moč)? Jaz bi kable od ameriškega usmernika kar precvikal in jih povezal z ustreznim 220V usmernikom. Ali je to pametno narediti?

PS: Mare, kako imate to rešeno v službi?

Hvala za kakršnekoli odgovore,

Gorazd
Prijavljen


Mejte se radi
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 7907


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #1 dne: 10. Junij 2009, 15:32:49 »

Pozdravljeni,

ker nas je kar nekaj, ki imamo Davis postajo, me zanima, ali ima kdo napajanje konzole preko električnega omrežja in usmernika. Meni namreč zadnji teden konzola javlja "Low console bateries". Ali je poleg napajanja preko usmernika potrebno imeti vstavljene tudi baterije?

Prebral sem že Pihetov nasvet, da Davis svetuje samo napajanje preko baterij. Kakšen usmernik je priložen evropski verziji postaje (izhodna napetost, tok,moč)? Jaz bi kable od ameriškega usmernika kar precvikal in jih povezal z ustreznim 220V usmernikom. Ali je to pametno narediti?

PS: Mare, kako imate to rešeno v službi?

Hvala za kakršnekoli odgovore,

Gorazd

Ustrezen je kar takšen, na katerem se sekundar da preklapljat na različne nepetosti(nastaviš na takšno voltažo, kot so skupaj baterije), moči imaš dovolj. Zraven imaš tudi različne adaptorje za na konzolo, tako da ne bo problema.
Dobiš pa ga v katerikoli trgovini, ki ima vsaj malo električnega materiala. icon_wink

Za baterije v konzoli, pa je dobro da so notri, v primeru da zmanjka elektrike.
Pa še to, ko je konzola priklopljena na adaptor, baterije počivajo in čakajo, da zmanjka štroma, tako meni dela že odkar imam konzolo doma, od decembra 2007 icon_mrgreen
« Zadnje urejanje: 10. Junij 2009, 15:58:01 od max » Prijavljen

blazek
Uprava ZEVS
Stratokumulus
*****
Prisoten Prisoten

RD: 1987-10-14
Sporočila: 3577


Lokacija: Družinska vas- Šmarješke Toplice, 166m

Email
« Odgovori #2 dne: 10. Junij 2009, 16:40:47 »

Pri meni konzola ameriške verzije Daviske laufa na batarije, evropska verzija pa priložen adapter. Je bolj koristno na baterije filat, v primeru da ti v omrežje vžge strela, bi ti lahko skurla konzolo, če bi imel priklopljeno na štrom.
Prijavljen

max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 7907


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #3 dne: 10. Junij 2009, 16:46:34 »

Pri meni konzola ameriške verzije Daviske laufa na batarije, evropska verzija pa priložen adapter. Je bolj koristno na baterije filat, v primeru da ti v omrežje vžge strela, bi ti lahko skurla konzolo, če bi imel priklopljeno na štrom.

Saj ti lahko pride preko računalnika icon_rolleyes shrug
Jaz imam za vse te stvari avtomatski prenapetostni vmesnik, ki se po nekaj sekundah prižge nazaj, nato pa še ločilni transformator 220/220V  icon_mrgreen
« Zadnje urejanje: 10. Junij 2009, 16:48:26 od max » Prijavljen

joze
Gost
« Odgovori #4 dne: 10. Junij 2009, 17:08:00 »

Eee max, se vidi, da se spoznaš! icon_wink

Jaz imam US verzijo in imam tako kot je svetoval @max.

Jaz imam za vse te stvari avtomatski prenapetostni vmesnik, ki se po nekaj sekundah prižge nazaj.

Max bi te prosil, če lahko poveš kaj več o tem zgoraj?

Hvala!
Prijavljen
RajkoRajko
Cirostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1952-12-28
Sporočila: 231


Lokacija: Ruše

Email
« Odgovori #5 dne: 10. Junij 2009, 20:57:07 »

 
Moje v.postaje pa data-pak imam napajane vse preko ups-a+računalnik ,pa mi vse skupaj drži 34 minut(testirano).Seveda pa imam zraven ustrezne adapterje in v v.postajah baterije.Pa še vsi so preko ups-a varovani.Se pa oproščam ,sem namreč lastnik wmr928 nx.Mogoče pa je kaj uporabnega.

Lp
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 7907


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #6 dne: 10. Junij 2009, 21:20:22 »

Eee max, se vidi, da se spoznaš! icon_wink

Jaz imam US verzijo in imam tako kot je svetoval @max.

Max bi te prosil, če lahko poveš kaj več o tem zgoraj?

Hvala!

To dobiš v malo boljših trgovinah z elektro inštalacijskim materialom. Imajo takšne, da ga moraš potem sam vklopiti, kot avtomatsko varovalko in tudi takšne z elektronskim vezjem, ki ti po nekaj trenutkih vklopi nazaj.
Kot je rekel  RajkoRajko , ima vse na UPS-u, ki dela na enak princip.


Moje v.postaje pa data-pak imam napajane vse preko ups-a+računalnik ,pa mi vse skupaj drži 34 minut(testirano).Seveda pa imam zraven ustrezne adapterje in v v.postajah baterije.Pa še vsi so preko ups-a varovani.Se pa oproščam ,sem namreč lastnik wmr928 nx.Mogoče pa je kaj uporabnega.

Lp

Tu je ena rešitev, v glavnem je pa bilo govora ali konzola samo na baterije ali tudi adapter.
Potem pa je Blazek izpostavil problem v slučaju udara strele icon_exclaim

Najboljša rešitev proti tem pa je ločilni transformator 220/220V
Prijavljen

joze
Gost
« Odgovori #7 dne: 11. Junij 2009, 09:38:55 »

Najboljša rešitev proti tem pa je ločilni transformator 220/220V

Hm, kaj je pa to? icon_question

Se ne spoznam na te reči, mi je pa lani skurilo PC in konzolo, zato me
zanima. Sedaj imam vse na UPS-u, je to dovolj?

Odgovor lahko tudi na ZS.

Hvala!
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 7907


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #8 dne: 11. Junij 2009, 10:14:46 »

Hm, kaj je pa to? icon_question

Se ne spoznam na te reči, mi je pa lani skurilo PC in konzolo, zato me
zanima. Sedaj imam vse na UPS-u, je to dovolj?

Odgovor lahko tudi na ZS.

Hvala!

UPS je dovolj za zaščito proti prenapetosti, če zmanjka štroma, proti udaru strele pa težko.
Ločilni transformator je nekaj takega kot transformator pri varilnem aparatu, če veš kako je narejen, oziroma na kakšen princip dela.
Ima Med seboj Galvansko ločeni navitji, tudi z močnejšo izolacijo, tako da nimaš fizične povezave z omrežjem.
Prijavljen

joze
Gost
« Odgovori #9 dne: 11. Junij 2009, 11:03:21 »

UPS je dovolj za zaščito proti prenapetosti, če zmanjka štroma, proti udaru strele pa težko.
Ločilni transformator je nekaj takega kot transformator pri varilnem aparatu, če veš kako je narejen, oziroma na kakšen princip dela.
Ima Med seboj Galvansko ločeni navitji, tudi z močnejšo izolacijo, tako da nimaš fizične povezave z omrežjem.

Ali lahko tale transformator priklopim pred UPS-om?

Kje bi ga pa dobil?
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 7907


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #10 dne: 11. Junij 2009, 11:32:59 »

Ali lahko tale transformator priklopim pred UPS-om?

Kje bi ga pa dobil?

Ja, pred ups-om, huh, kje bi ga dobil  icon_question
Jaz sem ga dobil v službi že dolgo časa nazaj....

Tukaj: http://www.conrad-trgovina.com/opis.php?koda=510274
Samo je drago to icon_exclaim

Najbolje kje pri kakšnem privatniku, ki navija trafote
Prijavljen

joze
Gost
« Odgovori #11 dne: 11. Junij 2009, 12:58:04 »

Ja, pred ups-om, huh, kje bi ga dobil  icon_question
Jaz sem ga dobil v službi že dolgo časa nazaj....

Tukaj: http://www.conrad-trgovina.com/opis.php?koda=510274
Samo je drago to icon_exclaim

Najbolje kje pri kakšnem privatniku, ki navija trafote

Je pa res precej drago, skoraj ne vem, če se splača.
Prijavljen
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: