ZEVS Forum

Vremenska postaja Grahovo pri Cerknici ( Notranjska )

Začel/a navihanc, 30. November 2013, 17:03:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

navihanc

Pozdravljeni,

Že kar nekaj časa sem razmišljal o nakupu vremenske postaje, vendar nikoli ni bilo pravega časa, prave odločitve in navsezadnje tudi finančna sredstva sem namenjal v končanje hiše.
No, sedaj pa je prišel tisti pravi čas in vremenska postaja je že doma :clap: :clap: :clap:
Izmed vseh sem se odločil za Oregon WMR 300 :icon_wink:
Upam, da sem se prav odločil, čeprav vem, da je tukaj bolj priljubljena Davis :praise:
Pa vendarle, prilagam nekaj slikic za začetek...

Toliko za enkrat, več v prihodnjih dneh, ko se bo postaja selila na vrt, kamor spada....

Lep pozdrav, Mitja

mat89

Odlično,to je nov model postaje,ki jo je podjetje Oregon poslalo na trg letos. Cena je mislim da enaka oz malo višja od Davis postaj. Kolikor vem še te postaje nima noben na tem forumu.Naj ti postaja dobro služi in upam da bodo kmalu podatki dosegljivi na spletu:beerchug:

joze

Čestitam in želim uspešno delovanje! :icon_wink: :buttrock:

Je pa neverjetno kako je po videzu podobna Daviski. :icon_eek:

gradiščan

Odlično... komaj čakam tvoje izkušnje, kajti tudi jaz jo imam že nekaj časa na oku..

Evo že prva vprašanja:

Kje si jo vzel?

Koliko metrov je dolg kabel od vetromera?

Stojalo kupil posebej?

navihanc

Postajo sem vzel v Stanežičah, Thesaurus d.o.o. pa se popusta so mi dali :icon_wink:
Kabel od vetromera je dolg cca 6m mogoče mal več, nisem še uspel točno zmeriti.
Stojalo sem pa vzel v Conradu in je original od Davis-a :praise:

Drugač pa sem z postajo zaenkrat zelo zadovoljen, bomo videli kaj bo ko bo zunaj ;D

Drugač pa že čakam na dodatke oz dodatne senzorje da bodo v ponudbi da še to dokupim...
bo pa baje kar precej dodatkov, skoraj toliko kot pri Davis postajah, bomo videli, pustimo se presenetiti....

lp, Mitja

max

Super!  :icon_wink:
Tisti, ki imamo predhodnico(928NX) te WMR-jke, smo nestrpno čakali, kdaj bo oregon dal ven kaj kvalitetnejšega :icon_razz:

V Thesaurusu si jo vzel  :o

Dobro, dobil si popust...kolikšna pa je drugače redna cena  :icon_rolleyes:

navihanc

Citat od: max dne 30. November 2013, 18:57:02
Super!  :icon_wink:
Tisti, ki imamo predhodnico(928NX) te WMR-jke, smo nestrpno čakali, kdaj bo oregon dal ven kaj kvalitetnejšega :icon_razz:

V Thesaurusu si jo vzel  :o

Dobro, dobil si popust...kolikšna pa je drugače redna cena  :icon_rolleyes:

Ja, v Thesaurusu ;D
No pri njih sem ze kar nekaj kupil, tudi vremenskih postaj in opreme tako, da so mi dali mal popusta, samo mislim, da bi ga dali vsem, so prijazni...
Redna cena je slabih 700€ jaz pa sem jo dobil za 620€
Za razliko oz za vrednost popusta sem v Conradu vzel pa še stojalo za slabih 90€

mat89

gradiščan

Citat od: mat89 dne 30. November 2013, 19:19:24
Drago :o,za 500eurov že dobiš Davisko  ;)

Ne zavajaj.. dobiš samo osnovno postajo..brez dodatkov

Oblak69

Opa, zanimivo tole, lepo izgleda. Smo te moral kar dolgo čakat  :D  :buttrock:
Res je kar močno podobna Daviski in tudi je še nisem zasledil pri kakšnem uporabniku v Sloveniji.
Me pa zanima zakaj si kupil stojalo in si s tem nakopal dodatne stroške  :icon_question:....menda jo ja ne boš imel stalno v sobi. Si jo mogoče poizkusil kupiti kje v tujini.....sigurno bi jo dobil še kje ceneje.

Citat od: gradiščan dne 30. November 2013, 19:59:03
Ne zavajaj.. dobiš samo osnovno postajo..brez dodatkov

Robert, ta postaja ima iste senzorje kot recimo Davis Vantage Pro2, ostale dodatne senzorje bo @navihanec, kot je že omenil, še dokupil,
ko bodo v prosti prodaji in ti so:

Wireless repeater (Extend transmission range)
    UV sensors (Measure UV index & UV dose)
    Solar radiation sensor (Measure solar radiation, THSW & evapotranspiration (ET)
    Aspirated fan (Enhance accuracy of temperature and humidity sensor)
    Soil/leaf sensor (Measure soil moisture/temperature & leaf wetness)

Mene in Mateja je VP Davis Vantage Pro2 6152EU stala 512 EUR z datalogerjem vred. Dokupit je bilo potrebno le še program WeatherLink s pomočjo katerega se prek zapisovalnika podatkov (DataLoger) shranjujejo podatki, to pa je naneslo še dodatnih 120 EUR.
Prav tako bo tudi pri WMR 300 potrebno dokupiti nek program. 

Navihanc, veliko sreče z njo in upam, da boš vremenske podatke delil tudi z nami ;)

Lp, Robert

navihanc

Citat od: Oblak69 dne 30. November 2013, 21:14:53
Opa, zanimivo tole, lepo izgleda. Smo te moral kar dolgo čakat  :D  :buttrock:
Res je kar močno podobna Daviski in tudi je še nisem zasledil pri kakšnem uporabniku v Sloveniji.
Me pa zanima zakaj si kupil stojalo in si s tem nakopal dodatne stroške  :icon_question:....menda jo ja ne boš imel stalno v sobi. Si jo mogoče poizkusil kupiti kje v tujini.....sigurno bi jo dobil še kje ceneje.

Robert, ta postaja ima iste senzorje kot recimo Davis Vantage Pro2, ostale dodatne senzorje bo @navihanec, kot je že omenil, še dokupil,
ko bodo v prosti prodaji in ti so:

Wireless repeater (Extend transmission range)
    UV sensors (Measure UV index & UV dose)
    Solar radiation sensor (Measure solar radiation, THSW & evapotranspiration (ET)
    Aspirated fan (Enhance accuracy of temperature and humidity sensor)
    Soil/leaf sensor (Measure soil moisture/temperature & leaf wetness)

Mene in Mateja je VP Davis Vantage Pro2 6152EU stala 512 EUR z datalogerjem vred. Dokupit je bilo potrebno le še program WeatherLink s pomočjo katerega se prek zapisovalnika podatkov (DataLoger) shranjujejo podatki, to pa je naneslo še dodatnih 120 EUR.
Prav tako bo tudi pri WMR 300 potrebno dokupiti nek program. 

Navihanc, veliko sreče z njo in upam, da boš vremenske podatke delil tudi z nami ;)

Lp, Robert

Ja, seveda bom delil podatke z vami, to je v prvi vrsti.... ;D

Spisek dodatnih senzorjev bo v začetku leta 2014 bolj skromen oz prav tak kot si omenil, v nadaljevanju leta pa se bo le ta precej razširil :clap:

Kar se pa tiče programa je pa že v kompletu oz ga dobiš na spletu na spletni strani http://weather.oregonscientific.com/support.asp

Super programček, res, enostaven, barvit z vsemi podatki,....

Lp, Mitja

blazek

RAvno te dni sem malo gledal nove postaje in sem zasledil omenjeno Oregonko.

Postaja ima tudi precej velik domet, kar 300m. Brez nekih velikh preprek seveda.

Oblak69

Citat od: blazek dne 30. November 2013, 22:18:58
..................

Postaja ima tudi precej velik domet, kar 300m. Brez nekih velikh preprek seveda.

Tudi pri Davis domet brezžične povezave 300 m.

joze

Vsekakor izgleda kvalitetna postaja, vendar je cena res nekoliko visoka! Žal je pri nas takšno stanje na trgu.