Ni pa seveda vse lepo. Napake so, sem pa tja pa tudi kaka neumnost, kot se vidi na slikah. Res ne vem, kako sem prispajkal že toliko stvari, preden sem videl, da spajkam na napačno stran... Eh, še dobro, da so kitajci naredili dovolj PCBjev in da je uporov vedno dovolj.
- Ugotovili smo še, da je treba na Arduino vcc in gnd dati dodaten 10000 uF kondenzator, to povsem zmanjša reset kontrolerja, ko napetost pade. Ta pa rada kar dobro pade zaradi SIM800, sploh takrat, ko ima slabo povezavo in pa zaradi dolgih žic vetromera.
- LaCrosse vetromera TX12 in TX20 sta za podporo enaka - k sreči.
- Za različne vetromere (Davis, LaCrosse) je treba imet različne RJ11 konektorje. In seveda tudi programsko podporo.
- Arduino mini pro je zadovoljiv, le takega, kot imamo, ne bo več za dobit (je več različic). Zaradi tega bo treba spremenit PCB.
Naročil sem še kar nekaj opreme, zdi se mi, da so cene na kitajskem precej padle? Baterije, nosilce, bmp280, dht22, gy-302, d18b20, panele.
Zaenkrat so sestavljene tri Autonom postaje: eno ima Matic, dve jaz. Jaz lahko sestavim še eno (če se vmes ne zmotim ša parkrat...), potem bo pa čas za novo verzijo.
Programska oprema se posodablja sproti, par težavic še ostaja, a k sreči niso velike.
Na hitro sem naredil tudi Pregled podatkov, da se vidi, kaj sploh zajemamo:
http://geostik.com/aws/pregled.aspIzolacija pride za ta projekt presneto prav!
Če ima kdo kak star vetromer - kakršenkoli, lahko tudi v okvari - se ZELO priporočam!