Odločil sem se za postavitev zunanje kamere. Originalne so veliko predrage in še sliko imajo bolj slabo, vsaj tiste cenejše. Torej gremo naredit zunanjo kamero za 10€.
Potrebujemo USB Labtec Webcam Pro 1.3 Mpx in mini reflektor.

Reflektor popolnoma razdremo:

odstranimo ves nepotreben elektro material, ostane nam samo ohišje.

Potrebujemo še en kos stožčaste pene, ki se uporablja za zaščito med transportom.
odrežemo kos pene ga vstavimo v ohišje reflektorja, nto med stožce potisnemo kamero. Stožci kamero objamejo in jo fiksirajo. Odrežemo še en manjši kos pene velikosti stekla, naredimo luknjo za objektiv in ga zopet s stožci obrnemo proti kameri. Namestimo nazaj tesnilno gumo in zapremo pokrov reflektorja.

Kamera je končana in pripravljena za montažo:

Takole kamera je končno pripravljena na zunanjo montažo, cena 9€, će uporabite pregorel reflektor kot sem ga jaz pa samo 6€ kolikor je cena kamere v BigB...
Slika je kar uredu, le router ali pa T-2 moram še popedenat.
Zaenkrat so capture slikce na:
http://www.estosvetila.si/wetcam.htmlŠe nekaj podatkov o lokaciji kamerce. Pritrjena je na okenski okvir 11 nadstropnega bloka in gleda proti vzhodu na glavno Ljubljanska cesto. Nastavitve svetlobe in kontrasta se dajo lepo nastavljat z priloženim Labtecovim softwerom. Trenutno zajemam slike z webcamXP evolution verzijo, iščem pa kak boljši-beri cenejši in enakovreden program.