Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumTehnikaVremenske postajePeet Bros Ultimeter 2100
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Peet Bros Ultimeter 2100  (Prebrano 2381 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803


Lokacija: Bovec, 438 m

WWW
« dne: 25. Januar 2009, 19:00:19 »

Ob včerajšnjem googlanju mi je padla v oko ta dokaj neznana vremenska postaja, ki pa vsaj po prebranih karakteristikah v sebi skriva nekaj več!

http://www.peetbros.com/shop/item.aspx?itemid=2

Gre se za žično verzijo vremenske postaje( v propagandnem gradivu tovarne preberemo, da je to zato, ker prisegajo na pravilnost podatkov le, če so prenešeni po kablu.Zanimivo!).V osnovi je na konzolo obešen le termometer s higrometrom ter vetromer.Dežemer pa je ponujen le kot opcija.
Zelo zanimiv je softver postaje, ki pravzaprav ni nič posebnega.Prirejen je tako, da se podatki lahko berejo v Windowsovem Hyper Terminalu.Čista špartanščina brez nepotrebnih grafik in barvnih igračkanj!
Ciljna publika za to postajo so predvsem radfioamaterji, saj ima postaja protokol APRS.Zato tudi razumem, da niso preveč vlagali v razvoj softvera in tudi to, da je dežemer le kot opcija.
Po prebranih karakteristikah pade v oko predvsem in najbolj vetromer, ki je očitno najbolj kvaliteten element te postaje.Če je verjeti tovarniškim podatkom, ima update interval kar na 0,5 sekunde  icon_eek (kar je 2 sekundi pogosteje, kot npr.:daviska!). Tudi natančnost ostalih senzorjev je po tovarniških karakteristikah na zavidljivi ravni.
tako na hitro bi rekel, da je velika pomanjkljivost v slabi zaščiti termohigrosenzorja, ki praktično nima nobenega radiation shielda in je zategadelj nujno, da se ga postavi v vremensko hišico.Za ljubitelje brezžičnih povezav na žalost ta postaja tudi ne bo prišla v poštev.
Verjamem pa, da bo marsikoga prepričalo dejstvo, da je postaja v celoti izdelana v ZDA (na kar proizvajalec izrecno opozarja v svojem propagandnem gradivu).
Tiste bolj picajzlaste vremenarje bo mogoče zmotil tudi resnično špartanski softver, ki ne ponuja pogleda ravno v vse možne podatke, kot smo jih navajeni pri naših LaCrosovkah,Oregonkah in Daviskah. Ampak, ker je to res postaja v glavnem namenjena ožjemu krogu(predvsem radioamaterjem), ji to niti ne zamerimo preveč.
V kolikor vse navedbe iz tovarniškega prospekta držijo, potem cena 399 USD(za verzijo brez dežemera) oz. 389 USD (z dežemerom) resnično ni pretirana. Upam, da bomo kmalu našli junaka, ki se bo pobahal tudi v Sloveniji s to igračko. icon_wink
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: