|
Capillatus
Nimbostratus
Odsoten
RD: 1991-01-14
Sporočila: 2386
|
 |
« Odgovori #31 dne: 30. December 2009, 19:01:20 » |
|
Tale mezo ga pa zmaga  (izrezal sem ga iz enega drugega videa in ponovno uploadal) http://www.youtube.com/watch?v=fOLZ06dd3tg
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Ekolog
Gost
|
 |
« Odgovori #32 dne: 27. Junij 2010, 21:24:32 » |
|
Imam vprašanje in sicer v programu timelapse.exe so slike razporejene po vrstnem redu, se pravi od jutra do večera, ko pa naredim filmček mi pa potem v windows media playerju predvaja ravno obratno, se pravi od večera do jutra  Zanima me še kako naj spravim ta filmček na forum, sem poskusil s shrani.si pa je tako dolgo nalagalo na koncu se je pa vse skup sesulo oz. napisalo strani ni mogoče prikazati  Hvala za nasvete in lep pozdrav, Blaž.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
matic
Cirokumulus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 264
|
 |
« Odgovori #33 dne: 27. Junij 2010, 21:40:05 » |
|
Sam uporabljam za izdelavo timelapse posnetkov program MakeAVI, sicer pa preveri nastavitve, ali dodatne nastavitve v timelapse.exe če je kje kaka opcija glede zaporedja. Kot drugo preveri nastavitve pri kompresiji kodekov, kake parametre se tam uporablja[samo ugibam]. Za filmček pa poskusi s katerim od spletnih ponudnikov za nalaganje videov... če ni datoteka prevelika.
|
|
|
Prijavljen
|
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)
|
|
|
Ekolog
Gost
|
 |
« Odgovori #34 dne: 27. Junij 2010, 21:49:36 » |
|
Sem vse nastavitve pogledal v timelapse.exe, pa nisem nikjer zasledil kje bi se lahko nastavljalo zaporedje, sicer pa sploh ni ne vem koliko nastavitev v tem programu, kateri program pa ti uporabljaš za nalaganje videov (.avi) 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #35 dne: 28. Junij 2010, 06:46:13 » |
|
Blaž, še enkrat preberi, ti je napisal kaj uporablja, Make AVI V media plajerju pa preveri gumb za predvajanje, tam je opcija predvajanja naprej, ali nazaj
|
|
« Zadnje urejanje: 28. Junij 2010, 06:48:53 od max »
|
Prijavljen
|
|
|
|
matic
Cirokumulus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #36 dne: 28. Junij 2010, 15:26:11 » |
|
Sem vse nastavitve pogledal v timelapse.exe, pa nisem nikjer zasledil kje bi se lahko nastavljalo zaporedje, sicer pa sploh ni ne vem koliko nastavitev v tem programu, kateri program pa ti uporabljaš za nalaganje videov (.avi)  Za spletno nalaganje video posnetkov uporabljam youtube, za "lepljenje" posnetkov pa MakeAvi. Če ti program Timelapse.exe povzroča težave, poskusi MakeAvi ali pa katerega drugega...
|
|
|
Prijavljen
|
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)
|
|
|
Ekolog
Gost
|
 |
« Odgovori #37 dne: 28. Junij 2010, 20:58:41 » |
|
Sedaj sem poskusil s programom makeavi in mi je naredilo prav simpatičen time lapse posnetek današnjega dne  , samo ne vem kje se nastavi, da gre bolj počasi, ker sedaj mi v desetih sekundah cel dan zavrti  , pa glede youtuba bi še vprašal ali se moram registrirati in prijaviti, tam ko zahteva uporabniško ime in geslo ali lahko kar tako uploadam gor time lapse, bi prosil, če mi lahko malo bolj detajlno opišeš postopek nalaganja timelapse posnetkov na youtube. Hvala, Blaž. P.s., hvala tudi tebi max za nasvet 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
matic
Cirokumulus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #38 dne: 28. Junij 2010, 21:07:42 » |
|
Tam kjer ti piše v programu MakeAvi "Playback frame rate" in je po defaultu na 15 fps, nastavi na neko številko, kaj vem 10 da boš dobil posnetek ustrezne hitrosti. FPS je okrajšava za Frames Per Second, ali po naše število sličic(fotografij) na sekundo. Kot drugo, tik pred začetkom lepljenja-izdelave filmčka, še izberi ustrezno kompresijo - po navadi izberem Xvid MPEG-4. Kot drugo pa... konkretno za youtube, izbereš "Create Account" - desno zgoraj, potem pa slediš navodilom... ko imaš skreiran uporabniški račun, poišči "Upload" in je to to...  lp, Matic
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Ekolog
Gost
|
 |
« Odgovori #39 dne: 28. Junij 2010, 21:23:03 » |
|
Evo mi že uploada, je pa šele na 9%, 175 mb je vsega skupaj, ali tebi tudi tako dolgo uploada, pa zanima me še tam, ko piše sharing options, url pa embed, a tja notri vpišem url po želji ali mi ga potem dodeli, ko se do konca uploada, kaj pa tisti embed pomeni  Hvala, Blaž.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alze
Član VD ZEVS
Altokumulus
Odsoten
Sporočila: 659
|
 |
« Odgovori #41 dne: 29. Junij 2010, 08:42:37 » |
|
Zanimivi timelapse posnetki  Pred meseci, preden sem imel vremensko postajo sem poskusno naredil en timelapse (začetek sicer nima veze z vremenom, potem pa) http://vimeo.com/7238669
|
|
|
Prijavljen
|
 <- Klik
|
|
|
Ekolog
Gost
|
 |
« Odgovori #42 dne: 29. Junij 2010, 21:46:04 » |
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TgT
Altostratus
Odsoten
RD: 1983-06-04
Sporočila: 1601
LFC :)
|
 |
« Odgovori #43 dne: 30. Junij 2010, 22:18:36 » |
|
alze, odlicno, kot vidim imaš tudi pravo mašinco za to  na koliko sekund si sledijio slike oz koliko slik na sekundo ?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
paradolf
Član VD ZEVS
Cumulonimbus
Odsoten