Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumTehnikaKaj in kje kupitiVremnska postaja za starega ata
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Vremnska postaja za starega ata  (Prebrano 8986 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
medved2
Gost
« dne: 17. December 2008, 18:20:23 »

Lep pozdrav vsem!
Imam eno precej nenavadno vprašanje, morda se bo komu zdelo tudi neumesno, ampak resnično bi potreboval vaš nasvet. Problem je sledeč: moj stari ata čez slab mesec praznuje okroglo obletnico, ker bi ga radi presenetili smo se namenili kupiti vremensko postajo. Sedaj pa razmišljamo in iščemo katera bi bila prava zanj.
Radi bi namreč, da bi bila enostavna (prikaz vseh funkcij brez uporabe računalnika), vseeno pa bi bilo dobro, da bi se mu že na displeju pokazala osnovna vremenska napoved in vsi ostali vremenski podatki. Za model WS-2307 me zanima ali te funkcije ima ali je za njeno delovanje nujna uporaba računalnika? Če tega nima bi prosil, če mi lahko svetujete kak drug model.
Že vnaprej hvala za vaše nasvete!   
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8243

WWW Email
« Odgovori #1 dne: 17. December 2008, 18:40:40 »

Nekaj časa nazaj cca14dni, smo se pogovarjali o eni postaji, ki ima napoved za 4dni.
Pa ne najdem nikjer tistega posta, za katero je šlo.
Napoved se spreminja in je dirigirana daljinsko za različna večja mesta po Evropi.
Ne vem, če ima še kakšne senzorje, sigurno pa temperaturni senzor za zunanjo/notranjo temp. in barometer.

Mogoče kdo drug prilima link če najde icon_question
Prijavljen

medved2
Gost
« Odgovori #2 dne: 17. December 2008, 18:45:51 »

A je to mogoče ta vremenska postaja: http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_3678_CO646200_Vremenska_postaja_mete-on_1 Huh? Sem jo opazil med brskanjem, samo skrbi me da je preveč zapletena!? Ima mogoče kdo izkušnje s tem modelom?
Prijavljen
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #3 dne: 17. December 2008, 18:45:58 »

Pozdravljen!

Pravzaprav si si že sam deloma odgovoril.Če ata ni ravno goreč ljubitelj vremenoslovja, pol bi zadostovala res La Crosse VP WS 2300.Cena ugodna (tja do 135 EUR max) in vse tisto, kar je nujno, se na njej tudi izpiše.Računalnika seveda ne rabiš, če pa se kdaj premisli, jo lahko kadarkoli priklopi nanj in bo lahko spremljal še zgodovino za nazaj.
Te pa moram na nekaj opozoriti, da ne bi bilo potem kakega razočaranja: Ta postaja ima senzorje, ki se morajo namestiti zunaj(vetromer, dežemer,termohigrometer).Preverite prvo, če imate sploh prostor, kjer jih boste namestili.Razdalja od postaje do senzorjev seveda ni neomejena.Nekje do max 30 metrov pri brezžični povezavi bi nekako še moralo loviti(v kolkor ravno nimate hiše iz armiranega betona).Važno je tudi, da so senzorji (predvsem termohigrometer) pravilno postavljeni, ker drugače dobiva postaja nerealne podatke, ki se seveda izražajo v simbolčkih za "Napoved vremena".Ti simbolčki seveda niso preslikava uradne ARSO napovedi! To softver postaje izdela na podlagi vhodnih podatkov(se pravi trenutne temperature,vlage,pritiska,vetra,ipd), ki se nato pokaže kot "napoved" v obliki simbola na displayu.
V kolikor ata ne zanimajo podatki, kot so količina padavin ali hitrost in smer vetra, je pa na voljo precej drugih vremenskih postaj, ki prikazujejo samo temperaturo,vlago,tlak in seveda rišejo fletne oz.manj fletne simbolčke v obliki "napovedi2 vremena.Te so praviloma bistveno cenejše(tam nekje od 30 EUR navzgor).
Če še kaj rabiš, povej. icon_cool
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
ŽUPMART
Nimbostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1993-12-20
Sporočila: 2161

Sneg in nevihte so zakon

nejc.trampuz@hotmail.com
Email
« Odgovori #4 dne: 17. December 2008, 21:59:23 »

Ne pozabit še na vremensko hiško, s katero boste dobili edino pravilne podatke o temperaturi!  icon_arrow
Prijavljen
paradolf
Član VD ZEVS
Cumulonimbus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1971-07-11
Sporočila: 11333

robi.dolnicar@avtera.si
Email
« Odgovori #5 dne: 17. December 2008, 22:20:49 »

Nekaj časa nazaj cca14dni, smo se pogovarjali o eni postaji, ki ima napoved za 4dni.
Pa ne najdem nikjer tistega posta, za katero je šlo.
Napoved se spreminja in je dirigirana daljinsko za različna večja mesta po Evropi.
Ne vem, če ima še kakšne senzorje, sigurno pa temperaturni senzor za zunanjo/notranjo temp. in barometer.

Mogoče kdo drug prilima link če najde icon_question

Cumulonimbus je dobil tako postajco

http://forum.zevs.si/index.php/topic,1718.0.html
Prijavljen

Kdor visoko leta dalec vidi Smiley
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2
Cumulonimbus
Nimbostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1990-01-06
Sporočila: 2314

Email
« Odgovori #6 dne: 17. December 2008, 22:29:00 »

Res je, če si zainteresiran mi javi preko ZSja, postaja je nova, vredna je ogromnih 120€, ampak jo dam za 80€... Testiram jo en teden in odstopanja so nekje pol stopinje pri temperaturi, ter nekje do 3 % pri vlagi, kar za nekoga, ki ne potrebuje neke profi zadevce čist vredu, seveda sem jaz že nekaj časa v tem hobiju, zatorej meni in ostalim ki smo že nekaj časa v tem hobiju, ta igračka ne pride v poštev, za začetnike oz za nekoga z ne preveč zahtevnimi željami čisto vredu...če si zainteresiran mi piši na ZS icon_wink

lp
Prijavljen

Član ZEVS Smiley
medved2
Gost
« Odgovori #7 dne: 18. December 2008, 17:50:09 »

HVALA LEPA VSEM ZA ODGOVORE IN PONUDBE!
Na podlagi vaših mnenj smo se odločili za nakup WS 2300, glede na to da gre za darilo mora biti lepo zapakirana, ima pa tudi prostor za vse senzorje tako, da ne vidim kakšnih večjih težav.
Še enkrat najlepša hvala vsem za resnično izčrpne in koristne informacije!

Lepo vreme vsem!
Prijavljen
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: