Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumTehnikaVremenske postajeOregon BAR208HG
Strani: [1] 2 3 4
Natisni
Avtor Tema: Oregon BAR208HG  (Prebrano 34090 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
gandalf
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 404

WWW Email
« dne: 30. November 2008, 08:56:37 »

Pozdravljeni,

kupil sem si omenjeno vremensko postajo Oregon BAR208HG, ki ima zunanji brezžični senzor.
In me zanima kako je kaj stemi senzorji če so malo ispostavljeni dežju?
In na kakšen način oz. od kod dobiva podatke za prikaz vremena za 12 oz. 24h simobolično?

LP!
Prijavljen

gradiščan
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1965-06-30
Sporočila: 5987

Lokacija: Gradišče-Brkini - 590,2 m, 11.km od Kozine proti Reki, na južnem delu je slavniško pogorje
robert.drgan@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #1 dne: 30. November 2008, 08:59:41 »

Škoda, dodal bi še dobrih 70 €, pa bi imel ws2300, ki velja za eno najbolj zanesljivih postaj glede na razmerje - cena - kvaliteta.
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8239

WWW Email
« Odgovori #2 dne: 30. November 2008, 09:06:51 »

In na kakšen način oz. od kod dobiva podatke za prikaz vremena za 12 oz. 24h simobolično?
LP!

Prikaz vremena oziroma tendenco, izračuna postaja, glede na pritisk(hitrost dvigovanja/padanja)

Se mi zdi, da imajo vse postaje določeno neko mejo pritiska, glede na to mejo potem preračunavajo, mislim da je 1013hPa  icon_rolleyes
Če se motim, me ostali popravite Wink
« Zadnje urejanje: 30. November 2008, 09:10:03 od max » Prijavljen

gandalf
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

WWW Email
« Odgovori #3 dne: 30. November 2008, 09:29:13 »

Sem imel v mislih Oregon WMR100 sam potem sem si premislil zaradi toče in močnega vetra. Ker ti lahko poškoduje merilne naprave. Tako da imamo zdaj to in sem zadovoljen z njo! Sam nevem če ima kakšno vezo na kakšni višini imaš zunanji senzor? Ker navodilih piše maks. 1,5m ?
Jst jo imam 4m oz. na hiši v drugem nadstropju na balkonu.
Prijavljen

Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #4 dne: 30. November 2008, 09:52:59 »

Škoda, dodal bi še dobrih 70 €, pa bi imel ws2300, ki velja za eno najbolj zanesljivih postaj glede na razmerje - cena - kvaliteta.

@gradiščan, jaz bi zaradi fer obveščenosti spustil tisto "najbolj zanesljiva". Strinjam se, da za tako ceno niti slučajno ne dobiš boljše, vendar o zanesljivosti bi pa raje ne razglašal na glas. Četrtino postov s težavami na tem forumu leti prav na to postajo. icon_arrow Wink
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
gradiščan
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1965-06-30
Sporočila: 5987

Lokacija: Gradišče-Brkini - 590,2 m, 11.km od Kozine proti Reki, na južnem delu je slavniško pogorje
robert.drgan@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #5 dne: 30. November 2008, 10:14:33 »

@gradiščan, jaz bi zaradi fer obveščenosti spustil tisto "najbolj zanesljiva". Strinjam se, da za tako ceno niti slučajno ne dobiš boljše, vendar o zanesljivosti bi pa raje ne razglašal na glas. Četrtino postov s težavami na tem forumu leti prav na to postajo. icon_arrow Wink

icon_mrgreen 2/4 pa jo hvalijo  icon_arrow

Sem samo hotel povdarit, kaj dobiš za malček več denarja. praise
Prijavljen
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8239

WWW Email
« Odgovori #6 dne: 30. November 2008, 10:21:58 »

Sem imel v mislih Oregon WMR100 sam potem sem si premislil zaradi toče in močnega vetra. Ker ti lahko poškoduje merilne naprave. Tako da imamo zdaj to in sem zadovoljen z njo! Sam nevem če ima kakšno vezo na kakšni višini imaš zunanji senzor? Ker navodilih piše maks. 1,5m ?
Jst jo imam 4m oz. na hiši v drugem nadstropju na balkonu.

Ne vem, kaj si hotel sedaj s tem povedat icon_question

Ja temperatura naj bi se merila na takšni višini, oziroma 2m, za tvoje spremljanje je drugo nadstropje tudi vredu.

Grede poškodb zaradi vremena(toča), tukaj pa ne moreš nič pomagat. Če bi na to gledali vsi, potem dvomim, da bi bila kakšna amaterska postaja icon_rolleyes
Prijavljen

ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9822

« Odgovori #7 dne: 30. November 2008, 11:03:34 »

Je Gradiščan kar pravilno napisal. Tiste težave se pa v glavnem pojavljajo, če na postaji stalno nekaj drmaš. Ko postajo in senzorje namestiš tako kot je treba, ti postaja deluje bp. Sam imam zelo dobre izkušnje s to postajo. Januarja bo tri leta, kar deluje in to brez posebnosti. Prav zato sem se odločil za nakup še ene postaje, ki sem jo namestil na Gradišču nad Pijavo Gorico. Mi ne pride niti na misel, da bi zapravljal 3x, 4x ali 5x več denarja za to, da bi dobival primerljive rezultate iz nekih 1A vremenskih postaj. Tako pač je moje skromno mnenje, sicer se pa vsak sam odloča zakaj in koliko denarja potroši za tale naš HOBI.  Smiley
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus
Odsoten Odsoten

RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803

« Odgovori #8 dne: 30. November 2008, 11:22:31 »

Slavc.Sem vesel,da tebi dobro služita.Nisem pa prepričan, da ravno vsi po svetu "nekaj drmajo" po teh postajah.Če vtipkaš samo v google "2300 problem" se ti odpre kar nekaj strani zadetkov z raznoraznimi tegobami, ki pa sodeč po prebranem, niso ravno rezultat drmanja po postaji. icon_arrow
Se pa strinjam in tega ne zanikam: za tisti denar dobiš daleč največ od postaje. icon_wink
Prijavljen

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si
Dejan
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1992-01-14
Sporočila: 1289

WWW Email
« Odgovori #9 dne: 30. November 2008, 11:33:19 »

Je Gradiščan kar pravilno napisal. Tiste težave se pa v glavnem pojavljajo, če na postaji stalno nekaj drmaš. Ko postajo in senzorje namestiš tako kot je treba, ti postaja deluje bp. Sam imam zelo dobre izkušnje s to postajo. Januarja bo tri leta, kar deluje in to brez posebnosti. Prav zato sem se odločil za nakup še ene postaje, ki sem jo namestil na Gradišču nad Pijavo Gorico. Mi ne pride niti na misel, da bi zapravljal 3x, 4x ali 5x več denarja za to, da bi dobival primerljive rezultate iz nekih 1A vremenskih postaj. Tako pač je moje skromno mnenje, sicer se pa vsak sam odloča zakaj in koliko denarja potroši za tale naš HOBI.  Smiley

Naj samo pripomnim, da imam sam s svojo ws-2300 ogromno problemov, ne da bi kadarkoli kaj šaral po njej.Enake probleme sem imel s prvo istoimensko postajo, ki sem jo dal na servis po dobre pol leta. Dali so mi pa novo in to brezplačno. Zaradi vseh teh težav sem se odločil za drugo postajo, več o njej pa ko pride.

lp
Prijavljen

Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si
fredek
Gost
« Odgovori #10 dne: 30. November 2008, 18:54:07 »

Da še jaz povem: Moja te dni praznuje 3 leta odkar je zunaj in ni bilo niti enega problema. Res je na kablu, vendar to ne bi smelo toliko igrati veze. Anemometer sicer sedaj spet malo dela, vendar smatramo to bolj kot potrošni material kot napako. SIcer pa smo že nekajkrat ugotovili da na meritve veliko bolj vpliva postavitev senzorjev kot njihova kvaliteta.
Prijavljen
paradolf
Član VD ZEVS
Cumulonimbus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1971-07-11
Sporočila: 11248

robi.dolnicar@avtera.si
Email
« Odgovori #11 dne: 30. November 2008, 22:54:52 »

Joj, ob vsaki taki začeti temi se na koncu razvije tema okoli ws2300, nato pa preide na Daviske... icon_rolleyes
Na forumu je dovolj okoli tega napisanega in si vsak lahko pred nakupom prebere marsikaj in pa tudi vpraša nato pa se odliči kaj bo kupil.
Človek je pač kupil to postajco. Že ve zakaj.
Toliko napisanega, pa mu je le Max delno odgovoril na vprašanje. icon_rolleyes

Mislim da ni dobro da so senzorji izpostavljeni dežju. Sicer ne vem kako izgleda tvoj senzor, a mislim da mora biti neka odprtina na njem in skozi njo verjetno ni dobro da pride mokrota. Če že nimaš vremenske hišice pa vsaj nekako zaščiti pred soncem in dežjem.
Prijavljen

Kdor visoko leta dalec vidi Smiley
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2
Gorazd
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1972-12-15
Sporočila: 1504

WWW Email
« Odgovori #12 dne: 30. November 2008, 23:56:22 »

Pozdravljen,

jaz imam za ščitenje senzorja kar podstavkeza rože z zunanjim premerom 19 cm - notranji pa 14 cm (tam kjer pride lonec za rožo) . Imam neko levo poceni postajo, ki sem jo kupil v Merkurju. Senzor je kar velik, zato sem izbral večje podstavke. Prebarval sem jih v belo, vendar sedaj so že umazani. Zgornja dva podstavka nimata luknje, v spodnje pa sem izrezal kar z nožem luknjo, kjer je senzor.Še sliki:

Lep dan,
Gorazd
Prijavljen

Mejte se radi
Spc
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

Sporočila: 349

« Odgovori #13 dne: 01. December 2008, 06:45:05 »

Pozdravljeni,

kupil sem si omenjeno vremensko postajo Oregon BAR208HG, ki ima zunanji brezžični senzor.
In me zanima kako je kaj stemi senzorji če so malo ispostavljeni dežju?

LP!
Zunanji senzorji imajo "lakiran" PCB tako, da če pride noter voda (megla) mu ni čisto nič in si lahko brez skrbi če pada dež na njega.
Prijavljen

gandalf
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

WWW Email
« Odgovori #14 dne: 01. December 2008, 19:31:15 »

Hvala lepa za vaše odgovore!  clap Zdaj me pa še nekaj zanima kako je možno da mi je danes kazalo oblačno z soncem ,če pa je danes deževalo zunaj?? Za jutri mi kaže zelo lepo vreme z soncem, ker imam napoved za 12 do 24h . Jst mislim da je razlog previsoka montaža senzorja, ker je to od tlaka odvisno ??
In mislim da bi moral kot je predpisana višina do 1,5m. Potem bi pa morali biti izmerjene pravilne vrednosti?

LP!
Prijavljen

Strani: [1] 2 3 4
Natisni
Pojdi na: