Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumTehnikaVremenske postajeWS-2307-Problem
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: WS-2307-Problem  (Prebrano 6122 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
georges
Altokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1980-05-01
Sporočila: 750


Lokacija: Med Krškim in Novim mestom

Email
« dne: 18. November 2008, 16:50:49 »

Imam en problem..do pred parih dni mi je postaja delovala brezhibno, potem pa občasno, kar naenkrat ni blo več podatkov iz senanje enote, ampak so bile na mestih samo črtice. Potem je enkrat delovalo drugič ni.
Zato sem danes zamenjal baterije, ker mam brezžično povezavo in ni nobene spremembe, potem sem zadevo povezal po kablu in tudi ne deluje. Kaj bi lahko bilo?
Naj še dodam da občasno pa dela brez problema.
Prijavljen
polo
Gost
« Odgovori #1 dne: 18. November 2008, 17:00:00 »

Si povezal z originalnim kablom,ki si ga dobil zraven postaje?
Prijavljen
georges
Altokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1980-05-01
Sporočila: 750


Lokacija: Med Krškim in Novim mestom

Email
« Odgovori #2 dne: 18. November 2008, 18:37:29 »

Ja sem..ker tako je postaja že delovala potem, pa sem jo dal brez kabla in 5 mesecov ni blo problemov..zdej pa tko Sad
Prijavljen
Vreme
Uprava ZEVS
Altostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1962-05-10
Sporočila: 1110


Lokacija: Zgornja Velka, 326 m.n.v.

WWW
« Odgovori #3 dne: 18. November 2008, 20:18:18 »

ha očitno sva že dva. mene tako postaja zeza že nekaj časa, tudi do 80°C zna pokazati temperaturo  icon_evil. Tudi sam sem najprej posumil na baterije, potem sem posumil, da sem v trgovini kupil "iztrošene" baterije, pred nekaj dnevi sem jih ponovno menjal za nove, pa ista pesem. Nekaj časa dela b.p. potem pa kar naenkrat, brez podatkov ali pa kar do peklenske vročine!!! banghead

Res pa je da nisem preizkusil kako deluje povezava s kablom...
Prijavljen

MaRkUš
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1989-05-25
Sporočila: 1681


Lokacija: Stahovica-Kamnik, 449 m.n.v.
rok.markus@kks-kamnik.si
Email
« Odgovori #4 dne: 18. November 2008, 22:12:59 »

Ja meni pa na WS-2300 kaže max.veter 91 km/h, pa sem že 100x reseterov!! icon_cry
Prijavljen

fredek
Gost
« Odgovori #5 dne: 18. November 2008, 22:45:37 »

Prenos brezžičnega signala je v veliki meri tudi odvisen od vremena (izgleda tako). Za primer vam povem tole štorijo.

Za v službi sem kupil eno velko (visoka skoraj 0,5m) hofer/lidl made postajo z zunanjim senzorjem in nekaj malih, ko so jih imeli po 8€. Te sem kupil predvsem zaradi zunanjih senzorjev, ker se na vsako lahko priklopijo 3-je in vsi pašejo med seboj. V službi rabim zunanjo temperaturo zaradi avtopralnice, da jo zaprem ko je premrzlo. V glavnem mam senzor zunaj pod streho ta velko postajo pa za okras (in točno radijsko uro, ki tudi včasih sprejema signal včasih pa ne) v trgovini. Sprejem signala senzorja je skozi šipo ok, razdalja cca 15m.

Eno izmed ta malih sem pa si dal v pisarno (predvsem zaradi ure), temperature pa z zunajega sentorja ni sprejemala. Do včeraj. Sedaj prikazuje tudi zunanjo temperaturo. Če malo globlje razmislim, je to dokaj nelogično, ker napetost baterij pri nizkih temperaturah pade in pade tudi moč oddajnika, vendar vseeno sedaj signal BP sprejema. Strange.
Prijavljen
Vreme
Uprava ZEVS
Altostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1962-05-10
Sporočila: 1110


Lokacija: Zgornja Velka, 326 m.n.v.

WWW
« Odgovori #6 dne: 19. November 2008, 20:54:29 »

Ma Fredek ne verjamem,da je to zaradi temperature, nekaj drugega je očitno v zraku  icon_neutral, raje ne bom povedal mojo štorijo s kabli danes v služba in ni še prav nič končana  banghead
Prijavljen

fredek
Gost
« Odgovori #7 dne: 19. November 2008, 21:30:45 »

Nisem mislil, da je v zvezi s temperaturo, veliko bolj z zračno vlažnostjo. Sprejem signala DCF za uro, je recimo odvisen tudi od oblačnosti.

Prijavljen
Ledeni
ZEVS napovedovalec
Altostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1975-03-06
Sporočila: 1933


Lokacija: Lešnica, Otočec ob Krki, 177 m.n.v.

Email
« Odgovori #8 dne: 19. November 2008, 22:56:00 »

Zna biti kaj na zračni vlažnosti. Tudi senzor moje WS-8610, ki deluje brezžično na baterije, največkrat čez noč (ko je vlaga višja) ne pošilja podatka o vlagi, pa ni važno ali je poletje ali zima.
Prijavljen

fredek
Gost
« Odgovori #9 dne: 19. November 2008, 23:06:58 »

Eh, če pa gre senzor ponoči spat.  icon_lol  icon_haha
Prijavljen
georges
Altokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1980-05-01
Sporočila: 750


Lokacija: Med Krškim in Novim mestom

Email
« Odgovori #10 dne: 20. November 2008, 17:37:54 »

Še vedno nič...zdaj že dva dni ne kaže popolnoma nič k sem zamenjal baterije..prej s starimi je pa prišlo samo do občasnih motenj. Možno da je kaj narobe s samo postajo Cry

Saj če hočem lahko senzor za zunanjo temperaturo staknem stran pa ga prinesem noter poleg postaje pa bi samo videl če kaže kej temperature a ne?
Prijavljen
polo
Gost
« Odgovori #11 dne: 20. November 2008, 17:43:12 »


Saj če hočem lahko senzor za zunanjo temperaturo staknem stran pa ga prinesem noter poleg postaje pa bi samo videl če kaže kej temperature a ne?

Seveda,pa reset  postaje nebi škodil.
Prijavljen
fredek
Gost
« Odgovori #12 dne: 20. November 2008, 18:55:55 »

Se se ravnokar spomnil, v navodilih piše, da se postaja in senzor nekako dogovorita za komunikacijo in ko te zmanjka, jepostaja malce v temi. za ponovno sinhronizacijo je bilo potrebno pritisniti eno tipko več kot 2 sekundu (up ali down če se ne motim). Piše v navodilih sindronizacija senzorjev. Je potrebno narest ko se menjajo baterije. Če resetiraš postajo izgubiš podatke, tako pa ne.
Prijavljen
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: