Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumZnanost in reportažeFotografija meseca (Moderatorji: blazek, ŠTROMAR, medovreme)Fotografija meseca novembra 2008
Strani: 1 [2]
Natisni
Avtor Tema: Fotografija meseca novembra 2008  (Prebrano 17398 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
fredek
Gost
« Odgovori #15 dne: 08. December 2008, 22:28:04 »

Da se pocitiram:
Kar se tiče števila slik, pa mora biti vsakdo sam pri sebi toliko kritičen, kaj bo naložil in koliko, saj pri kvantiteti kvaliteta pač trpi. Zakaj bi omejevali nekoga s številom, če mu je uspel mogoče kak izjemen posnetek več, kot je omejitev.

Zgornji stavek seveda ni bil mišljen, da lahko sedaj vsak naloži 100 slik, pač pa res mogoče 2, 3 ali celo 4, ki so mu tisti mesec najbolj uspele. Slika meseca ni fotoreportaža (za to so druge teme), pač pa bi naj bila  izložba najboljšega. Toliko samokritike pa upam, da ima vsak.
Prijavljen
fredek
Gost
« Odgovori #16 dne: 19. December 2008, 21:29:32 »

Od sedaj, se v november več ne morejo nalagati slike, glasovanje bo odprto do 31. dec.

Slike so že sedaj postrojene od najboljše ocenjene, do najslabče ocenjene, tako, da se rezultat sproti spreminja.
Prijavljen
Gorazd
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1972-12-15
Sporočila: 1504

WWW Email
« Odgovori #17 dne: 23. December 2008, 16:30:27 »

Torej sedaj lahko npr. petim meni najlepšim slikam dodelim oceno 5 zvezdic?

Ker če dam oceno 2 ali 3 zvezdice, je slabše, kot če ne ocenim nič, ker nižam povprečje.
Rad bi si samo bolj natančno razjasnil pojme.
Lep dan,
Gorazd
Prijavljen

Mejte se radi
fredek
Gost
« Odgovori #18 dne: 23. December 2008, 18:28:34 »

Kot sem jaz razumel sistem, šteje oboje.

Slika, ki ni ocenjena je vedno na slabšem mestu kot slika ki je ocenjena z najnižjo oceno. Pri slikah z istim povprečjem pa šteje za boljše, če je več glasov. Logično se mi zdi, da sliki, ki ti je manj všeč, znižaš oceno.

Je pa potrebno vse skupaj preizkusiti v praksi.
Prijavljen
Gorazd
Član VD ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1972-12-15
Sporočila: 1504

WWW Email
« Odgovori #19 dne: 24. December 2008, 11:37:25 »

Kot sem jaz razumel sistem, šteje oboje.

Slika, ki ni ocenjena je vedno na slabšem mestu kot slika ki je ocenjena z najnižjo oceno. Pri slikah z istim povprečjem pa šteje za boljše, če je več glasov. Logično se mi zdi, da sliki, ki ti je manj všeč, znižaš oceno.

Je pa potrebno vse skupaj preizkusiti v praksi.

To sem razumel, ampak vidim neko nejasnost v sledečem primeru:

Prva slika ima en glas s 5*, druga slika ima tudi en glas s 5 *.
Prva mi sploh ni všeč, zato je ne ocenim, drugi pa je še kar in ji dam 4*.
Rezultat: Povprečje prve je 5, povprečje druge je 4,5.
Zaključek: s svojo oceno 4* sem škodoval dobri sliko, ker tista, ki jo jaz nisem ocenil, ker se mi zdi slaba, pa vseeno že ima oceno, še naprej zmaguje.

Edino mirodajno bi bilo, da bi vsak ocenjevalec moral oceniti vse slike. To pa je nemogoče zahtevati oz. uresničiti.
Druga bolj slaba varianta je pa ta, da se ocenjuje samo s 5* in tista ki ima več glasov, zmaga.
Tretja malo boljša varianta: Ocenjuje se po želji, vendar na zmagovalni oder gredo samo tiste, ki imajo ocene od najmanj 10 ocenjevalcev.

Ali prav razmišljam, ali sem  banghead

Gorazd
Prijavljen

Mejte se radi
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9372

« Odgovori #20 dne: 24. December 2008, 15:12:24 »

Zaključek: s svojo oceno 4* sem škodoval dobri sliko, ker tista, ki jo jaz nisem ocenil, ker se mi zdi slaba, pa vseeno že ima oceno, še naprej zmaguje.

Edino mirodajno bi bilo, da bi vsak ocenjevalec moral oceniti vse slike. To pa je nemogoče zahtevati oz. uresničiti.
Druga bolj slaba varianta je pa ta, da se ocenjuje samo s 5* in tista ki ima več glasov, zmaga.
Tretja malo boljša varianta: Ocenjuje se po želji, vendar na zmagovalni oder gredo samo tiste, ki imajo ocene od najmanj 10 ocenjevalcev.
Ali prav razmišljam, ali sem  banghead

Gorazd

Dejansko lahko vsak glasuje za kolikor slik in kakor hoče. Mislim, da je Gorazdov tretji predlog še najboljši-jaz bi ga le dopolnil, da se za fotke, ki gredo v končno razvrstitev uporabi le tiste, za katere je glasovalo najmanj 15 ocenjevalcev, saj je pogosto število le teh med 20 in 30. V prihodnje pa upajmo, da jih bo še bistveno več.

Glede na to, da smo letos uspešno izpeljali izvedbo stenskega koledarja, predlagam da najboljše fotografije meseca novembra 2008 že uporabimo za koledar za naslednje leto.
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
fredek
Gost
« Odgovori #21 dne: 25. December 2008, 12:43:03 »

Glede na trenutno stanje, je bolje placirana slika, ki ima manjšo povprečno oceno in večje število glasov. Toliko za orientacijo.

Fino bi bilo objaviti slike iz koledarja (recimo 3 najboljše za posamezni mesec) na portalu v posebni zbirki.
Prijavljen
Strani: 1 [2]
Natisni
Pojdi na: