Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumVremeSplošnoBo zalivski tok razselil Evropo?
Strani: 1 [2]
Natisni
Avtor Tema: Bo zalivski tok razselil Evropo?  (Prebrano 22363 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8243

WWW Email
« Odgovori #15 dne: 01. November 2024, 14:47:28 »

Da še jaz dodam nekaj k temu  Grin
Zemlja (naša kugla) ima svoj cikel, ogrevanje, ohlajanje, pa spet ogrevanje....itd. To traja desetletja, stoletja, tisočletja.....mislim, da tako gledano mi ne bomo tega doživeli oziroma kakšnih drastičnih sprememb.
Pa kurjenje fosilnih goriv itd. Mi ne bomo s tem nič dosegli, še manj prispevali k tem spremembam....tu je posredi samo denar, kapital in zaradi tega tudi nabijanje davkov itd....Politika držav je pač takšna.....
Sem bral nekaj časa nazaj glede teh stvari in je bilo zapisano, da prispevamo samo 1% od enega procenta ogrevanja zemlje, oziroma izpusta Co2....tako da ima globalno segrevanje kugle samo krivdo pri
skokovitem podiranju ogromnih gozdov(amazonija in njemu podobni gozdovi), ki so največji porabniki Co2....mislim da bo o tem še kaj več zapisanega, vendar ne v našem življenskem obdobju  Grin
Prijavljen

krispy123
ZEVS napovedovalec
Cumulus
Prisoten Prisoten

RD: 1995-11-08
Sporočila: 9507

« Odgovori #16 dne: 01. November 2024, 16:32:40 »

Da še jaz dodam nekaj k temu  Grin
Zemlja (naša kugla) ima svoj cikel, ogrevanje, ohlajanje, pa spet ogrevanje....itd. To traja desetletja, stoletja, tisočletja.....mislim, da tako gledano mi ne bomo tega doživeli oziroma kakšnih drastičnih sprememb.
Pa kurjenje fosilnih goriv itd. Mi ne bomo s tem nič dosegli, še manj prispevali k tem spremembam....tu je posredi samo denar, kapital in zaradi tega tudi nabijanje davkov itd....Politika držav je pač takšna.....
Sem bral nekaj časa nazaj glede teh stvari in je bilo zapisano, da prispevamo samo 1% od enega procenta ogrevanja zemlje, oziroma izpusta Co2....tako da ima globalno segrevanje kugle samo krivdo pri
skokovitem podiranju ogromnih gozdov(amazonija in njemu podobni gozdovi), ki so največji porabniki Co2....mislim da bo o tem še kaj več zapisanega, vendar ne v našem življenskem obdobju  Grin

Super analiza, se popolnoma strinjam.  icon_wink

Nekoč je bilo hladneje kot še tudi precej topleje kot je sedaj.
« Zadnje urejanje: 01. November 2024, 17:50:07 od krispy123 » Prijavljen

ŠTROMAR
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 9919

« Odgovori #17 dne: 01. November 2024, 17:04:37 »

Da še jaz dodam nekaj k temu  Grin
skokovitem podiranju ogromnih gozdov(amazonija in njemu podobni gozdovi), ki so največji porabniki Co2....mislim da bo o tem še kaj več zapisanega, vendar ne v našem življenskem obdobju  Grin

Maks  praise praise
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
Strani: 1 [2]
Natisni
Pojdi na: