piskec
|
 |
« dne: 11. Julij 2008, 07:14:39 » |
|
Priznam, da mi gre zelo na živce, ko odkrijem (po nesreči) po Slo kakšno novo vremensko postajo, o kateri nimamo pojma in o njej še nihče ni nič slišal.
Še bolj mi gredo na živce tiste, za katere smo že slišali, pa se nikakor ne morejo (nočejo) vključit v Pregled.
Čemu in zakaj?
K avstrijcu na awekas gredo vsi z velikim veseljem. Ali pa na wunderground. Vsak se sam potrudi, da bi bil čimprej gor na tistih kartah. Še v cwop se včlanijo, čeprav ga nikoli ne potrebujejo. Da pa bi bili na našem Pregledu, e, to pa ne!
Težko verjamem, da lastniki takih postaj za nas niso slišali ali pa nas sploh niso opazili. Kje torej tičijo vzroki?
In - predvsem - kako jih prepričati, da pridejo tudi na naš Pregled? Saj zadeva ni niti malo težka, ne zakomplicirana, ne draga, ne...
Zaradi meni groznih vmesnikov na teh združevalcih, od teh postaj še njihovega maila ne morem najti... Zato vas prosim, če kdo kaj več ve o naslednjih postajah: -Tlake - IGROSUPL3, - Bohinj (ok, tole je Urša), - Zarakovec, - Zaplana, - Celje, - Maribor - Tezno
Te odkrijem na hitro. Da ne govorim o ostalih postajah po šolah. Kaj celotni skupnosti (pa ne samo naši) nucajo podatki, ki jih vsak sam drži zase? Si r*t z njimi briše? Bi že rekel, da imajo nekateri pač željo, da le sami gledajo na svoje strani, vendar to preprosto ni res, ker da vsak (čisto VSAK) podatke v neki obliki na net! Vsi gremo na awekas, vsi gremo na wunderground. Zakaj pa na Pregled ne? Zakaj v Slovenijo ne?
Bolje, da neham, ker sem se že čist razburil...
Če ima kdo kake podatke, idejo ali kaj podobnega, kaj s takimi narest - na plano z njo.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #1 dne: 11. Julij 2008, 08:21:29 » |
|
Za Celje sem že jaz brskal, bom še poskusil 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
polo
Gost
|
 |
« Odgovori #2 dne: 11. Julij 2008, 14:04:36 » |
|
Maverick!
Ne palamudi,sam si zahteval,da te odstranimo iz društva ZEVS! In to smo ti tudi ugodili! Zaradi tebe smo tudi imeli ponovne volitve v UO! Ne pozabit. Lahko si samo še srečen, da lahko sodeluješ na forumu.
*Javne razprave o tebi in tvoji postaji ni!*
|
|
« Zadnje urejanje: 11. Julij 2008, 14:24:40 od polo »
|
Prijavljen
|
|
|
|
TgT
Altostratus
Odsoten
RD: 1983-06-04
Sporočila: 1664
LFC :)
|
 |
« Odgovori #3 dne: 11. Julij 2008, 15:00:34 » |
|
Enostavno je v programu poklikat par kljukic in si ze na Wudnergroundu ali Awekasu za kaj več se jim pa ne da oz ne vejo. Jaz osebno raje gledam Awekas kot kateri drugi pregled, ker je enostavno vizualno in pregledno boljši, prav tako hrvaški pljusak. Še boljša se mi pa zdi storitev awekasa,da lahko vidiš postaje v GoogleEarth programu, ki je pri meni pravi Weather Base, ostalo ne potrebujem...
Glede naštetih postaj pa osebno poznam 3 lastnike. Za razloge ne vem, pooznam pa lastnika postaje Celje, ki se nahaja na obrobju mesta, Ostrožno - Celje. Enostavno se mu je šlo da je postaja vsaj na Awekasu, ki ga nonstop spremlja, ne vem mogoče enak okus kot moj.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus

Odsoten
RD: 1958-10-24
Sporočila: 9995
|
 |
« Odgovori #4 dne: 11. Julij 2008, 15:30:43 » |
|
Ne vem zakaj delati štalo, če nekdo noče na naš pregled. Se je pač tako odoločil po lastni izbiri. Namesto tega da se sprašujemo zakaj ta in ta postaja ni na pregledu, mene osebno mnogo bolj bega, da so na pregledu postaje, ki tam nimajo kaj iskati. Torej bi bilo potrebno najprej narediti red na pregledu. A smo o tem pisali že v eni drugi temi, kajne?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piskec
|
 |
« Odgovori #5 dne: 11. Julij 2008, 19:04:54 » |
|
Hm, že vidim, da ne bomo skupaj prišli.
Ampak moje mnenje je, da bi bilo fino imeti na pregledu čim več postaj. Toliko.
Se mi pa zdi, da bo treba v prihodnosti narediti nekaj več, najbrž kar dva servisa (kar sta pravzaprav že).
Ne enem - Pregled - bodo "dobre" postaje in bo končno spadal pod ZEVS - morda bi bil čas, da jih skupaj izberemo,
na drugem - helium.krtina.com - pa bodo vse postaje, ki jih bom pač uspel najti.
Mapview 2 bom pa ukinil, ker je premalo obiska.
P.S. Awekas ima eno samo dobro lastnost: lastnik ni doma v Sloveniji!
In Tgt, zakaj ti je naprimer Pljusak bolj všeč? Ne vidim kakšne velike razlike, razen morda tistih vrednosti, tisto je pa res boljše...
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TgT
Altostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #6 dne: 12. Julij 2008, 12:54:42 » |
|
Slovenski pregled je zame najbolši od Pro-vreme Barva bi lahko bila rahlo bolj prijazna ampak ok... Na ZEVS pregledu mi pač niso všeč pikice, kvadratki, no pa še grafika 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus

Odsoten
|
 |
« Odgovori #7 dne: 12. Julij 2008, 13:13:07 » |
|
Moje mnenje je, da je naš pregled čisto OK, niti slučajno me ne navduši PRO-VREME, prej bi bil za PLjUSAK. Morda bi le povečali velikost našega pregleda na cel ekran in s tem pridobili na preglednosti sami.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TgT
Altostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #8 dne: 12. Julij 2008, 13:31:24 » |
|
Torej in kaj je narobe pri Pro-vreme?  Že zaradi tega ,kaj je komu všeč, me ne čudi, da imamo postaje na različnih pregledih...
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ATA
Cirus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 32
|
 |
« Odgovori #9 dne: 12. Julij 2008, 13:35:55 » |
|
Ne vem zakaj delati štalo, če nekdo noče na naš pregled. Se je pač tako odoločil po lastni izbiri. Namesto tega da se sprašujemo zakaj ta in ta postaja ni na pregledu, mene osebno mnogo bolj bega, da so na pregledu postaje, ki tam nimajo kaj iskati. Torej bi bilo potrebno najprej narediti red na pregledu. A smo o tem pisali že v eni drugi temi, kajne?
S tem, se popolnoma strinjam, po resnici povedano ,te karte sploh ne gledam, saj so podatki v večini primerov pomankljivi (vetra sploh ni, pa tudi temperaura je ? ). Tako, kot je fredek omenil, naj lastniki poslikajo svojo postajo, slike naj dajo v preglad, potem pa naj člani in nečlani ocenijo, če si postaja sploh zasluži piko na karti. Vse pohvale tistim, ki se res trudijo, da so podatki realni, nekateri pa si s tem ne belijo las. Lp ATA
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus

Odsoten
|
 |
« Odgovori #10 dne: 12. Julij 2008, 13:43:04 » |
|
Torej in kaj je narobe pri Pro-vreme?  Barva pregleda in ozadja kot prvo. Čitljivost številk kot drugo. Ni označenih nobenih krajev kot tretje. Neprepoznavna konfiguracija terena kot četrto. Niso vrisane recimo reke kot peto. Ne vem čemu služi kao neka mavrica spodaj pod pregledom kot šesto. Izgleda kot da je Slovenija izgubljena v vesolju, nikjer nobenih sosednjih držav kot sedmo. Želiš še kakšen razlog?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TgT
Altostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #11 dne: 12. Julij 2008, 14:20:28 » |
|
JA
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus

Odsoten
|
 |
« Odgovori #12 dne: 12. Julij 2008, 14:29:59 » |
|
Imajo pa na pljusak.com prav tako težave z nerealnimi podatki kar lepega števila postaj. Tako naprimer netočne trenutne podatke kažeta postaji Vela Luka in Korčula, pa nadalje Osijek in Fažana. I t d ...... Pogosto gre želja po kvantiteti na račun/škodo kvalitete števila postaj in podatov. Torej prav nič drugače kot na našem pregledu.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TgT
Altostratus
Odsoten
|
 |
« Odgovori #13 dne: 12. Julij 2008, 14:40:00 » |
|
A imajo sploh hiške? Če imajo takšne kot imajo načrt na svoji strani potem to ni kaj prida...
Karta pro-vreme je zelo enostavno narejena, vsega pa le ne more imet.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ATA
Cirus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 32
|
 |
« Odgovori #14 dne: 12. Julij 2008, 14:57:07 » |
|
Je pa zanimivo, da pri nas v Mb (spc), še 18 dni, do novega leta......... 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|