ZEVS Forum

Vremenska postaja-Ruše

Začel/a _Roba_, 13. Maj 2007, 14:32:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

_Roba_

_Roba_

Citat od: MaVeRiCk dne 13. November 2008, 07:41:34 DOPOLDNE
A si ti njegov posrednik, a se poznata, ker zmeraj ko kdo kaj vpraša, ti namesto njega odgovoriš :icon_lol: :icon_question: :shrug:

Tajnica sem

RajkoRajko

Nekateri premoremo celo tajnice(je precej zapleteno).To je senzor za dež,kateri je povezan še na senzor THGR228 N (modificiran).Povezava obeh mi zabeležita
začetek in konec padavin.Sem ga kupil v (conradu) 19 30 18-88,ali pa še večji
18 76 21-88 !!

RajkoRajko

Nekaj dni podatki ne bodo dosegljivi !!!!

Lp V.p.Ruše

maestro

Kaj novega pripravlaš al greš na dopust  :)
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

RajkoRajko

Podatki spet dosegljivi,bo pa držalo kar ta drugo.

Lp

RajkoRajko

RajkoRajko

Malo spremenjena spletna stran je dosegljiva na Linku: http://vremeruse.naspletu.com/

Lp

Ekolog

Lepo pregledna stran, super, pohvalno :clap: :icon_wink:

p.s. - sem te konec marca iskal, pa te žal ni bilo doma :shrug:, tisti dan sem se ravno potepal po Kobanskem (Sv. Duh na Ostrem vrhu), pa sem potem, ko sem se pripeljal v dolino, zavil še v Ruše

krispy123

Vremenska postaja Ruše, ki sicer ni moja ampak od lokalnega sokrajana Rajka bo ob koncu tega leta dosegla trinajsto obletnico delovanja.  :buttrock:
Glede letošnjih ekstremov pa lahko rečem, da je letošnjo leto res močno namočeno. Povprečna letna količina Ruš je okoli 1255 mm, v tem letu pa je ta količina bila ze presezena pa smo konec septembra komaj. Padlo je do sedaj v tem letu kar 1387 mm dezja. Ta količina je za SV konec ze kar velika, velikokrat pa našemu kraju tudi kar nekaj mm zraven prispeva  orografija Pohorja. Verjetno bomo ta mesec zaključili z 338 mm, torej je mesec september najbolj namočen mesec v tem letu do sedaj. Koliko pa znaša mesečni rekord te postaja pa ne vem.
Še en graf, ki sem ga izdelal pred 6 meseci, glede letne količine padavin.

Podatke te postaja si lahko pogledate tukaj. Sam osebno imam zelo rad statistiko in to primerjavo kolicine padavin, temperatur med posameznimi kraji.

http://vremeruse.naspletu.com/trenutni_podatki.html

Pa lp

krispy123

Po dolgem času odpiram tole temo. Včeraj je zaživela nova manjša postaja za preučevanje mikroklime na območju spodnje Dravske doline. Postavili smo jo JZ delu mesta Ruše, na odprtem travniku. Okoli 150 m oddaljeno od okoliškega gozda na južni stran in stran od vpliva stavb in naselja. Leži na nadmorski višini 301 m. Lokacija za analizo je bila izbrana na način, da je izpostavljena še soncu na jugozahodni strani pozimi. V ostalih letnih časih pa je tako lega odprta v smeri vzhoda sonca V-SV strani in hkrati Z-SZ za realnejše meritve. Je postaja zaščitena pred vplivi sonca pobarvana z belo barvo, za zdaj lahko izvajam meritve temperatura, vlage, zračnega tlaka. V naslednjem letu, pa še dodam kakšen vetromer. Količino padavin pa merim tako z ročnim dežemerom, ki je izredno natančen. Istočasno bo zanimivo za spremljat temperaturne razlike v primerjavi s Selnico ob Dravi, kje je agrometeorološka postaja in Arso postajo Maribor-Vrbanski Plato.

Seveda postavljena na 2 m.

Prvi grafi s podatki so zunaj.

krispy123

Danes se je pritrdila vremenska postaja na bolj robustni steber, da bo lahko zdržala tudi močnejše sunke vetra.

Podatki zadnjih 6 dni.

Zadnjih 24 ur primerjava s postajo arso. Ta leži na severnem robu Dravskega polja (Maribor-Vrbanski plato). Analiza je pokazala, da se spodnja Dravska dolina zvečer ohladi hitreje kot omenjen del Dravskega polja. Verjetno tudi zaradi tega ker bolj rano zaide sonce za hribe. Tekom dneva ob soncu pa nekoliko bolj počasi segreva. Istočasno pa se tudi zgodi, da ima postaja v Mariboru nižjo minimalno temperaturo zjutraj kot postaja Ruše. Saj je na tistem delu polje precej bolj široko in hladen zrak se uleže na najnižjih predelih dolin/kotlin.