Predsedniku so se gate tresle, ko je videl vse zbrane. Mater, čist sem zatrokiral... Noge so se mi tako tresle, da sem skoraj dol padel. Ufff. Potem na pivu je bilo precej lažje!
Prva misel je približno takšna:
mislim, da smo uspešno predstavili naše delo in podali naš pogled na dogajanje 13.7. Rekel bi, da celo zelo uspešno! Obema stranema je za verjeti, mi pa smo dokazali, da se da tudi brez formul in konceptualnih modelov veliko narediti. Na koncu kakšne odločitve seveda ni bilo, kar pa je po mojem čisto ok, ker se s tem dopušča drugačno mišljenje, ki lahko vodi v kvalitetne razprave.
Bili smo tudi malo okrcani, morda je na začetku celo zvenelo kot nekakšna grožnja, vendar se je zadeva hitro omilila, ker nismo takoj padli na foro, temveč smo bili precej stvarni. Zevs pač nima nekih omejitev, ki jih ima Arso, zato je treba gledati vnaprej, kako te (naše in njihove) omejitve čimbolje premostiti s pomočjo enega in drugega.
Poslušalcev je bilo kar veliko, jaz sem bil presenečen. Znana imena, doktorji, profesorji, pa tudi veliko mladih. Tudi predstavniki Slovenskega meteorološkega foruma.
Skratka, zadeva je potekala korektno in zanimivo. Na pivu pa potem sploh. Možnosti sodelovanja je ogromno, se bo pa šele videlo, koliko bomo vsi vpleteni v to vložili, da bo iz tega res kaj nastalo.
Mislim tudi, da je naša usmeritev pravilna, ker s tem pokrivamo neko področje, ki v slovenskem prostoru preprosto ni pokrito. Zato so šanse kar velike in dobre.
Je pa treba še dobro razmisliti kaj vse se je še dogajalo na tem Srečanju. Nekatere zadeve niso tako zelo jasne, vsaka stran ima svoje interese, ki jih seveda zastopa. O tem pa se bomo morali še malo pogovorit.
Detaljno poročilo pa bo še sledilo.
Hvala pa seveda Blažu, ki je predstavil gradivo ter seveda vsem ostalim, ki so sodelovali pri projektu. Dela namreč ni bilo nikakor malo. Vsa dela bodo tudi objavljena.