Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumRačunalništvoStrojna opremaPostavitev vremenske postaje in dostop do podatkov...??
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Postavitev vremenske postaje in dostop do podatkov...??  (Prebrano 28669 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Edi
Cirus

Odsoten Odsoten

RD: 1959-04-16
Sporočila: 46

WWW Email
« dne: 04. April 2008, 07:13:01 »

Potrebujem nasvet
Imam vremensko postajo WS2300, ker živim v 11 nadstropju, bi bili podatki na betonski terasi-strehi  čisto mimo. Naš bodoči domek na Dolenjskem, pa nima niti telefona. Ws postajo bom povezal na računalnik, na kateega bo shranjevala podatke. Na računalnik bi priklopil kak star GSM + predplačniška kartica, ki bi mi z kakim programčkom parkrat na dan  (2-3 krat ) pošiljal podatke na server. Ima kdo kakšno idejo ..?
 icon_question
lp edi
« Zadnje urejanje: 04. April 2008, 07:52:35 od Edi » Prijavljen

Ni ga še bilo in nikoli več ga ne bo, pa vendar je...
polo
Gost
« Odgovori #1 dne: 04. April 2008, 10:56:46 »

Če si(verjetno nisi) radioamater se to da naredit enostavno z UKV postajo.
Glede GSM-ja,mislim da tudi takšna rešitev obstaja,samo dvomim da to ve kdo tu na forumu.

Vidim pa, da si že tukaj povprašal http://www.elektronik.si/phpBB2/viewforum.php?f=32
Prijavljen
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950

Vreme bo!

Email
« Odgovori #2 dne: 04. April 2008, 15:24:11 »

Morda kar direktna kartica za dostop do interneta - Wlan - nimam pa pojma glede cene.  shrug
Prijavljen

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si
Edi
Cirus

Odsoten Odsoten

WWW Email
« Odgovori #3 dne: 04. April 2008, 17:06:24 »

Če si(verjetno nisi) radioamater se to da naredit enostavno z UKV postajo.
Glede GSM-ja,mislim da tudi takšna rešitev obstaja,samo dvomim da to ve kdo tu na forumu.

Vidim pa, da si že tukaj povprašal http://www.elektronik.si/phpBB2/viewforum.php?f=32

Pravilno si opazil vprašal sem še elektronike, saj nas družijo podobni interesi. Ja radioamater sem, žal že kar nekaj let nedejaven in brez opreme sem jo že oddal. Potreboval bi pa dve postaji in kak Baycom modem pa.... icon_question Verjetno se bom odločil kar za en USB GPRS modem, količina podatkov bo minimalna, če ne priklopim še kamere gor. Poterbno bo poiskati samo še programček, ki mi bo ob določenem času poslal datoteko s podatki na server in takoj nato prekinil povezavo. Gsm in predplačniška kartica sta se mi zdela primerna, če se programčku skisa in pošilja kar počes podatke mi ne more naredit za 1000€ računa. Modem z naročnino je pa rizičen, kak nadobudnež mi ga hekne in na koncu meseca se bom zjokal  icon_cry , razen, če vzamem paket z neomejenim prenosom podatkov. Vendar je škoda denarja, ker nihče ne živi tam, da bi stvar uporabljal.
Kaj misliš?
Prijavljen

polo
Gost
« Odgovori #4 dne: 04. April 2008, 17:26:33 »

Pravilno si opazil vprašal sem še elektronike, saj nas družijo podobni interesi. Ja radioamater sem, žal že kar nekaj let nedejaven in brez opreme sem jo že oddal. Potreboval bi pa dve postaji in kak Baycom modem pa.... icon_question Verjetno se bom odločil kar za en USB GPRS modem, količina podatkov bo minimalna, če ne priklopim še kamere gor. Poterbno bo poiskati samo še programček, ki mi bo ob določenem času poslal datoteko s podatki na server in takoj nato prekinil povezavo. Gsm in predplačniška kartica sta se mi zdela primerna, če se programčku skisa in pošilja kar počes podatke mi ne more naredit za 1000€ računa. Modem z naročnino je pa rizičen, kak nadobudnež mi ga hekne in na koncu meseca se bom zjokal  icon_cry , razen, če vzamem paket z neomejenim prenosom podatkov. Vendar je škoda denarja, ker nihče ne živi tam, da bi stvar uporabljal.
Kaj misliš?

No če imaš še veljavno CEPT dovoljenje,če ne si ga podaljšaš ti svetujem,da  si kupiš eno postajco + anteno za cca 100-150€  in zadeva preverjeno  deluje odlično.
(dokler si ne zrihtaš ADSL)

Odločitev je seveda na tvoji strani  icon_wink
Prijavljen
Edi
Cirus

Odsoten Odsoten

WWW Email
« Odgovori #5 dne: 04. April 2008, 18:12:54 »

No zadeva je za razmislit, a lahko kaj bolj podrobnega poveš? Imel sem UKV Yaesu 411, sedaj mi pa malce podrobneje razloži o tem načinu. Namreč takrat računalniki še niso bili v našem klubu. Klub papirnice Vevče...
lp
Prijavljen

piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2189

www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #6 dne: 05. April 2008, 07:41:24 »

Po mojem je star predplačniški GSM še najbolj ekonomičen.

V Winsih lahko naštimaš tudi povezavo na zahtevo. Vedno, ko bo kak paket za ven, se bo pač povezava vzpostavila. Kot v starih, dobrih časih...   icon_biggrin

Edino, kar je treba, je da fino vse stestiraš. Da ne bo klicalo vse povprek.  icon_wink
Prijavljen

kekec46
Altokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1990-12-18
Sporočila: 900

WWW Email
« Odgovori #7 dne: 05. April 2008, 18:12:42 »

no mogoče se ti splača tudi kakšen MOBITEL INSTANT ... internet  recimo 5gb prenosa na mesec okoli 10€ ... al neki tazga
za točne podatke lahko pogledaš na mobitelovo stran, kjer ti vse bolj pobrobno piše .. icon_arrow
je pa mogoče povsod kjer je mobitelovo omrežje ...

LP
Prijavljen

Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: