Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumTehnikaKaj in kje kupitiMerjenje vetra - nasvet in pomoč pri nakupu merilnika oz. vremenske postaje
Strani: 1 [2]
Natisni
Avtor Tema: Merjenje vetra - nasvet in pomoč pri nakupu merilnika oz. vremenske postaje  (Prebrano 22639 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8243

WWW Email
« Odgovori #15 dne: 27. Marec 2008, 20:04:49 »

Nisi mi dvignil pritiska icon_haha samo začudil sem se ob branju tvojih postov. Nekateri se niso ujemali icon_rolleyes
Glede teh veternic smo se pogovarjali tudi v službi (delam namreč v Elektro Celje).
Da bi dosegal moč nekje 50W, kar je zelo malo, potrebuješ stalen veter okoli 20km/h.
Da dosegaš 150W, kar bi se dalo že uporabljati, pa potrebuješ že hitrost vetra 32km/h.
Ne vem, kje bi to lahko postavil na tistem koncu, težko icon_question

Po moje bi prišlo v upoštev z kombinacijo sončnih kolektorjev, kot si že omenil, da bi
akumuliral energijo v akumulatorje, kot sem že jaz omenil icon_haha, in to občasno uporabljal
na kakšnem vikendu. Vendar ne vem če se to splača, glede na stroške ki jih boš imel.
Pomisliti je treba tudi na vzdrževanje veternice, krmiljenje napetosti, na izgradnjo akumulatorskega prostora, in oh in oh, stvari ki jih potegne s seboj. Če ti bo to v hoby, vredu, drugače pa ne vem...

Zato sem prej rekel, da je cena vetromera ali postaje drobiž v primerjavi z takšno investicijo.
Pa veliko uspeha, če se boš odločil za to. icon_wink
Mogoče pridem kdaj pogledat - službeno, ko bo postavljeno icon_biggrin

LP Max

EDIT: Mislim, da se zadeva lahko tukaj konča. Fantje so ti svetovali glede merilnika in postaje,
ostale zadeve boš pa moral iskati v drugem forumu ne na vremenskem shrug
« Zadnje urejanje: 27. Marec 2008, 20:29:18 od max » Prijavljen

max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8243

WWW Email
« Odgovori #16 dne: 28. Marec 2008, 08:22:29 »

ampak dejstvo je, da vremenska postaja predstavlja polovico cene vetrnice in če bi se končalo samo pri postaji... Ampak... nakup postaje, če se hočeš vsaj malo resneje ukvarjati z vsem skupaj, potegne za sabo cel kup stvari, vremensko hišico, pa še kak ekstra senzor, pa dodatno opremo, pa novejši model vremenske postaje, pa...

Saj veste kako to gre in kam to pelje. Ko ima hudič mlade jih ima običajno veliko. Smiley

Potlej se pa še vprašaš čemu neki bi takšno "igračko" potreboval, saj povečini daje sicer zanimive, ampak povečini povsem neuporabne podatke, mar ne? No ja, morda bi le do desetinke natanko vedel koliko me zebe, s kakšno hitrostjo me je prepihal veter, koliko mm dežja bo padlo name, če bom šel ven brez dežnika... No ja, veselje je pa vseeno, čeprav ne vem prav točno zakaj. Smiley

Nekaj me še muči, tisto zgoraj kjer sem odebelil, si ga fejst mimo pihnil. Ne vem pa zakaj bi si postavljal vremensko hiško, kupoval novejšo postajo, itd.... , če pa rabiš samo hitrost vetra icon_question

BTW, hudič bo imel mlade tudi pri Air X-u, boš videl icon_lol
« Zadnje urejanje: 28. Marec 2008, 08:24:52 od max » Prijavljen

Strani: 1 [2]
Natisni
Pojdi na: