Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumTehnikaKaj in kje kupitiZačetnik...
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Začetnik...  (Prebrano 6906 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Edi
Cirus

Odsoten Odsoten

RD: 1959-04-16
Sporočila: 46

WWW Email
« dne: 10. Marec 2008, 10:59:11 »

Pozdravljeni
Tudi jaz sem začetnik na vrmenskem področju. Spremljal sem vas sicer že prej po forumu, včeraj pa mi je uspelo se registrirati. Torej imam željo postaviti ene vrste pametno hišo, ki bi imela vremensko postajo, senzorje temperature po celi hiši in zunaj nje. Vebcam in verjetno še kakšna hišna varnostna kamera.. Na sejmu dom je bila predstavljena zanimiva stvar, le kolikor funkcij je imela, tolikokrat 1000 € je koštala  icon_cry
Prosim, če ima kdo zametke take hiše doma in bi jo bil pripravljen pokazat, povedat o težavah in prednostih, doma sestavljenega sistema. Na moji novi lokaciji trenutno še ni interneta, ko se bomo selili ga bomo naročili, ali naj že sedaj grem v nabavo postaje ali počakam, da bodo novi modeli nižje cene..?in ne nazadnje mi v hiši, da nam kdo vseskup ne odnese icon_question
Hvala za odgovore
edi
Prijavljen

Ni ga še bilo in nikoli več ga ne bo, pa vendar je...
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2189

www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #1 dne: 10. Marec 2008, 11:08:23 »

Edi, zadeva je precej komplicirana, če se je lotiš sam. Kako sem se jo jaz lotil, najbolje vidiš tukajle: http://www.krtina.com/lesko/vsipodatki.asp

Glede vremenskih postaj pa je tako, da kaj cenejše ne bodo. Odvisno torej, kaj sploh hočeš in koliko denarja nameravaš zapraviti. Tako, kot pri vseh ostalih stvareh... Wink

Najbolje, da malo pogledaš strojni del foruma in se pozanimaš glede vremenskih postaj, katera ti bolj odgovarja. Zaenkrat.
Prijavljen

H2o
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 1186

« Odgovori #2 dne: 10. Marec 2008, 11:13:09 »

Še moj odgovor:

Sicer ne poznam tvojega znanja iz programiranja in računalništva na splošno. Če bi želel stvar narediti dokaj poceni in po svojem okusu, se da glede temperature poskrbeti s programom digitemp, ki podpira do 32 zaporedno vezanih temperaturnih senzorjev (cena enega je okoli 4€ - ob večji količino so cenejši) na enem 2-žilnem kablu. Mislim, da je podobno zadevo delal @MINIMAX. Vremenske postaje mislim, da nimajo več kot enega zunanjega in enega notranjega senzorja. No ja, mogoče se da kaj dokupit. Glede kamer se tudi dobi razne programe, ki lahko na podlagi gibanja storijo določeno akcijo. Različnih kamer je malo morje...

lp
Prijavljen

Edi
Cirus

Odsoten Odsoten

WWW Email
« Odgovori #3 dne: 10. Marec 2008, 12:05:08 »

Ja verjetno bo največja težava povezati vse te podatke v eno lepo slikco na ekranu. No nekaj bom že sestavil, zenkrat mi je še vse ratalo tako kot sem si zamislil, če bo terba se bom pa še kaj naučil. Ja tale krtina je zanimiva, zame kar preveč podatkov in dodatkov. Za začetek si bom omislil tisto stvar s senzorji temperature. Imam par poškodovanih luči na sončno celico, ali je kdo že kaj takega uporabil. Mislim na celice in vezje podnjimi?
Prijavljen

max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8243

WWW Email
« Odgovori #4 dne: 10. Marec 2008, 12:11:34 »

Imam par poškodovanih luči na sončno celico, ali je kdo že kaj takega uporabil. Mislim na celice in vezje podnjimi?

To misliš za napajanje senzorjev? Odvisno kakšne voltaže so, za napajanje senzorjev. Načeloma bi šlo.
Samo kolikor jaz vem, na teh lučeh ne crkujejo žarnice, ampak akumulatorčki in tisto vezje s celicami shrug
Prijavljen

Edi
Cirus

Odsoten Odsoten

WWW Email
« Odgovori #5 dne: 10. Marec 2008, 19:16:10 »

To misliš za napajanje senzorjev? Odvisno kakšne voltaže so, za napajanje senzorjev. Načeloma bi šlo.
Samo kolikor jaz vem, na teh lučeh ne crkujejo žarnice, ampak akumulatorčki in tisto vezje s celicami shrug

Nič konkretnega nisem misli, stvari so nove le transporta niso preživele nepoškodovane, kot take jih ne bi nihče kupil...morda se da pa vezje za kaj drugega uporabit. Merjenje sončnega sevanja, ali je bilo sončno ali oblačno ?? Kaj vem, karkoli.. da le ne gredo v nič. Akumulatorčki so pa mislim NimH 600mili in za kaj resnejšega prešvoh.
lp edi
Prijavljen

Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: