Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumNajnovejša sporočila
Strani: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 dne: Včeraj ob 21:05:18 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od Lluka
Do jutri ima conrad -DDV.

 12 
 dne: Včeraj ob 20:22:25 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od Tminc
Probaj z zadnjim Weather Display (build 94). Malo poglej v nastavitve, ne piše vedno točne postaje. Če bo delalo, lahko vprašam avtorja, če dela z RPi verzijo.

 13 
 dne: Včeraj ob 20:14:50 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od Smučar
Jst sm wh2315 probal že z N-programi, pa mi še ni ratalo,  je pa res da kaj dosti nisem bil vztrajen in nisem ravno preizkusil vseh nastavitev. Ker tudi moja želja je laufat na rPI, sedaj pač na starem laptopu, ki žre 20W.

 14 
 dne: Včeraj ob 19:42:48 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od Tminc
Ena opcija je še ta Renkforce WH2315 samo ne vem kako je potem s pošiljanjem podatkov na net če deluje sam na win, ker ne mislim imet no-stop prižganega osebnega računalnika na raspberry pa ne gre.

Poglej, če dela na weewx ali pa z Weather Display (ta deluje na Win/Lin/OSX, pa tudi na RPi kot "consolewd").

 15 
 dne: Včeraj ob 19:21:02 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od Trocki
Tudi jaz kupujem novo vremensko ker je stara šla "po gobe". Torej thermo-hygro senzor bo ločen v ARSO vremenski hiški, anemometer na 7m "štangi".
Pogledujem proti tejle: https://www.froggit.de/product_info.php?info=p356_wh4000se-wifi-internet-radio-weather-station.html

Sicer nisem ziher če ima ločen senzor za temp vsaj po slikah sodeč. Tudi to mi ni všeč, ker je merilec padavin skupaj z anemometrom. Kdo bo potem snemal s štange in čistil.  icon_rolleyes Aja, pa ne vem v kakšnih intervalih meri sunke vetra.
Je pa fajn ker ima wifi in gredo podatki direkt na Wunderground.

Ena opcija je še ta Renkforce WH2315 samo ne vem kako je potem s pošiljanjem podatkov na net če deluje sam na win, ker ne mislim imet no-stop prižganega osebnega računalnika na raspberry pa ne gre.

Nimam pojma kaj bom  icon_lol

 16 
 dne: Včeraj ob 18:01:57 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od Tminc
Kaj priporočate? Pomembno mi je predvsem to, da ima dobro zaščito temperaturnega senzorja pred sončnim sevanjem.

Imam klon 1080 (ime "proizvajalca" ni pomembno), ki pa se ni obnesel. Imajo (imele?) serijsko napako na USBju. Če je postaja priklopljena na PC, USB popolnoma zmrzne in je potreben reset. Zgodi se enkrat na mesec ali pa enkrat na dan - ni pravila. Očitno imajo to težavo le nekatere serije. Poglej na froggit.de, WH4000. Mogoče je ta kaj boljša.

Imam tudi klon Hideki TE928 (vse so podobne, ločeni anemometer, termometer ter zbiralnik za dež), ki je zelo zanesljiv. Malo šepajo sunki vetra, sicer pa deluje bp že 4 leta.

Vse iz tega cenovnega ranga imajo odličen temperaturni ščit - če ga narediš sam. Prav zato pazi, da se da temperaturni senzor ločiti od drugih. V nasprotnem primeru poglej za Vantage Vue ali še kaj drugega. Ne bo ti žal, je pa cena x4 od tvoje predvidene.

 17 
 dne: Včeraj ob 14:55:16 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od TgT
Pomembno mi je predvsem to, da ima dobro zaščito temperaturnega senzorja pred sončnim sevanjem.

Vseeno kaj kupiš, če le poskrbiš da je temperaturni senzor v senci, zaščiten v recimo leseni hiški ali Davis/Oneset ščistu, ki sta lahko postavljena tudi na soncu.

 18 
 dne: Včeraj ob 14:12:33 
Začel MINIMAX - Zadnje sporočilo od Lluka
Gledam lanskoletni koledar, kdaj sem pisal da je začelo zeleneti drevje po gozdu..... in je enako datumsko)  lanskemu letu,začelo zeleneti tudi letos...

 19 
 dne: Včeraj ob 11:43:12 
Začel fmd17 - Zadnje sporočilo od Drejc
Hvala Smučar. Ali ima kdo mogoče izkušnje z vremenskimi postajami Eurochron?

 20 
 dne: Včeraj ob 07:00:59 
Začel komar - Zadnje sporočilo od Smučar
Včeraj Tmax 21,6, zjutraj pa sem še drgnil šipo. Danes Tmin višji, +3,2°. Je pa res zanimivo, kako je potem tam med Gmajnicami in odlagališčem Barje vedno 1-2K hladneje, če je jasno vreme. Pravo mrazišče.

Strani: 1 [2] 3 4 ... 10